Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - ZawrÓt GŁowy...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Prezes_07
Podróżnik
Chorwacja - ZawrÓt GŁowy...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prezes_07 » 10.03.2010 17:05

Witam serdecznie,

Chciałbym zapytać was Koledzy i Koleżanki parę rzeczy...

Chciałbym w tym roku jechać, lecieć sam własnie nie wiem z moją ukochaną do Chorwacji. Jakie mam dylematy, otóż zastanawiam się nad jazdą samochodem w 4 osoby z bratem i jego wybranką, lub osobno samolotem z samą ukochaną, nie wiem co wybrać to jest mój pierwszy dylemat. Byłem w ubiegłym roku w Bułgarii autem i było fajnie, zjeźdźiłem całą Bułgarie super, ale nie chciałbym już się uganiać za jedzeniem itp. bo byłem tam bez wyżywienia, myślałem o Splicie, lub Dubrovniku, chyba że coś innego polecacie również. Mam nadzieje że mi pomożecie troszeczke. Autem wiadomo paliwo, winiety?? jakie to kwoty tych winiet?? bardzo proszę o pomoc i przyłączenie się do tematu
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.03.2010 17:07

To polecam FAQ - tam jest wszystko :) naprawdę :!:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=18622
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 10.03.2010 22:58

Najpierw trzeba wybrać samolot czy samochód. Z samolotem jest o tyle problem, że jest on tylko z Warszawy i żeby coś zwiedzić to trzeba by wynająć na miejscu samochód. Samochodem przejazd jest w miarę wygodny jadąc przez Czechy Austrię Słowenię. To tylko lub aż jak kto woli około 1000 km. Mając na miejscu samochód można wiele zwiedzić i zobaczyć a jest co bo Chorwacja jest piękna i posiada wiele atrakcji. Zapraszam na swoją stronę internetową www.mojachorwacja.eu. Tam można uzyskać wiele informacji o tym pięknym kraju.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.03.2010 07:35

Prezes_07 napisał(a):Witam serdecznie,
...Autem wiadomo paliwo, winiety?? jakie to kwoty tych winiet??

A samolotem to masz za friko? Nie wiem co tańsze. Do lotniska w Polsce trzeba dojechać, w Chorwacji z lotniska do kwatery również. A potem co? Publiczne środki lokomocji czy wynajęcie samochodu? No i powrotna droga to samo.
Pozdrav
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 11.03.2010 09:06

Skoro byłeś w Bułgarii samochodem to do Chorwacji tym bardziej , dlasze jazdy CI nie straszne a autko na miejscu to skarb , dla mnie sama podróz to juz przygoda i wakacje :D

Jeszcze rozumiałbym jakbyś startował z wybrzeża ale z Sosnowca ??

Droga dobra a i odległośc całkiem skormna - dla mnie w którą stronę nie jadę ( no poza jazdą do wschodnich sasiadów :wink: ) to przejazd przez Polskę to najgorsza rzecz - Ty jadąc na południe masz granice rzut beretem ....

Co do miejsca wypoczynku .... nie wybieraj tak dużych miast - one są dobre do pozwiedzania , dla mnie urok CHorwacji to , obok krajobrazów , zabytków , prowincjonalne spokojne miejscowości i zakwaterowanie nad samym morzem , no ale każdy lubi cioś innego , trzeba sobie poczytac troche relacji i wyrobic własne zdanie :D
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 11.03.2010 09:09

Przychylam się ku opinii, że samolotem może i szybciej ale później na miejscu jest się uwiązanym do jednego miejsca. Cały urok pobytu w Chorwacji, przynajmniej dla mojej rodziny jest w tym, że do południa można się wylegiwać na plaży, na słoneczku a wieczorami można pojeździć i zwiedzać ciekawe miejsca. Każdego wieczoru kawka, winko w innej miejscowości w innej knajpce. A i plażde na dopołudniowe wylegiwanie można sobie swobodnie wybrać. Dojazd męczący ale też bez przesady za to na miejscu wolnośc i swoboda wyboru.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone