Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja w Unii Europejskiej??? Czy wydać gen. Gotowinę???

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 10:44

Biker,a nisi čuja o Kurdima i japanskim pilotima koji brane "ustaški Dubrovnik" za vrime rata?Bilo je u jednim srpskim novinama.

Jao komedije brale. :lol:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.03.2010 10:47

ante_ napisał(a):Biker,a nisi čuja o Kurdima i japanskim pilotima koji brane "ustaški Dubrovnik" za vrime rata?Bilo je u jednim srpskim novinama.

ante, sram te bilo, citas srpske novine 8O
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 10:59

[quote="Nives"][quote="ante_"]Biker,a nisi čuja o Kurdima i japanskim pilotima koji brane "ustaški Dubrovnik" za vrime rata?Bilo je u jednim srpskim novinama.[/quote]

ante, sram te bilo, citas srpske novine 8O[/quote]

Ne ali nekad znam ić na političke forume.
Forum hr.tamo ima tema o srpskoj propagandi za vrime rata.
Pa je neka ekipa izvukla naslovne stranice iz srpskih novina iz tih ratnih godina.

Pazi bisera osim kako Kurdi i Japanci brane ustaški Dubrovnik.
"Ustaše režu uši srpskoj deci i prave ogrlice od njih"
"Nemci darovali Ustašama nekoliko hiljada oklopnih vozila"

Ima toga koliko god hoćeš,ali najbolje od svega je izjavila srpska televizija:"Muslimani bacaju srpsku decu lavovima,pazi lavovima" 8O

Ludilo moja Nives,ludilo. :lol:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.03.2010 11:03

ante, jeste loodilo nevidjeno - zato se i toliko ljudi moralo iseliti. :(

koliko ti inace imas godina, ako smijem pitati?
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 11:07

23 a ti?
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 11:14

[quote="Nives"][quote="ante_"]Nives srićo...i tribamo se volit ali ne više pušit priče o "bratstvu i jedinstvu" i one "ko nas bre zavadi".

Po meni bolje biti iskreni prijatelji nego nekakva lažna braća.
Jer ako ćemo iskreno nemamo baš puno toga zajedničkog sa Srbima.[/quote]

ante, ti jesi u pravu potpuno. ali ja sam jugosloven u dusi i to nista ne moze promeniti. moja ljubav prema hrvatskoj zbog toga nije nista manja, veruj, naprotiv.

kao neko ko je veoma dobro upoznat i sa hrvatskom i sa srpskom i sa poljskom kulturom, moram da kazem da po mom misljenju hrvati i poljaci imaju vise toga zajednickog, slican im je mentalitet (pogotovo kod onih religioznih) i civilizacijski nivo ALI i srbi i hrvati imaju zajednicku povijest, imaju mesane brakove, i tu fascinaciju jedni drugima (suprotnosti se privlace).

sve u svemu, ne razumem sada bas toliku ushicenost zbog izlaska gotovine iz zatvora, kada je on izjavio saucesce porodici slobodana milosevica i isao sa njime u setnje po zatvoru. :roll:[/quote]

E a na ovo to moram odgovorit.
Nives,ja poštujem sve ljude koji su stvarali i branili Hrvatsku,naravno zločinci me ne zanimaju a to da Gotovina nije zločinac to čak znaju i srpski generali koji o tome svjedoče u Hagu,pratiš srpske medije pa virujen da si to čula.
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.03.2010 11:14

ja imam obrnuto od tebe (obrni mjesta ciframa) :wink:

onda si ti, kada je rat poceo i trajao, bio beba...mozda je tako i bolje, sto nisi morao biti svijedok svega toga.
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.03.2010 11:17

ante_ napisał(a):Nives,ja poštujem sve ljude koji su stvarali i branili Hrvatsku,naravno zločinci me ne zanimaju a to da Gotovina nije zločinac to čak znaju i srpski generali koji o tome svjedoče u Hagu,pratiš srpske medije pa virujen da si to čula.

ante, iskreno govoreci, ne pratim haska sudjenja, bas toliko detaljno. zamorilo me je to.

otprilike se vodim logikom, cim je on osudjen i u zatvoru, onda je kriv. cim se druzio sa slobodanom milosevicem i izjavio njegovoj porodici saucesce, onda mu fali neka daska u glavi.

svedocenja srpskih generala mi nista ne znace, jer te ljude niti postujem niti smatram normalnima niti verodostojnima.

:roll:
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 11:29

Ma ni mene toliko politika ne zanima mada volin znat neke stvari.

Logično je da ne voliš ljude koji su razbijali Jugoslaviju a ja ih obožavan :lol:

Ali probaj ti mene razumit,moji didovi i pradidovi sanjali su samo Hrvatsku a ne neku Jugoslaviju.

Znan ja da ti priznaš samo Tita ali ka šta san reka prije....neka njega u Beogradu :lol:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 19.03.2010 11:34

Nives napisał(a):otprilike se vodim logikom, cim je on osudjen i u zatvoru, onda je kriv. cim se druzio sa slobodanom milosevicem i izjavio njegovoj porodici saucesce, onda mu fali neka daska u glavi.

Za mene je krajnje licemjerno stalno ponavljati tu cinjenicu! Nakon sto je Milosevic umro od srcanog udara u Haagu - napisan je kolektivni izraz saucesca njegovoj porodici. Ante Gotovina se deklarira kao covjek i katolik, i sasvim je u duhu nase vjerske tradicije da se nekome izrazi saucesce, povodom smrti.

Ako je Ante Gotovina na tom popisu, kakve to ima veze sa zlocinackom politikom koju je Srbija provodila puni 10 godina? Jedan potpis je dovoljan za njihovo izjednacavanje?

U postupku sudjenja Anti Gotovini, glavni udarac na njegovu optuznicu dali su Srbi, koji su bili u Kninu, kad je zapoceo napad Hrvatske vojske! Srpski oficir je izjavio da nije bilo prekomjernog granatiranja Knina, i da je to granatiranje izvedeno kirurski precizno - gadjani su vojni ciljevi, glavni stab i kuca Milana Martica. Mi nismo imali dovoljno streljiva da ga rasipamo bez veze, morali smo ga stedjeti u svakoj situaciji.

Poginuo je samo jedan civil, svi ostali bili su vojnici, a kolicina utrosenog streljiva manja je od svih vojnih normi, koje postoje za cilj takve strategijske vaznosti.

Jos je vece licemjerje samoga suda, optuzivati Hrvatsku za "prekomjerno granatiranje Knina", a istovremeno nikad nije podignuta optuznica protiv srpskog vodstva, za granatiranje Vukovara, Gospica ili Dubrovnika.

Jednako tako, Hrvatska nije iselila Srbe, nego su se oni sami godinama ranije pripremali za evakuaciju, u slucaju ako ih napadne HV. Postojali su detaljni srpski planovi evakuacije kompletnog stanovnistva, i ona je izvedena tocno po tim planovima.

Srpske starce koje Srbi nisu zeljeli povesti sa sobom ja sam spasavao, makar to nije bila moja zadaca. Ja sam ponosan na sve svoje postupke, a tisuce i tisuce Srba danas zive nekaznjeno, iako su im ruke krvave do ramena.
Ostatnio edytowano 19.03.2010 11:46 przez Biker_HR, łącznie edytowano 1 raz
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 11:46

Još su srpski generali svjedočili da su nakon prvog napada Srbi dobili puna 24 sata na povlačanje.

Biker,jesi li ti čuo kako su ovi pregazili svoje ljude kod povlačenja?

Ima snimak na youtube,nešto strašno.
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 11:49

[quote="Biker_HR"]Carla del Ponte, glavna tužiteljica suda u Haagu nije dozvolila da se pokrene nijedna optužnica protiv odgovornih osoba, koji su razorili Vukovar, Dubrovnik ili druga mjesta u Hrvatskoj.

Ali se zato sudi hrvatskom generalu Anti Gotovini, koji je oslobodio Hrvatsku. To mu je ujedno najveci i jedini grijeh!

[img]http://farm1.static.flickr.com/32/60401591_ece3c2632f.jpg[/img]

[img]http://www.braniteljski-portal.hr/files/portal/ante_gotovina.jpg[/img][/quote]

Ali faca je general,pravi Dalmatinac. :lol:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 19.03.2010 11:50

ante_ napisał(a):Biker,jesi li ti èuo kako su ovi pregazili svoje ljude kod povlaèenja?

Naravno da je poznat taj slucaj, srpski korpus se bojao da bude zarobljen od strane HV-a, pa je tenkovima i transporterima pregazio vlastiti narod, kako bi pobjegao u Bosnu!

Ali i za to se optuzuje HV, ti pregazeni ljudi pripisani su optuznici protiv nasih generala!
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 19.03.2010 11:50

ante_ napisał(a):Ali probaj ti mene razumit,moji didovi i pradidovi sanjali su samo Hrvatsku a ne neku Jugoslaviju.

moj pradid ante je lovio ribu i lipo zivio na otoku, i ne virujen da se mnogo zamarao politikom. znam samo da je pricao na talijanskom i da nikoga nije mrzio.

u svakom slucaju ante, nemoj sada da od mene pravis titovu pionirku :lol:

bikerHR, povijest i vrijeme ce pokazati vec ko je kriv, a ko je heroj. znamo svi ko je bio agresor, slozni smo o tome, znamo i gdje su bili zlocini i ko je stradao. izlisno je da sada ja, koja ne pratim haska sudjenja u detalje, ne citam optuznice i iskaze odbrane, niti sam bila u gotovininom stabu, pricam konkretno o njegovom slucaju. ja pisem samo kako to meni izgleda izvana. ne opravdavam ga sto se podpisao pod izrazima saucesca povodom smrti onog zlocinca, koji je meni unistio zivot, pa makar sto puta bio katolik i covekoljub.

zaista mi nedostaje informacija, pisem samo ono sto znam.
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 19.03.2010 12:06

Ma jebo politiku ali neke stvari se tribaju znat.

Nives,Hrvatska je tisućljetni san svakog Hrvata,ali šta ja to iden objašnjavat jednoj pionirki koja u ormaru još ima onu smišnu kapu sa petokrakom :lol:
Mada san i ja iz antifašističke familije.

Biker,unproforci su svjedočili da su ti što su gazili bili Srbi,tako da je što se toga tiče u Hagu sve jasno.Bar mislim.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Chorwacja w Unii Europejskiej??? Czy wydać gen. Gotowinę??? - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone