Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja-wrzesień

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
$$
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) $$ » 12.09.2012 07:15

W tym roku wrześniowa pogoda nie rozpieszcza. W pierwszym tyg. w Vodicach i okolicach przez 3 dni były burze i deszcz. Na Hvarze jest w tej chwili dosyć ciepło ,w ciągu dnia do 29 stopni i jeszcze słonecznie - podobno ma się to zmienić na gorsze. Zdjęcia sat i prognozy wiele na to wskazują. Porównując do poprzedniego - w tym roku jest gorzej. Rok temu we wrześniu, w tych okolicach, były non stop upały 33-37 st. i cały czas słonecznie - żadnego deszczu. To samo dotyczy temp. wody w Jadranie, we wrześniu bieżącego roku jest chłodniejsza o ok. 2-3 st. w stosunku do roku ubiegłego tego samego miesiąca.
aniolhc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniolhc » 12.09.2012 09:16

Będzie dobrze. Musi być dobrze bo wyjazd w niedzielę! Najwyżej gumowce i płaszcze przeciwdeszczowe i na spacery będzie się chodzi :)
jakabzdura
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakabzdura » 12.09.2012 11:24

wczoraj wróciłem z Pagu, byłem od 2.09 pierwsze 3 dni pochmurne, lekki deszczyk a później już bardzo fajna pogoda
Grochiczko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grochiczko » 12.09.2012 16:01

Podobnie zapowiada sie pogoda w rejonie Splitu
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.09.2012 18:40

Właśnie jestem w Rovinj i wróciliśmy z szybkiego popołudniowego spacerku.
PADA DESZCZ. Gęsty i dość silny.
Przynajmniej syn odrobi lekcje zadane na ten tydzień :):)
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 12.09.2012 19:28

Hej
Ja na brać teraz na tarasie siedzę. Pogoda bardzo dobra - dziś większy wypada rowerowy 40 km po ostrych górkach - w głębi wyspy termometr w liczniku pokazywał 34 stopnie więc ciepło - mimo że niebo lekko zachmurzone - przez krótki czas. Teraz spokój i dalej ciepło. Gospodarz mówi że w nocy Yugo przyjedzie, ale lekki. Zobaczymy
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 12.09.2012 19:40

dziś rejsik Ciovo - Split .. przed południem jakoś szaro było jak wypływaliśmy potem w Splicie lampa, teraz ciepło, cicho i ciemno :D jutro z rana żegnamy Cro :cry:
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 12.09.2012 19:48

peyter napisał(a):Hej
Ja na brać teraz na tarasie siedzę. Pogoda bardzo dobra - dziś większy wypada rowerowy 40 km po ostrych górkach - w głębi wyspy termometr w liczniku pokazywał 34 stopnie więc ciepło - mimo że niebo lekko zachmurzone - przez krótki czas. Teraz spokój i dalej ciepło. Gospodarz mówi że w nocy Yugo przyjedzie, ale lekki. Zobaczymy

No to trzymaj tą pogodę, bo wbijamy na Brac w sobotę ;) prognozy na jutro w Polsce i w Wiedniu wskazują 10*C... Mam nadzieję się w Cro miło rozczarować ;)
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 12.09.2012 20:34

a_nula napisał(a):
peyter napisał(a):Hej
Ja na brać teraz na tarasie siedzę. Pogoda bardzo dobra - dziś większy wypad rowerowy 40 km po ostrych górkach - w głębi wyspy termometr w liczniku pokazywał 34 stopnie więc ciepło - mimo że niebo lekko zachmurzone - przez krótki czas. Teraz spokój i dalej ciepło. Gospodarz mówi że w nocy Yugo przyjedzie, ale lekki. Zobaczymy

No to trzymaj tą pogodę, bo wbijamy na Brac w sobotę ;) prognozy na jutro w Polsce i w Wiedniu wskazują 10*C... Mam nadzieję się w Cro miło rozczarować ;)

No to sie miło rozczarujesz....... ja jechałem do cro od PL cała noc w deszczu i 13 stopniach (prognozy w PL żle wróżyły nawet dla splitu...... ale jak przekroczyliśmy sveti rok.......dalej kicha........- doszło do 19 stopni......no ale przy splicie było już 29 :D....... póki co to 2 dni były deszczowe..... ale deszcz dopiero pod wieczór.....jak już ciemno było.....w ciągu dnia..... krem 30 :)
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 12.09.2012 21:31

na pewno wybrzeże czeka kilka , no z 5..., dni "bałtyckich", ale za tydzień bedzie lepiej ;)
$$
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) $$ » 12.09.2012 21:50

Z tymi 34 na Braci to bajki na maxa :) W rejonie od Splitu aż po południowy Hvar temperatury do 29-30 w cieniu prawie 2 tygodnie, siedzę tu od początku września i obserwuję. Jest chłodniej niż rok temu. A dzisiaj woda w Jadranie w Sv. Niedjeli jakaś pomieszana zimna z ciepłą, aż dziwnie się pływało. Od Visu , wraz z zachodem słońca, widać było front - pas ciemnych chmur. Dotarł chyba właśnie do Sv.Niedjeli bo wiatr się zerwał na maxa. Jeszcze nie pada ,chociaż zapowiadają, a zdjęcia satelitarne nie pokazują nic dobrego dla całego regionu jak i całej Europy.
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 12.09.2012 22:19

$$ napisał(a):Z tymi 34 na Braci to bajki na maxa :) W rejonie od Splitu aż po południowy Hvar temperatury do 29-30 w cieniu prawie 2 tygodnie, siedzę tu od początku września i obserwuję. Jest chłodniej niż rok temu. A dzisiaj woda w Jadranie w Sv. Niedjeli jakaś pomieszana zimna z ciepłą, aż dziwnie się pływało. Od Visu , wraz z zachodem słońca, widać było front - pas ciemnych chmur. Dotarł chyba właśnie do Sv.Niedjeli bo wiatr się zerwał na maxa. Jeszcze nie pada ,chociaż zapowiadają, a zdjęcia satelitarne nie pokazują nic dobrego dla całego regionu jak i całej Europy.

Bajka to o 19:00 leci

Dziś byłem w głebi wyspy tyle było
Obrazek

P.S Wiem ze liczniki swoje oszukują., ale np w Povli było koło 30 stopni wg niego.... dopiero po wjeździe wgłąb temperatura sie podniosła do tego co na zdjęciu Może od asfaltu ciągło- ale tyle było i mocno odczuwalne na sobie. W każdym razie zrobione dziś 40 km i temperatura skakała znacznie zależnie do miejska w którym sie znajdowaliśmy
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 13.09.2012 08:13

W nocy 12/13 bm. koło Szybenika - nap-----erdalanka - gromy itp itd - teraz leje - :( :twisted: 8O

pozdrav.
dyha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dyha » 13.09.2012 09:08

Ja dziś wieczorem ruszam w okolicę makarskiej/dubrovnika. Mam nadzieję że pogoda się wyrobi na miejscu. W Krakowie teraz mamy 11 st i deszcz :roll:
wisnia96
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wisnia96 » 13.09.2012 09:23

Dzisiaj w Zaton k.Zadaru w nocy burza z piorunami,teraz leje i w prognozie zapowiadaja cały dzien :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Chorwacja-wrzesień - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone