napisał(a) wiolek_lp » 06.09.2023 10:55
LUKASQ napisał(a):Chciałbym pojechać kiedyś we wrześniu i bankowo pojedziemy, chociażby dla nagrzanego morza, owoców, festiwali winiarskich.
Natomiast mnie totalnie zasmuca jeden aspekt - krótki dzień. To dla mnie jakoś tak.. super naturalne, że wieczorem wychodząc na miasto (19:30-20:00) jest jeszcze wieczór, słońce pomału zachodzi, ale niema nocy.
Więc ta noc już po godzinie 19:00 mnie mocno smuci i blokuje przed wyjazdem w tym miesiącu hmmmm
Nie ma czegoś takiego jak nagrzane morze, wystarczy, że zawieje bura i temp wody spada do 18 stopni
Sama przekonałam się, że o wiele cieplejszą wodę miałam w połowie czerwca niż od 2 połowy sierpnia
2 lata temu pogoda w czerwcu była o wiele lepsza niż w lipcu, gdzie co chwile były przelotne deszcze i pochmurne dni, tego roku znowu w połowie lipca przez 2 tyg była taka palma, bez ani 1 dnia odpoczynku, najniższa temp. to było 33, ale zwykle było 35-37 stopni, znowu w 1 tygodniu sierpnia temp nad ranem to 13-14 stopni, a wieczorami było chłodno w bluzach, dużo zachmurzenia, i przelotne deszcze.
dids76 napisał(a):W tym roku planuję wyjazd w pierwszym tygodniu października. Zobaczymy jak będzie
I gdzie się zdecydowaliście ? Ja mam klepnięte KRK od 12 października, o ile dojdzie do skutku, bo u mnie przez pracę męża czy wyjedziemy dowiemy sie tydzien przed
mchrob napisał(a):dids76 napisał(a):W tym roku planuję wyjazd w pierwszym tygodniu października. Zobaczymy jak będzie
A nas wzięło i jedziemy na przełomie października i listopada
Mnie tak wzięło, że i święta w grudniu planuję, czy dojdzie do realizacji, to tak jak powyżej ... Gdzie jedziecie ?