[quote="szopen"]Co ciekawe, badania genetyczne pokazują, że połowa Chorwatów jest bliżej do Polaków, a druga połowa do Serbów. Genetycznie to jakby dwie odrębne grupy
Kiedyś jakiś rasista (chorwacki) mnie przekonywał do tego samego, że połowa Chorwatów to typ "neo-danubian" pochodzący od Słowian, a reszta to potomkowie dumnych plemion irańskich
Właściwie szkoda, że nie było mnie tutaj parę miesięcy temu, w czasie najgorętszej dyskusji. Mam znajomego Serba, który mieszka w Chorwacji. Ma on nieco inne poglady na to, kto kogo najechał.[/quote]
Ocziviscie že on ma druge poglondy,jusz ci muwie jake.
Po prostu,za wszistko som vinni Ustasze potpomagani ze strony Niemcuv,CIA,Vatikanu,Židuv,Masonuv...........kto vie kogo jeszcze.
A i ocziwiscie,najvienkszom pomoc mielismi od(jak oni to muviom) jednego od najviekszih Ustaszy.Kto to? Jan Pawel 2.
Co sie ticzy Krajini,pravda jest že Serbovie mieszkali tam wjekami.Ale pravda jest tesz že v momencie kiedi Chorvacja plonela ne wszistkie stroni Franjo Tuđman proponoval Serbom z Krajini plan Z4,czili calkovitom autonomije z ih wojskem i policijom.Oni tego nie chcieli,nie mogli przyjonc že bendom musieli mieszkać w Chorvacji,nie mogli przijonc nic inego od vielkej Serbiji.I vtedi ruszila Oluja.Co sie mnie ticzi to dzieki Bogu že nie przijeli planu Z4.
Co sie ticzi Oluji,wiesz dla czego vszisci moji starsi koledzi bil w taj akciji?
Dla tego že som z wispi,nas wojna nie dotknela i bilo mniej povoduv žebi sie mscic na niedaj Bože civilah.General Gotovina wlasnie takih ludzi vibieral kturzi bendom piervsi vhodzic do Knina,czyli wstep do Knina mieli žolnierze kturzi nie bili z terenuv objentih vojnom(vispi,Istra,okolice Zagreba,Varaždin),i ludzie kturzi v vojnie nikogo nie stracili a že jest to pravie nie možlive to Gotovina vibieral ludzi co nikogo nie stracili przinajmjej z najblišej rodzini.
Co sie ticzi Serbuv to przecivko im napravde nic niemam,wszistko sobie vijasnilismi pare lat temu,tu i tam v sporcie jak sie zetkniemi jest trohe jak mi muvimi "nadjebavanja"
i to je to.
My mamy svoje panjstvo kture jak najbardziej zaslužilismi,Serbovie majom svoje(co pravda z roku na rok im sie zmniejsza)ale to jusz nie nasz problem.
Misle že jestesmi dobrimi sonsiadami.