Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja-wrzesień

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 04.09.2012 09:15

No to ja zgaszę ten optymizm. Okolice Trogiru od wczorajszego wieczora do teraz - leje. Zaciągnęło się tak, że wygląda że kąpiel będzie dziś tylko w łazience i spacery po pokoju. Z małymi przerwami, ale ciągle pada i grzmi. Ochłodziło się też do ok. 20, może mniej, stopni. Wg accuweather obecnie ma tu być 31 stopni i żadnego deszczu i burz.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.09.2012 09:51

Szymuś napisał(a):No to ja zgaszę ten optymizm. Okolice Trogiru od wczorajszego wieczora do teraz - leje. Zaciągnęło się tak, że wygląda że kąpiel będzie dziś tylko w łazience i spacery po pokoju. Z małymi przerwami, ale ciągle pada i grzmi. Ochłodziło się też do ok. 20, może mniej, stopni. Wg accuweather obecnie ma tu być 31 stopni i żadnego deszczu i burz.

Wczoraj dojechaliśmy na Ciovo, w nocy burza i lało, dziś rano lekki deszczyk, póki co ciepło 23 i nie pada, ale w oddali od strony Trogiru grzmi, błyska i czarne chmurzyska wiszą, leniuchujemy na tarasie i się nie przejmujemy, co prawda mieliśmy w planie spacer do Trogiru :wink: według accuwather jeszcze jutro ma padać .. i właśnie lekko kropi :wink:
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 04.09.2012 20:25

Dzisiaj rano, ok. 9.00 pochmurnie, ale bardzo ciepło. Potem pogoda dała czadu co widać na załączonym zdjęciu oraz mojej czerwonej mordce...

Obrazek

Zivogosce Porat.

Wczoraj wieczorem mieliśmy genialny pokaz błyskawic na całym horyzoncie - od Hvaru aż po północ (Brac i podejrzewam że jeszcze dalej - okolice Szybenika, Trogiru)
KrzysiekBB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysiekBB » 04.09.2012 21:28

W sobotę byliśmy na wycieczce w Trogirze, do godz ok 18 temperatura ok 30 stopni, później burza i duży spadek temperatury(ponoć długotrwały). Bazę wypadową mamy na Riwierze Makarskiej. Troszkę straszą tu chmury, ale tylko późnym wieczorem lub rano. Generalnie na 10 dni pobytu: -8 super pogody -1 wieczorna burza(rano już super) 1-wieczone zachmurzenie i błyski zza wysp Hvar , Brac itd. Dziś super słoneczko i 31 stopni o godz. 14. Natomiast woda ..... najcieplejsza od 10 dni :)

ps. wczoraj w Basce Voda rozmawiałem z ludźmi którzy uciekli z Szibenika na południe bo ponoć słaba pogoda.
lhd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lhd » 06.09.2012 08:32

Potwierdzam, siedzimy w Omis, pogoda nie na plażing, bardziej do kieliszka. Ponoć jutro ma się poprawić.
Andrzej_Krak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Krak » 06.09.2012 09:26

Ciovo -
wg http://www.chorwacjapogoda.pl/component ... rogir.html ma się poprawić pogoda już od popołudnia. Jak na razie wszystko wg tej "pogodynki" się sprawdzało więc myślę, że i to się sprawdzi :)
aniolhc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniolhc » 06.09.2012 13:15

Sprawdzam codziennie pogodę na Hvar w terminie od 17.09 i każdego dnia jest inna więc nie nastawiam się na prognozy a na to, że będzie słoneczko i nie będzie deszczu :)
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 06.09.2012 13:54

Witam. Jestesmy teraz w Baska Voda , deszczyk lekko pokrapuje , temperatura ok. 26 st i parno. Mgielki opasaly gory ale za chwile powinno sie przejasnic. Nie ma co psuc i narzekac CRO zawsze ma swoj urok !!! Te pare chwil bez slonca tez dobrze zrobi . Od jutra znowu " palma " i slonce . Pozdrav
tomygood
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomygood » 06.09.2012 14:25

Potwierdzam, w Marinie też od rana deszcz ale ciepło
lhd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lhd » 06.09.2012 19:02

dziś już było fajnie!!!!
misiaczek-bartek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiaczek-bartek » 06.09.2012 19:48

a co prognoza to inaczej :/
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 06.09.2012 19:58

w Pakostane od kilku dni w kratkę czyli pół dnia słoneczka że można sie poopalać a połowa zachmurzenie z deszczem,ale nie mocnym.Dzisiaj około południa się całkowicie rozpogodziło i do wieczora piękna pogoda. Od jutra w prognozach "lampa". Generalnie fajna pogoda na wypoczynek z dzieciakami,bo jest czas i na plażę i na zwiedzanie bez upałów...
Aattaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aattaa » 06.09.2012 20:25

Jestem od 1 w okolicach Rovinj. Pogoda w kratkę - trochę pada, trochę swieci. Temperatura ok.24-31. Morze cieplutkie. Wszyscy się kąpią i jest SUPER.
basiek-79
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiek-79 » 06.09.2012 21:53

Ja z rodzinką jesteśmy w Drage koło Pakostane i pogoda w kratkę, ale nie narzekam. Dzieki temu jest czas na zwiedzanie, choć wczoraj na 4 godz. w południe uziemiło mnie w apartamencie z dwójką rozbrykanych pociech.Dziś wieczorem świetna pogoda na pływanie i snurkowanie .
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 06.09.2012 22:27

Wybieram się 22 września w rejon Istrii i prawdopodobnie (po kilku godzinach czytania relacji CRO'maniaków) będzie to Moscenicka Draga. Byłem w Cro już 3 razy we Wrześniu ale w Dalmacji ( Trogir, Otok Ciovo, Vodice) aura była rewelacyjna. Mam małe obawy co do wyboru północnego regionu ale nie na wszystko mamy wpływ :). Macie jakieś późno wrześniowe doświadczenia pogodowe z rejonu Istria ???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Chorwacja-wrzesień - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone