Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja-wrzesień

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dyha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dyha » 13.09.2012 09:26

Od niedzieli dopiero podobno ma być ładnie w tych rejonach :?
wisnia96
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisnia96 » 13.09.2012 09:30

dyha napisał(a):Od niedzieli dopiero podobno ma być ładnie w tych rejonach :?

Zalezy od prognozy,w jedenj od soboty w innej od niedzieli.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.09.2012 09:41

Rovinj - cała noc burza. Teraz pada i tak na całej Istrii (znajomi są w Rabac i to samo,wymiana smsami co do pogody jest na bieżąco).
Teraz chyba wycieczka do Puli - nie ma jak spacer w deszczyku :)
Kamisha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamisha » 13.09.2012 12:12

No tak, co Chorwacja to Chorwacja :) Bałam się, że będzie kiepsko z pogodą, a było SUPER :) Pierwsze 5 dni września pogoda była w kratkę, więc zwiedziliśmy prawie wszystkie ważniejsze miasta na Istrii - został nam tylko Porec :) A następne 5 dni smażyliśmy się na plaży w Rabacu, było baardzo gorąco :) Co prawda w jeden wieczór trochę popadało, ale to nic wielkiego :) Wyjechaliśmy 12 września i bardzo jestem ciekawa, jak tam teraz jest :)
driver1880
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) driver1880 » 13.09.2012 12:32

Brela. Rano lekko pokropiło, teraz zachmurzone ale ciepło, można spacerować a może nawet spróbować się kąpać :D . Jutro ma być podobnie, sobota już lepsza, a od niedzieli ma wrócić lampa która była wczoraj i przed wczoraj. Bądźmy dobrej myśli.
wisnia96
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisnia96 » 13.09.2012 13:30

driver1880 napisał(a):Brela. Rano lekko pokropiło, teraz zachmurzone ale ciepło, można spacerować a może nawet spróbować się kąpać :D . Jutro ma być podobnie, sobota już lepsza, a od niedzieli ma wrócić lampa która była wczoraj i przed wczoraj. Bądźmy dobrej myśli.

Bylismy na Pag-u,w tamta strone padało cały czas.
Przejechalem most i wjechalem na te wzgórza.
Tak wiało ,ze miałem problem zeby dzwi od auta otworzyc.
Wyskoczylem zeby zrobic kilka fotek i nagrac chwile kamera.
Myslalem,ze mnie przewróci,kazdy kto sie zatrzymywał stawał w rozkoroku inaczej by przewrocilo człowieka.

Droga powrotna bez deszczu i temp z 14 zrobilo sie na 18 st.
Teraz obiadek - gulasz po Węgiersku i kasza gryczana :mrgreen:
Moze dzisiaj jeszcze " Vir " hmm zastanawiam sie ,albo jak patrze na tego grilla z tarasu to mam ochote na pstrąga :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 13.09.2012 13:48 przez wisnia96, łącznie edytowano 1 raz
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 13.09.2012 13:37

Pakostane po tygodniowej "lampie" dzisiaj w nocy przyszedł chłodniejszy wilgotny front.Mocna nocna burza + ulewny kilkugodzinny deszcz jakiego dawno nie widziałem.Od 12 nie pada i jest ok 17 st i wszystko przeschło...
Jednym słowem szok że taka pogoda może się trafić w środkowej Dalmacji i tak nagle...
michalagata
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalagata » 13.09.2012 13:41

No to nam się udało trafić z pogodą, byliśmy od 5 września koło Puli, w dniu przyjazdu trochę popadało i było pochmurno, następne 6 dni to łapanie promyków słońca, a w dniu wyjazdu 12 września pochmurno i zanosiło się na deszcz.
basiek-79
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiek-79 » 13.09.2012 15:36

Ja jestem w Drage koło Pakostane, i leje ... była mała przerwa może na 2 godz., gdzie poszliśmy z dziećmi na spacer. Ale teraz się nie da - 14 stopni, wiatr i leje. Gdyby nie tydzień słońca, miałabym wrażenie, że jestem nad bałtykiem. Na początku września też tuatj padało, ale wieczorem się przejaśniało i nawet można było popływać.
lhd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lhd » 13.09.2012 16:20

W Vodicach deszcz i chłodno, po kilku gorących dniach.
wisnia96
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisnia96 » 13.09.2012 16:30

wisnia96 napisał(a):
driver1880 napisał(a):Brela. Rano lekko pokropiło, teraz zachmurzone ale ciepło, można spacerować a może nawet spróbować się kąpać :D . Jutro ma być podobnie, sobota już lepsza, a od niedzieli ma wrócić lampa która była wczoraj i przed wczoraj. Bądźmy dobrej myśli.

Bylismy na Pag-u,w tamta strone padało cały czas.
Przejechalem most i wjechalem na te wzgórza.
Tak wiało ,ze miałem problem zeby dzwi od auta otworzyc.
Wyskoczylem zeby zrobic kilka fotek i nagrac chwile kamera.
Myslalem,ze mnie przewróci,kazdy kto sie zatrzymywał stawał w rozkoroku inaczej by przewrocilo człowieka.

Droga powrotna bez deszczu i temp z 14 zrobilo sie na 18 st.
Teraz obiadek - gulasz po Węgiersku i kasza gryczana :mrgreen:
Moze dzisiaj jeszcze " Vir " hmm zastanawiam sie ,albo jak patrze na tego grilla z tarasu to mam ochote na pstrąga :oczko_usmiech:

Plany grilowe poległy :?
Zerwał sie straszny i zimny wiatr.
Chyba trzeba sie napic :mrgreen:
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 13.09.2012 16:48

Wcześniej dwa razy byliśmy w Cro we wrześniu, i dwa razy przeżyliśmy okres z kilkudniowym zarwaniem sie pogody, deszczami, po którym woda w morzu wychłodziła sie okropnie. W tym roku spędziliśmy 2 tygodnie w Orebicu w okresie 10-26 sierpień, pogoda była okropna (nigdy nie spadała temperatura w dzień poniżej 30 stopni, nie pamiętam, żeby w tym czasie pokazały się jakieś chmury). Tak wiec pogoda była okropna, to znaczy okropnie fajna...

Taka nauczka na przyszłość, we wrześniu zawsze pogoda była, jest i będzie zmienna.

Pozdrawiam, Grzegorz. :wink: :lol:
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 13.09.2012 19:54

burza nad ranem na Ciovo była niesamowita, gdyby nie to, że o 7 rano wyjeżdżaliśmy to mielibyśmy piękny spektakl, a tak tylko jesteśmy okropnie niewyspani, a całą drogę do Mikulova lało jak z cebra i zimno w granicach 9-12 stopni, co jest nie do przyjęcia po ostatnich słonecznych dniach w Chorwacji :evil:
Kajetanos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kajetanos » 13.09.2012 22:21

Pag teraz strasznie wieje na przemian z deszczem lepiej nie wychodzic nawet na balkon obok w hotelu urwało tależ od satelity,dopiero ma byc lepiej od soboty.
rafal79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal79 » 14.09.2012 06:58

Burza była mocna ale o 4 rano jak ja wyjeżdżałem na 2 metry nie było widać.Podobno ma tak być do niedzieli,ale co tam u nas jest fajna pogoda(polar długie spodnie)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Chorwacja-wrzesień - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone