Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja z pontonem

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawel1o
Plażowicz
Chorwacja z pontonem

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1o » 02.10.2012 19:43

Moi drodzy
Poszukuję kempingu między Istrią a Splitem. Mam jedno kryterium - chciałbym aby w okolicy było trochę wysepek "bezludnych" gdzie będzie można dopłynąć pontonem, ponurkować i odpocząć od tłumów. Wyjazd lada dzień a pomysł pojawił się dziś. Wertuję oczywiście forum ale gdyby ktoś mógłby coś podpowiedzieć to byłoby miło:).
Pozdrawiam serdecznie
Paweł
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.10.2012 09:37

Nie wiem jaki masz zasięg tym pontonem ale bardzo przyzwoity camp jest na Cresie w Martinscicy a i kilka wysp w okolicy znajdziesz.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2012 09:49

W październiku tłumów już nie ma.
pawel1o
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1o » 03.10.2012 11:56

Silnik ma 6 km więc zasięg raczej słaby
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.10.2012 19:50

pawel1o napisał(a):Silnik ma 6 km więc zasięg raczej słaby

Celuj raczej w zwiedzanie wybrzeża. Wyspy sobie odpuść, bo jak zawieje to będziesz potrzebował banderki włoskiej :wink: W tym okresie bora może zacząć zaznaczać swoją obecność a to nie są przelewki. Plaże natomiast w większości zastaniesz puste nawet te kilkaset metrów od centrów miejscowości :)
pawel1o
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1o » 04.10.2012 20:43

Dzięki serdeczne za podpowiedź. Faktycznie bezpieczniej będzie trzymać się brzegu ale gdyby jakieś wysepki w odległości do 400metrów od brzegu to może bym się skusił. Tak na marginesie i na przyszłe letnie wypady napisz jakie okolice Rysio polecasz żeby jednak trochę sobie popływać po małych wysepkach, w których okolicach jest ich najwięcej??
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.10.2012 23:27

Więc najpierw napisz mi dlaczego wysepki, bo wg mnie nie ma takiej konieczności, by się bujać po otwartych wodach. Dosyć bezpiecznym akwenem a zarazem i ciekawym jest Paski Zalew. Sporo plaż niemal bezludnych a i całkowicie bezludne też znajdziesz a w razie czego nie wylądujesz raczej na otwartym morzu, bo wstrzelić się w paskie vrata w dryfie to prawdopodobnie dość trudne zadanie.

Nadźgane wysepek masz w rejonie Vodic, Tribunja, Jezer czy Murteru ale tam w sezonie panuje straszny ścisk na wodzie i bez sprawnego ślizgacza, którym w razie czego możesz uciec większemu z kursu raczej bym się tam nie szwędał. Dodatkowo jachty i stateczki wszelkiej maści generują fale, które dla Twojej jednostki będą całkiem spore. Oczywiście nie zagrażające bezpieczeństwu ale mocno deprymujące podczas wycieczek.
pawel1o
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1o » 05.10.2012 15:59

Kilka lat temu byłem w Chorwacji koło Dubrownika. Blisko naszego miejsca noclegowego znaleźliśmy z żoną i dzieciakiem kilka ładnych i całkowicie bezludnych wysepek i co dzień pływaliśmy na nie (był to przełom lipca i sierpnia). Jakoś tak bardzo miło mi się to utrwaliło w pamięci i z tego pewnie powodu pytam o inne wysepki. Jeśli jednak są i plaże puste to faktycznie bezpieczniej będzie trzymać się lądu.
Dzięki serdeczne za podpowiedź
Pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.10.2012 16:53

Luknij se, tam masz parę plaż z paskiego o których wspominam. Fotki z sierpnia :wink:
pawel1o
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel1o » 06.10.2012 15:42

Kurcze, fajne te zatoczki. Dzięki!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.10.2012 15:47

pawel1o napisał(a):Kurcze, fajne te zatoczki. Dzięki!!!

Murter, czyli Tisno czyli Kemping Jazina ...
darektv
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darektv » 31.10.2013 23:30

Witam
Mam pytanie do Rysia .
Z jakich wysepek są twoje zdjęcia udostępnione powyżej ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.10.2013 23:44

Paski zaljev. :)
darektv
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darektv » 31.10.2013 23:54

Dzięki za odpowiedź.
Masz jakieś namiary na fajne lokum w tej okolicy ?
W tym roku byłem w Mokalo koło Orebić na Peljesac , bardzo fajne wysepki i blisko lądu , można było również popłynąć na Korcule.
Szukam coś równie przyjemnego na przyszłe wakacje z pontonem. Najlepiej na uboczu , bo nie lubię tłumów
ps. Jestem z Gliwic .
Ostatnio edytowano 01.11.2013 00:03 przez darektv, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.10.2013 23:58

darektv napisał(a): na Peliasaiaczu ,

Myślałem, ze znam wszystkie sposoby przekręcenia tej nazwy... :roll:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Chorwacja z pontonem
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies