Wczoraj przylecieliśmy i obecnie na Kasteli nie pada już ale wieje
Od jutra poprawa pogody i oby się sprawdziło
Daniellos76 napisał(a):Nie wiem skąd u wszystkich wypoczywająch we wrześniu nadzieja , że w Cro bedzie slonecznie i upalnie
maniust napisał(a):2009 wrzesień - Istria (Rovinj,Pula,Porec)- pół dnia deszczu na 2 tyg.
2010 wrzesień - Dalmacja (Vodice,Trogir,Kornati,Krka,Primosten,Zadar)- zero deszczu , ale 1 dzień bora na 2 tyg.
2011 wrzesień - Dalmacja (Tucepi,Makarska,Brać,Split,Dubrovnik) - pełna lampa przez 2 tyg.
Daniellos76 napisał(a):Nie wiem skąd u wszystkich wypoczywająch we wrześniu nadzieja , że w Cro bedzie slonecznie i upalnie, w Cro bylem w kazdym okresie i oprocz sierpien i i lipiec reszta to loteria im bardziej na polnoc tym większe ryzyko kicha pogody, , nie ma co się oszukiwać, Cro to nie Kreta, słonecznie i piękenie to moze być tylko w lipcu i sierpniu, reszta to loteria....
maniust napisał(a):Daniellos76 napisał(a):Nie wiem skąd u wszystkich wypoczywająch we wrześniu nadzieja , że w Cro bedzie slonecznie i upalnie
A ja nie wiem skąd u ciebie takie zdziwienie ?maniust napisał(a):2009 wrzesień - Istria (Rovinj,Pula,Porec)- pół dnia deszczu na 2 tyg.
2010 wrzesień - Dalmacja (Vodice,Trogir,Kornati,Krka,Primosten,Zadar)- zero deszczu , ale 1 dzień bora na 2 tyg.
2011 wrzesień - Dalmacja (Tucepi,Makarska,Brać,Split,Dubrovnik) - pełna lampa przez 2 tyg.
10 września o godz.15:52 w zeszłym roku na fotce z termometru mam 40 C w Tucepi.
To że w tym roku jest taki syf we wrześniu to nie znaczy że tak jest zawsze.
Pamiętam lament ludzi zeszłoroczny , tych co pojechali w lipcu.....i jak lało.
RadamiaN napisał(a):tak przy okazji pytanie do znawców a nie piewców pesymizmu - na koniec września sympatyczniejsza aura Istria ( okolice Rovinj) czy okolice Rijeki ( Moscenicka Draga)?
RadamiaN napisał(a):21/09/12 kolejny -tym razem Istria i będzie na pewno piękną pogoda