Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - Włochy

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zwadara
Croentuzjasta
Chorwacja - Włochy

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 07.02.2006 10:04

Witajcie .
W tym roku zrodził się w mojej głowie pomysł aby zrobić sobie objazdowe wakacje . To znaczy po raz piąty odwiedzić Chorwacje choćby na kilka dni , potem przepłynąć promem do Włoch i w drodze powrotnej zahaczyć o Wenecje . I tu pojawia się moje pytanie . Czy może ktoś się orientuje ile może kosztować prom np. ze Splitu , lub Korzczuli do Włoch ? Czy może ktoś "przerabiał " takie wakacje i mógłby cos ciekawego podpowiedzieć?
Pozdrawiam
Rafał
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 07.02.2006 14:03

Witaj, tu masz stronę chorwackiej Jadrolinii, z cenami.Musisz jednak wziąć pod uwagę, że w sezonie ceny są wyższe o 20%

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1421
dzidas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidas » 12.02.2006 12:54

zwadara napisał(a):Witajcie .
W tym roku zrodził się w mojej głowie pomysł aby zrobić sobie objazdowe wakacje . To znaczy po raz piąty odwiedzić Chorwacje choćby na kilka dni , potem przepłynąć promem do Włoch i w drodze powrotnej zahaczyć o Wenecje . I tu pojawia się moje pytanie . Czy może ktoś się orientuje ile może kosztować prom np. ze Splitu , lub Korzczuli do Włoch ? Czy może ktoś "przerabiał " takie wakacje i mógłby cos ciekawego podpowiedzieć?
Pozdrawiam
Rafał

Witam
Przerabiałem taką trasę i jest fajnie, zwłaszcza poranek u brzegu Italii. Myśmy płynęli innym promem niż Jadrolinija i był to najtańszy znaleziony przez nas prom ze Splitu. Jeśli chodzi o cenę to nie pamiętam dokładnie ale chyba 50 euro za samochód i 35 euro od osoby na pokładzie. Jeśli chodzi dalej o Włochy to polecam, niestety drogą, autostradę i wjazd po drodze do San Marino, dalej Wenecja i powrót przez Klagenfurt.

Pozdr. i miłej wycieczki :)
zwadara
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 12.02.2006 18:14

Witaj .
A czy mógłbym liczyć jeszcze na jakieś praktyczne podpowiedzi ? Na przykład gdzie spaliście w Itali ? Czy zwiedzaliście venecje ? I jak tak to gdzie spaliście wtedy ? Interesuą mnie wogóle wszystkie szczegóły ..... Bardzo proszę o podpowiedzi .
Pozdrawiam
Rafał
dzidas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidas » 13.02.2006 13:24

zwadara napisał(a):Witaj .
A czy mógłbym liczyć jeszcze na jakieś praktyczne podpowiedzi ? Na przykład gdzie spaliście w Itali ? Czy zwiedzaliście venecje ? I jak tak to gdzie spaliście wtedy ? Interesuą mnie wogóle wszystkie szczegóły ..... Bardzo proszę o podpowiedzi .
Pozdrawiam
Rafał

Niestety myśmy spali u znajomego Włocha więc w tej materii Ci nie pomogę. Jeśli chodzi o zwiedzanie Wenecji to owszem jeden dzień i nie wiem czy chcę tam wrócić, jest ciekawie ale nie powala na kolana. Mimo to polecam.

Pozdr.
ela100
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ela100 » 23.02.2006 00:29

www.camping-fusina.com
w zeszlym roku plynelysimy ze Splitu do Ancony a potem Asyż,Florencja,Siena,Wenecja- w Wenecji mieszkalysmy na camp w domkach-takie pakamery, ale jest bezposredni statek do miasta POLECAM :)
Pomysl suuuuper, wracać przez Wlochy!!!!!!!!
W tym roku odwrotnie i samolotem-Kraków-Neapol-Bari-Budva-Dubrownik-Bratyslawa-Krakow-mam nadzieje ze wszysko wypali :D :D :D
pozdrawiam,w razie pytan jestem do dyspozycji,elka
zwadara
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 27.02.2006 08:02

[quote="ela100"]www.camping-fusina.com
w zeszlym roku plynelysimy ze Splitu do Ancony a potem Asyż,Florencja,Siena,Wenecja- w Wenecji mieszkalysmy na camp w domkach-takie pakamery, ale jest bezposredni statek do miasta POLECAM :)
Pomysl suuuuper, wracać przez Wlochy!!!!!!!!
W tym roku odwrotnie i samolotem-Kraków-Neapol-Bari-Budva-Dubrownik-Bratyslawa-Krakow-mam nadzieje ze wszysko wypali :D :D :D
pozdrawiam,w razie pytan jestem do dyspozycji,elka[/quo

Super :!: :!: :!: :!: :!:
Skoro pozwalasz więc sprubje zasypać Cię pytaniami , choć tak naprawdę to interesuje mnie wszystko , ale po kolei .
Jakie były koszty promu ze Splitu do Ancony ? Jak długo się płyneło ? Jak wcześńie rezerwowałaś bilety ? Teraz odnośnie Włoch : Jle czasu zabrało Ci objechanie Asyżu,Florencji,Sieny,Wenecjii ? Co myślisz na temat takiej wyprawy z 6 letnim maluszkiem ? W jakim okresie odbywałaś swoją eskapdę ? Ja w tamtym roku zapuszczałem się do Czarnogóry więc mogę tez coś podpowiedzieć . awaryjnie podaje mejlika: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na odpowiedzi .
Rafał

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne