Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja-wrzesień

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Harnaś
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Harnaś » 14.09.2012 09:58

Wczoraj przylecieliśmy i obecnie na Kasteli nie pada już ale wieje :)
Od jutra poprawa pogody i oby się sprawdziło ;)
machoony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) machoony » 14.09.2012 11:38

My postanowiliśmy przejechać z umagu do zadaru. Niestety utknelismy w połowie drogi bo tak wieje że nie można z przyczepa jechać. Ponoc autostrada a1 też zamknięta dla większych aut i przyczep.
Wychodzi już słońce i wieje okropnie ale robi się ciepłej :)
wisnia96
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisnia96 » 14.09.2012 12:20

Słoneczko :mrgreen:
Przez 5 min :?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.09.2012 16:56

Rovinj - od rana ładnie, a od 12 cieplutko i ślicznie.
Jadran bardzo ciepły, są dość duże fale,lekki wiaterek, ale z przerwami.
Sama przyjemność przebywania nad morzem.
Znajomi przyjechali rano z Rabaca w polarach, jeansach i adidasach - tam mocno wiało.
Ale mam nadzieję, że teraz już będzie ok. Szkoda, z jutro już do PL czas :(
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 14.09.2012 19:37

Nie wiem skąd u wszystkich wypoczywająch we wrześniu nadzieja , że w Cro bedzie slonecznie i upalnie, w Cro bylem w kazdym okresie i oprocz sierpien i i lipiec reszta to loteria im bardziej na polnoc tym większe ryzyko kicha pogody, , nie ma co się oszukiwać, Cro to nie Kreta, słonecznie i piękenie to moze być tylko w lipcu i sierpniu, reszta to loteria....
wisnia96
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisnia96 » 14.09.2012 20:26

Wkońcu przestało wiać :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.09.2012 20:40

Daniellos76 napisał(a):Nie wiem skąd u wszystkich wypoczywająch we wrześniu nadzieja , że w Cro bedzie slonecznie i upalnie

A ja nie wiem skąd u ciebie takie zdziwienie ?
maniust napisał(a):2009 wrzesień - Istria (Rovinj,Pula,Porec)- pół dnia deszczu na 2 tyg.
2010 wrzesień - Dalmacja (Vodice,Trogir,Kornati,Krka,Primosten,Zadar)- zero deszczu , ale 1 dzień bora na 2 tyg.
2011 wrzesień - Dalmacja (Tucepi,Makarska,Brać,Split,Dubrovnik) - pełna lampa przez 2 tyg.

10 września o godz.15:52 w zeszłym roku na fotce z termometru mam 40 C w Tucepi.

To że w tym roku jest taki syf we wrześniu to nie znaczy że tak jest zawsze.
Pamiętam lament ludzi zeszłoroczny , tych co pojechali w lipcu.....i jak lało.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 14.09.2012 21:11

maniust napisał(a):[

Ojj lałoooo !! Całą godzinę aż !! a potem lampa po 46 stopni :lol:
driver1880
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) driver1880 » 15.09.2012 07:10

Daniellos76 napisał(a):Nie wiem skąd u wszystkich wypoczywająch we wrześniu nadzieja , że w Cro bedzie slonecznie i upalnie, w Cro bylem w kazdym okresie i oprocz sierpien i i lipiec reszta to loteria im bardziej na polnoc tym większe ryzyko kicha pogody, , nie ma co się oszukiwać, Cro to nie Kreta, słonecznie i piękenie to moze być tylko w lipcu i sierpniu, reszta to loteria....

nie wiem skąd u Ciebie taki pesymizm i pewność, moi znajomi byli tydzień w lipcu i cały tydzień im lało więc zawsze nie znaczy zawsze!
Pozdrawiam
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 15.09.2012 09:48

maniust napisał(a):
Daniellos76 napisał(a):Nie wiem skąd u wszystkich wypoczywająch we wrześniu nadzieja , że w Cro bedzie slonecznie i upalnie

A ja nie wiem skąd u ciebie takie zdziwienie ?
maniust napisał(a):2009 wrzesień - Istria (Rovinj,Pula,Porec)- pół dnia deszczu na 2 tyg.
2010 wrzesień - Dalmacja (Vodice,Trogir,Kornati,Krka,Primosten,Zadar)- zero deszczu , ale 1 dzień bora na 2 tyg.
2011 wrzesień - Dalmacja (Tucepi,Makarska,Brać,Split,Dubrovnik) - pełna lampa przez 2 tyg.

10 września o godz.15:52 w zeszłym roku na fotce z termometru mam 40 C w Tucepi.

W pełni podzielam wariant optymistyczny a wynika to z autopsji 3 razy w CRO wrzesień ( raz początek -Ciovo , dwa razy koniec września Ciovo, Vodice) i 2 tygodnie lampy pow.30 st. :hut:
21/09/12 kolejny -tym razem Istria i będzie na pewno piękną pogoda 8)

tak przy okazji pytanie do znawców a nie piewców pesymizmu - na koniec września sympatyczniejsza aura Istria ( okolice Rovinj) czy okolice Rijeki ( Moscenicka Draga)?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.09.2012 10:11

RadamiaN napisał(a):tak przy okazji pytanie do znawców a nie piewców pesymizmu - na koniec września sympatyczniejsza aura Istria ( okolice Rovinj) czy okolice Rijeki ( Moscenicka Draga)?

"Znafcom" nie jestem , ale pamiętam słowa moje Św.p. wuja który przed moim wojażami po Cro , był w Cro 4 razy ....

-maniek pogoda w Cro jest zawsze ! ....a jak popada to pół dnia -dzień i za chwilę znów jest patelnia , to nie Bałtycki klimat.
Z doświadczenia wiem , że miał rację , jeszcze na pogodę w Cro się nie naciąłem , a jak popada ciut , to nawet dobrze , bo to taka odskocznia od 40C upałów.
Nie róbmy z tego TRAGEDII!

Czy Rovinj , cz Rijeka , a któż to wie ? .....na pogodę przeca wpływu nie mamy. :wink: :wink:

RadamiaN napisał(a):21/09/12 kolejny -tym razem Istria i będzie na pewno piękną pogoda 8)

......I TO JEST NAJLEPSZE PODEJŚCIE!

Zazdroszczę i życzę udanego wypoczynku i pięknej pogody !

Pozdrav
Ostatnio edytowano 15.09.2012 10:15 przez maniust, łącznie edytowano 1 raz
willhaven
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) willhaven » 15.09.2012 10:15

Ja również należę do optymistów. Tym bardziej,że jednak udalo się dopiąć wszystko i dziś w nocy atakujemy kierunek Cro. Rok temu bylem w pierwszym tygodniu września i pogoda byla super. Jestem pelen optymizmu,że w trzecim tygodniu września tego roku też będzie git. :) Wystarczy tak jak zapowiadają po 20pare stopni i będzie ok. :lol: Pogoda będzie na pewno ale na pewno będzie też wino, rakija i dobre jedzenie . :lol:
p.s.
maniust, pod wplywem Twoich postów w którymś z tematów na forum w tym roku obieramy kierunek Srima/Vodice.
wisnia96
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisnia96 » 15.09.2012 10:27

Cieplutko i słonecznie :oczko_usmiech:
Zapie..... na leżak :mrgreen:
basiek-79
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiek-79 » 15.09.2012 11:08

Ja w zeszłym roku byłam w Tucepi, najzimniej było 13 września w nocy, jak wyjeżdżaliśmy o 3 nad ranem, czyli 23 stopnie. W dzień temp. nie schodziła poniżej 30 stopni. W tym roku Drage koło Pakostane - 2 dni nie dało się prawie wyjść z chałupy, dziś w końcu lepiej. Na początku września też były dwa niezbyt fajne dni. Ogólnie po wrażeniach z Tucepi jestem trochę rozczarowana, no ale cóż... W przyszłym roku wyjazd w czerwcu - zobaczymy jak to będzie...
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 15.09.2012 11:37

Pogoda z pierwsze renky cali nastempni tydzeń region Dalmacije temperatura powietsza od 24 do 27 i zero deszczu a może okolo 22 c.Idealna pogoda do otpoczynku.Jusz sie nie moge doczekat nastempne sobote i wyjazdu do mojego ukochanego Splita.Szesnaszcie dńy ladowania akumulatorach szalala lla la :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Chorwacja-wrzesień - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone