Nives napisał(a):otprilike se vodim logikom, cim je on osudjen i u zatvoru, onda je kriv. cim se druzio sa slobodanom milosevicem i izjavio njegovoj porodici saucesce, onda mu fali neka daska u glavi.
Za mene je krajnje licemjerno stalno ponavljati tu cinjenicu! Nakon sto je Milosevic umro od srcanog udara u Haagu - napisan je kolektivni izraz saucesca njegovoj porodici. Ante Gotovina se deklarira kao covjek i katolik, i sasvim je u duhu nase vjerske tradicije da se nekome izrazi saucesce, povodom smrti.
Ako je Ante Gotovina na tom popisu, kakve to ima veze sa zlocinackom politikom koju je Srbija provodila puni 10 godina? Jedan potpis je dovoljan za njihovo izjednacavanje?
U postupku sudjenja Anti Gotovini, glavni udarac na njegovu optuznicu dali su Srbi, koji su bili u Kninu, kad je zapoceo napad Hrvatske vojske! Srpski oficir je izjavio da nije bilo prekomjernog granatiranja Knina, i da je to granatiranje izvedeno kirurski precizno - gadjani su vojni ciljevi, glavni stab i kuca Milana Martica. Mi nismo imali dovoljno streljiva da ga rasipamo bez veze, morali smo ga stedjeti u svakoj situaciji.
Poginuo je samo jedan civil, svi ostali bili su vojnici, a kolicina utrosenog streljiva manja je od svih vojnih normi, koje postoje za cilj takve strategijske vaznosti.
Jos je vece licemjerje samoga suda, optuzivati Hrvatsku za "prekomjerno granatiranje Knina", a istovremeno nikad nije podignuta optuznica protiv srpskog vodstva, za granatiranje Vukovara, Gospica ili Dubrovnika.
Jednako tako, Hrvatska nije iselila Srbe, nego su se oni sami godinama ranije pripremali za evakuaciju, u slucaju ako ih napadne HV. Postojali su detaljni srpski planovi evakuacije kompletnog stanovnistva, i ona je izvedena tocno po tim planovima.
Srpske starce koje Srbi nisu zeljeli povesti sa sobom ja sam spasavao, makar to nije bila moja zadaca. Ja sam ponosan na sve svoje postupke, a tisuce i tisuce Srba danas zive nekaznjeno, iako su im ruke krvave do ramena.