Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - Wenecja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 05.06.2010 08:36

orfik11 czy mógłbyś przybliżyć Twoją trasę do Wenecji ?? Nr dróg, miejscowości pośrednie... bardzo mnie to interesuje, bo my będziemy lecieć do Wenecji z Marusici, więc droga taka sama. Oczywiście mam trase wstępnie zaplanowaną, ale może masz jakąś ciekawą alternatywę. Jeśli nie tu na forum, to może być na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry serdeczne dzięki :)
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 05.06.2010 09:04

Kolego pogrzebię w swoich zapiskach i na pewno dam znać. Ale jeżeli pojedziesz Jadrańską w kierunku na Rijekę to chyba będziesz jechał tą samą drogą.
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 06.07.2010 17:18

parkujcie na Tronchetto, przejedźcie most. Wychodzicie z parkingu i macie taxi wodną. Bez sensu parkować przed mostem, szkoda waszego czasu, lepiej pozwiedzać
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 06.07.2010 17:18

orfik11 napisał(a):Kolego pogrzebię w swoich zapiskach i na pewno dam znać. Ale jeżeli pojedziesz Jadrańską w kierunku na Rijekę to chyba będziesz jechał tą samą drogą.

Droga prosta jak drut. Nawet stara nawigacja da radę
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 06.07.2010 18:05

Witam. Ogromnie wszystkich a szczególnie kolegę przepraszam. Przed wyjazdem miałem urwanie głowy. Wróciłem już z Chorwacji. Droga do ...nie mam zapisanych szczegółów lecz po prostu jechałem Jadranską do Rijeki. Tam chwilkę przez Słowenię i na Triest. Droga tak jak powiedział mój przedmówca bardzo prosta co nie znaczy łatwa, troszkę po górach /w zasadzie dość dużo po górach/ w Chorwacji. Radzę nie wjeżdżać do Wenecji lecz zaparkować samochód przed mostem w miasteczku, wyjdzie znacznie taniej. Dojechać można jedną czy dwie stację pociągiem za chyba 1.5 euro. Przepraszam za solidne spóźnienie.
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 06.07.2010 19:23

Witam! W tym roku zaplanowałem sobie powrót do Polski przez Wenecję. Dokonałem rezerwacji w hotelu Palladio w Mestre. Może ktoś korzystał z usług tego hotelu?
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 06.07.2010 20:49

Byliśmy w tamtym roku w Wenecji po drodze do Cro. Byliśmy z przyczepą co z góry wykluczło Maestre. Parkowaliśmy na Punta Sabioni. Potem stateczkiem i było ok. Zaletą Punta Sabioni jest to, że nie stoi się potem w korkach przy wyjeździe. Dalej tak jak napisał Orfik Triest do Rijeki i dalej całym wybrzeżem do Orebicia na Peljesacu. Trasa wolna, ale przepiękna. Zwłaszcza z przyczepą trochę się schodzi, ale nic nie zastąpi kolacji o północy nad urwiskiem z widokiem na oświetlony most na KRK. W tym roku wyjeżdżamy 24.07 i trasa jak najwięcej będzie można tym samym zakręconym wybrzeżem.
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 08.07.2010 03:39

marantzN napisał(a):Byliśmy w tamtym roku w Wenecji po drodze do Cro. Byliśmy z przyczepą co z góry wykluczło Maestre. Parkowaliśmy na Punta Sabioni. Potem stateczkiem i było ok. Zaletą Punta Sabioni jest to, że nie stoi się potem w korkach przy wyjeździe. Dalej tak jak napisał Orfik Triest do Rijeki i dalej całym wybrzeżem do Orebicia na Peljesacu. Trasa wolna, ale przepiękna. Zwłaszcza z przyczepą trochę się schodzi, ale nic nie zastąpi kolacji o północy nad urwiskiem z widokiem na oświetlony most na KRK. W tym roku wyjeżdżamy 24.07 i trasa jak najwięcej będzie można tym samym zakręconym wybrzeżem.

po co wypisujesz im Punto Sabioni, czy Maestre, skoro mogą dojechać autem przez most do samej Wenecji - parking Tronchetto po prawej stronie za mostem i są praktycznie pod Grande Canale??????????
marantzN
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marantzN » 08.07.2010 19:33

Ja napisałem tylko co my zrobiliśmy. Poza tym słyszałem niejednokrotnie od wracających z Wenecji że wjechać wcześnie rano na Tronchetto jest o wiele łatwiej niż popołudniu lub wieczorem wyjechać kiedy większość zwiedzających wyjeżdza. Następnym razem czytaj dokładnie i staraj się zrozumieć co czytasz.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 24.07.2010 14:48

ja byłem na Tronchetto około 10.00 i nie bylo zadnego problemu z parkowaniem czy wjazdem na parking ale fakt - to był wrzesień
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 24.07.2010 18:06

santosz napisał(a):ja byłem na Tronchetto około 10.00 i nie bylo zadnego problemu z parkowaniem czy wjazdem na parking ale fakt - to był wrzesień

Ile się płaci za parkowanie na Tronchetto?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2010 18:25

jdubowski napisał(a):Ile się płaci za parkowanie na Tronchetto?

Cennik
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 24.07.2010 18:35

Piotrek_B napisał(a):
jdubowski napisał(a):Ile się płaci za parkowanie na Tronchetto?

Cennik

Molto grazie :)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi