peyter napisał(a):Hej
Ja na brać teraz na tarasie siedzę. Pogoda bardzo dobra - dziś większy wypada rowerowy 40 km po ostrych górkach - w głębi wyspy termometr w liczniku pokazywał 34 stopnie więc ciepło - mimo że niebo lekko zachmurzone - przez krótki czas. Teraz spokój i dalej ciepło. Gospodarz mówi że w nocy Yugo przyjedzie, ale lekki. Zobaczymy
a_nula napisał(a):peyter napisał(a):Hej
Ja na brać teraz na tarasie siedzę. Pogoda bardzo dobra - dziś większy wypad rowerowy 40 km po ostrych górkach - w głębi wyspy termometr w liczniku pokazywał 34 stopnie więc ciepło - mimo że niebo lekko zachmurzone - przez krótki czas. Teraz spokój i dalej ciepło. Gospodarz mówi że w nocy Yugo przyjedzie, ale lekki. Zobaczymy
No to trzymaj tą pogodę, bo wbijamy na Brac w sobotę prognozy na jutro w Polsce i w Wiedniu wskazują 10*C... Mam nadzieję się w Cro miło rozczarować
$$ napisał(a):Z tymi 34 na Braci to bajki na maxa W rejonie od Splitu aż po południowy Hvar temperatury do 29-30 w cieniu prawie 2 tygodnie, siedzę tu od początku września i obserwuję. Jest chłodniej niż rok temu. A dzisiaj woda w Jadranie w Sv. Niedjeli jakaś pomieszana zimna z ciepłą, aż dziwnie się pływało. Od Visu , wraz z zachodem słońca, widać było front - pas ciemnych chmur. Dotarł chyba właśnie do Sv.Niedjeli bo wiatr się zerwał na maxa. Jeszcze nie pada ,chociaż zapowiadają, a zdjęcia satelitarne nie pokazują nic dobrego dla całego regionu jak i całej Europy.