Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja-wrzesień

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 25.07.2012 15:54

Rok temu kończyłem urlop 10.IX. Poza jednym dniem, w którym to przeszły dwie kilkunastominutowe burze, lampa non stop...nawet w ten burzowy dzień.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.07.2012 22:54

Z własnego doświadczenia - choćby dokładnie z dzisiejszego dnia - powiem Wam, że o pogodę w CRO nie należy się martwić nawet we wrześniu - choć dwa ostanie dni w lipcu były daremne. :wink:

Byłem 2 razy we wrześniu i było cudownie. Jeżeli zaczynało mi padać czy chmurzyć się w Mimicach patrzyłem na góry i jechałem kilkanaście kilometrów dalej gdzie było słońce.

Dokładnie dzisiaj zrobiłem tak samo. Od rana siedziałem na plaży w Mimicach. Było oczywiście cudownie, ale kiedy się zachmurzyło i zaczęło padać - wsadziłem ekipę do auta i pojechałem do Breli, gdzie siedzieliśmy na plaży do 18.00 w cudownym słońcu. Potem do restauracji na żarełko i wieczorem do Omis na spacer i smaczne lody.

Dla nas "mobilnych" - pogoda jest zawsze ekstra. Jak nie plaża to zwiedzanie. A wtedy dobrze żeby nie prażyło ponad 30 stopni - czyż nie? :wink:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 25.07.2012 23:22

Wżeszeń jest piękny :D Rajski mieszonc :D Idealny do odwiedzania goroncych państw poudńowych .Na końcu jestem urodzony wżeszniu ha ha :D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.07.2012 23:36

Josko Bulic napisał(a):Wżeszeń jest piękny :D Rajski mieszonc :D Idealny do odwiedzania goroncych państw poudńowych .Na końcu jestem urodzony wżeszniu ha ha :D

Josko - ja też z września. Gorąco tym samym pozdrawiam! :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.07.2012 06:33

PETERENZO napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):Wżeszeń jest piękny :D Rajski mieszonc :D Idealny do odwiedzania goroncych państw poudńowych .Na końcu jestem urodzony wżeszniu ha ha :D

Dołączę do grona wrześniowców. :D

........a ponadto :
3- razy wrzesień

2009 - Istria - pół dnia deszczu na 2 tyg.
2010 - Dalmacja - zero deszczu , ale 1 dzień bora na 2 tyg.
2011 - Dalmacja - pełna lampa przez 2 tyg.

.......i jak wybiorę się kolejny raz w 2013 r. to napewno też tylko wrzesień.
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 26.07.2012 06:45

PETERENZO napisał(a):

Waga czy pana?Ja sie oczewyście tradicionalno wyberam na spotkanie z mojom Chorwackom rodzinkom w mojim ukochanym Splitu na dwadeszcia dńi w wżeszniu. :D
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 26.07.2012 06:55

maniust napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

Dołączę do grona wrześniowców. :D

........a ponadto :
3- razy wrzesień

2009 - Istria - pół dnia deszczu na 2 tyg.
2010 - Dalmacja - zero deszczu , ale 1 dzień bora na 2 tyg.
2011 - Dalmacja - pełna lampa przez 2 tyg.

.......i jak wybiorę się kolejny raz w 2013 r. to napewno też tylko wrzesień.
Maniust wytame serdecznie w klubie wżeszowcuw :!: :!: :D :D
Marysia Ranczka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marysia Ranczka » 31.07.2012 13:53

Zależy na co człowiek liczy jeżeli na plażowa pogodę to nie ma szans jeżeli na 20 stopni w najcieplejszym momencie dnia to tak.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 31.07.2012 21:30

Marysia Ranczka napisał(a):Zależy na co człowiek liczy jeżeli na plażowa pogodę to nie ma szans jeżeli na 20 stopni w najcieplejszym momencie dnia to tak.

Cóż za głęboka analiza meteorologiczna, widać mój termometr przez wiele wrześniowych wakacji w cro mnie oszukiwał ;)
Agulek777
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 09.08.2012 15:53

Maciej napisał(a):
Marysia Ranczka napisał(a):Zależy na co człowiek liczy jeżeli na plażowa pogodę to nie ma szans jeżeli na 20 stopni w najcieplejszym momencie dnia to tak.

Cóż za głęboka analiza meteorologiczna, widać mój termometr przez wiele wrześniowych wakacji w cro mnie oszukiwał ;)

:lol:

W zeszłym roku byliśmy w Tucepi na przełomie lipca i sierpnia u wspaniałych gospodarzy, którzy jednak byli biali jak mąka. Na pytanie dlaczego się nie opalają odpowiedzieli, że dla nich Chorwatów najwspanialszym miesiącem jest właśnie wrzesień, pogoda piękna, temperatura powietrza równa temperaturze morza i nie ma ścisku na plaży. W przyszłym roku jedziemy właśnie we wrześniu.
Grochiczko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grochiczko » 10.08.2012 16:44

I wszystko w tym temacie ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2012 17:44

Za pierwszym razem byłem w maju. W zeszłym roku we wrześniu. I w tym jadę we wrześniu. Temperatury idealne. I ludzi dużo dużo mnie. A niższe ceny przy tym wszystkim to mało istotny powód. :D
zarazka_
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zarazka_ » 14.08.2012 07:47

Witam,

W połowie września wybieram się do Chorwacji i chciałam zapytać jakie są mniej więcej temperatury w tym czasie. Czy klimatyzacja będzie mi potrzeba w pokoju czy da się wytrzymać bez niej?

Z góry dziękuję za odpowiedź
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 14.08.2012 07:58

zarazka_ napisał(a):W połowie września wybieram się do Chorwacji i chciałam zapytać jakie są mniej więcej temperatury w tym czasie. Czy klimatyzacja będzie mi potrzeba w pokoju czy da się wytrzymać bez niej?

Nie będzie potrzebna. Nigdy nie używaliśmy klimatyzacji, a była chyba we wszystkich miejscach w których mieszkaliśmy.

Podczas moich pobytów w drugiej połowie września temperatury w dzień w zasadzie nie przekraczały 30 stopni. Bywało porządnie gorąco, ale przeważnie temperatury są bardzo przyjemne. W nocy bywało różnie, mogło być ponad 20, ale około 10 też się zdarzało.
edytas
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytas » 14.08.2012 20:33

W tamtym roku we wrześniu przez 7 dni ponad 30 st., a w nocy ok. 20 - 25 st. Bez klimy nie dałoby się żyć a spać to wogóle.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Chorwacja-wrzesień - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone