napisał(a) echo2809 » 28.12.2012 17:52
Witam wszystkich
Podbijam temat wyjazdu do Chorwacji z małym dzieckiem. Sama przed każdym wyjazdem szukałam wskazówek
My byliśmy 2 razy: wrzesień 2011 - Duce (Omiś) - Jula miała rok (1-sze urodziny w Cro
), wrzesień 2012 - Funtana (Istria) - 2-gie urodziny Julki w Cro
I jeden i drugi wyjazd uważam za udany, chociaż pod względem pogody i plaży dla dziecka zdecydowanie wygrywa wyjazd nr 1. Na Istrii we wrześniu trafiliśmy już na początki jesieni. Burze, deszcz, chłodne wieczory i poranki. W środkowej Dalmacji jednak jest trochę cieplej o tej porze roku. No i te plaże. Jeśli szuka ktoś plaży pod kątem dziecka, które lubi brać wszystko do buzi, to już lepiej szukać takiej, gdzie jest choć trochę piachu... Przyznam, że najadłam się strachu, gdy na chwilę odwróciłam wzrok w poszukiwaniu butów do wody w torbie, gdy moje 2 letnie dziecię postanowiło spróbować tych małych, białych kamyków. Do tej pory nie mam pewności, czy jakiegoś nie połknęła... No i po piasku (jeśli można to nazwać piaskiem) przyjemniej się stąpa
Istria wygrałaby, gdyby chodziło o możliwość krótszych wycieczek i - oczywiście - o czas przejazdu z Polski. W Dalmacji jakoś tak wszystko wydawało się być dalej... Coś więcej spróbuję napisać, jak dziecko pójdzie spać, bo teraz od godziny piszę te kilka zdań
.