Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja w Unii Europejskiej??? Czy wydać gen. Gotowinę???

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.02.2010 16:45

BIKER, co wspólnego mają zamieszczone zdjęcia z tematem :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.02.2010 16:49

Zamknąć profilaktycznie tak jak wątek o kibolach. Prewencja. Za propagowanie międzyludzkich antagonizmów.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.02.2010 16:52

Bocian napisał(a):Zamknąć profilaktycznie tak jak wątek o kibolach. Prewencja. Za propagowanie międzyludzkich antagonizmów.

Popieram. Tym bardziej, że tamat się mocno zdezaktualizował.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 21.02.2010 16:57

Kapitulacija 21. korpusa "SVK", a vi ste vjerojatno pasli koze taj dan?

Na taj dan bio sam u Ravenni (Italija), obavljao tehnički prijem plinske platforme "IDA C", koze nisam primjetio :lol:

Obrazek

:lol: :lol: :lol:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 21.02.2010 17:04

mirko napisał(a):Na taj dan bio sam u Ravenni (Italija), obavljao tehnièki prijem plinske platforme "IDA C", koze nisam primjetio

I ja bih volio da sam se u to vrijeme mogao baviti mirnodopskim stvarima i civilnim životom, ali situacija je bila drugacija. I vrlo sam ponosan na te dane, kao i na sve svoje postupke.

Evakuirao sam napuštenu baku iz ratne zone, koju su srbi namjerno tamo ostavili, nisu je željeli povesti sa sobom. Dao sam joj svoj obrok mesa i vode, i odvezao sam je u stacionar, gdje su je prihvatili naši ljecnici. Za to vrijeme srbi su pucali po nama.
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 21.02.2010 17:39

mirko napisał(a):Diagnoza: Serbitis fobiaitis vulgaris

:?

BikerHR, ja znam sporo osob ktore tak samo jak ty bronily aktywnie ojczyzne przed tymy ktorzy ich atakowali, ale wcale nie maja w sobie az tyle nienawisci. Pomysl o tym, aby jakos ta swoja 'slabosc' przyzwyciezyc, musisz nad tym pracowac. Tak nie da sie zyc.

Co stanie sie jutro, jesli zakochasz sie w jakies Serbce?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.02.2010 17:50

jac61b napisał(a):
AdamSz napisał(a): ale na swoje nieszczęście musi niestety jeździć do CRO

mkm, no popatrz a ja myślałem że jeździsz tam dobrowolnie i sprawia Ci to przyjemność....jak to pozory mylą.Beczkę soli zjesz a człowieka nie poznasz :lol:

Po tylu latach ... w końcu udało Ci się zdemaskować ''czetnika'' :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2010 17:56

mkm napisał(a):
jac61b napisał(a):
AdamSz napisał(a): ale na swoje nieszczęście musi niestety jeździć do CRO

mkm, no popatrz a ja myślałem że jeździsz tam dobrowolnie i sprawia Ci to przyjemność....jak to pozory mylą.Beczkę soli zjesz a człowieka nie poznasz :lol:

Po tylu latach ... w końcu udało Ci się zdemaskować ''czetnika'' :lol:

Nieważne kiedy! Ważne,że SIĘ UDAŁO!!!! :lol: :lol: :lol:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 21.02.2010 18:28

Nives napisał(a):BikerHR, ja znam sporo osob ktore tak samo jak ty bronily aktywnie ojczyzne przed tymy ktorzy ich atakowali, ale wcale nie maja w sobie az tyle nienawisci.

Ne znam o kakvoj mržnji se tu radi, ja nikoga ne mrzim! Ogromnu kolicinu patoloske mržnje i propagandne zavedenosti najbolje smo osjetili i doživjeli mi na svojoj koži 1991.

Zanimljivo da nakon 20 godina neki na ovom forumu opet koriste taj isti obrazac - Hrvate koji se bune protiv njihovih laži oni nazivaju "prijateljima Hitlera" i slicno. A zna se kako s takvima treba postupati - ako želiš opravdati svoj zlocin protiv nekoga, onda njega prvo trebaš što bolje sotonizirati.

Sve to mi smo jednom vec doživjeli, ogromnu kolicinu propagande, laži i manipulacija. Ali eto, to kod nekih traje još i danas, i može se pronaci baš u ovoj temi.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 21.02.2010 19:01

anakin napisał(a):
"I Wojna Polsko-Chorwacka?:
chyba zupełnie niepotrzebnie ...

A to wszystko przez tych niedobrych i okrutnych Serbów

Hej. Bez przesady z tą wojną. To jest jedynie dość zapalczywa polemika polsko-polska, chorwacko-chorwacka, polsko-chorwacka, itd. Temat trudny, złożony. Jak widać i wśród nas i wsród kolegów Chorwatów różne spojrzenie na sprawę, ostrzejsze, łagodniejsze. Pomimo ostrych sądów kolegi Bikera, uważam, że mimo wszystko niestosownie jest poddawać go tak totalnej krytyce. Ktoś. kto ma tak ostre poglady, zapewne nie wziął tego z kapelusza. Można się z tym do końca nie zgadzać, ale trzeba to choć po części zrozumieć. To oni tam byli, a nie my. Oni przeżyli różne rzeczy, stąd takie ich spojrzenie na sprawę. A my to możemy sobie jedynie teoretycznie dywagować. Dlatego trzeba tu dużo ostrożności w wyrażaniu opinii i sadów. Co do Serbów, to w tej sprawie raczej zgadzamy sie wszyscy co do tego, że to nie wina narodu, lecz polityki ich przywódców, którzy wypóścili gina z butelki, a biedny naród stał sie kozłem ofiarnym i musi teraz to odcierpieć. Koło historii się kręci, Słowenia już jest w UE i NATO, Chorwacja w NATO i niebawem pewnie w UE. Nalezy sie tylko z tego cieszyć, a nie wracać do tego co było kiedyś i jak było, a jak nie jest. Trzymać kciuki za Serbie, aby weszła do naszego kręgu. A poglądy każdy będzie miał jakie ma, choć ..... jak to mówią, tylko krowa nie zmienia pogladów, a czas leczy rany. I tym optymistycznym akcentem przychylam się do propozycji Katarzyny, aby zamknąć ten wątek i juz się nie kopać
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 21.02.2010 19:21

Ja ne vidim zašto bi trebalo zatvarati ovu temu, kome ona smeta, i zbog cega?

Pa istina ne bi smjela nikada i nikome smetati! Da li je bilo koja fotografija ili video, koje sam ja ovdje stavio laž ili krivotvorina? Želite li brojke, možemo ovdje staviti i brojke. Otkada to istina smeta bilo kome, tko ima dobre namjere, i želi saznati pravu istinu?

A što se tice Srbije i njezinog puta prema EU, tu ima dosta problema:

1) Srbija ne priznaje samostalnost Kosova, ona tvrdi da je to i dalje njezin teritorij. S druge strane Kosovo je danas medjunarodno priznata država

2) Srpski parlament 2005. priznao Cetnickom pokretu iz WW II status antifasista, oni sad po toj odluci imaju sva prava i status, jednako kao i partizani. A cetnici su se borili protiv partizana, na strani Njemaca i Talijana u Hrvatskoj

3) Ratni zlocinac u Hrvatskoj i Bosni Ratko Mladic jos uvijek je na slobodi
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.02.2010 19:25

Temat brzmi: wydać Gotovinę czy nie.. Gotovina dawno wydany i nie ma o czym deliberować....
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.02.2010 20:34

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Temat brzmi: wydać Gotovinę czy nie.. Gotovina dawno wydany i nie ma o czym deliberować....

No właśnie ... A Tudjman dawno już nie żywy...
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 21.02.2010 20:49

BikerHR, sve je to razumljivo, ali moras biti tolerantniji i vise gledati u buducnost a manje u proslost. Upravo zbog onog pitanja na koje mi nisi odgovorio. Srce nije sluga. :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.02.2010 21:19

Dla wszystkich uczestników gorącego dziś tematu ... ... na dobranoc :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Chorwacja w Unii Europejskiej??? Czy wydać gen. Gotowinę??? - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone