Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja w Unii Europejskiej??? Czy wydać gen. Gotowinę???

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.03.2008 10:51

Jurek napisał(a):Co dalej z Ante ???

Parę dni temu;
,,Przed trybunałem ONZ ds. zbrodni wojennych w dawnej Jugosławii rozpoczął się proces byłego chorwackiego generała 52-letniego Ante Gotoviny''
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 10.04.2008 10:51

bravo ryszard

postawiam drinka :wink:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 10.04.2008 11:11

No po tym panu czegoś pozytywnego się nie spodziewałem, może Wasze ministerstwo jakieś wakacje za free mu sprezentowało ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.04.2008 11:42

Rysio opuścił PIS i Samoobronę - i może zaczął myśleć :wink: :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.11.2008 18:12

Chorwacja dostaje od Brukseli zielone światło

W 2011 roku Chorwacja może się stać członkiem UE uznała Komisja Europejska. Pozostałe kraje zachodnich Bałkanów są daleko w tyle
Chorwacja może być drugim po Słowenii krajem byłej Jugosławii, który dołączy do Wspólnoty. Wczoraj Komisja Europejska przedstawiła raport dający jej szansę na zakończenie negocjacji akcesyjnych w 2009 roku.

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to ratyfikacja traktatu akcesyjnego mogłaby nastąpić w 2010 roku, a sam akt wejścia do UE dokonałby się w 2011 roku. To jest nasza droga od pierwszych wolnych wyborów, referendum w sprawę niepodległości przez obronę kraju, zwycięstwo w wojnie, odbudowę po międzynarodowe uznanie Chorwacji cieszył się w Zagrzebiu premier tego kraju Ivo Sanader.

Komisja przestrzega, że nie wszystko jeszcze przesądzone. Chorwacja musi wzmocnić walkę z korupcją i zorganizowaną przestępczością. Piłka jest teraz po jej stronie. Zakończymy negocjacje, jeśli wypełni wszystkie warunki mówił Oli Rehn, unijny komisarz ds. rozszerzenia.

Nawet jeśli Chorwacja spełni wszystkie warunki, może natrafić na sprzeciw niektórych państw członkowskich. Francja np. przekonuje, że o dalszym rozszerzeniu nie może być mowy, dopóki nie zostanie ratyfikowany traktat lizboński.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.11.2008 19:18

AndrzejJ. napisał(a):Chorwacja dostaje od Brukseli zielone światło...

taaa Obrazek
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.11.2008 20:32

Popiel napisał(a):

taaa Obrazek

Ty Popiel głupi jesteś :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.11.2008 20:36

AndrzejJ. napisał(a):Ty Popiel głupi jesteś :D

Ale się wysiliłeś.

I co jeszcze powiesz? Zimno jest?

Żałosny jesteś, tylko nie loguj się znów jako kobieta Obrazek
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.11.2008 20:57

Popiel napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Ty Popiel głupi jesteś :D

Ale się wysiliłeś.

I co jeszcze powiesz? Zimno jest?

Żałosny jesteś, tylko nie loguj się znów jako kobieta Obrazek

czysta durnota szkoda słów,czy kazdy imbecyl musi być na tym forum?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.11.2008 21:11

jak nie mam racji to proszę o zmoderowanie mojej wypowiedzi szanownych :wink: moderatorów :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.11.2008 21:11

AndrzejJ. napisał(a):czysta durnota szkoda słów,czy kazdy imbecyl musi być na tym forum?

Ze względu na szacunek dla tamtego tematu i osób które sie w nim pojawiły, odpowiem ci tu.

Skorzystaj z jakiejś poradni lub pielgrzymki, może zorganizowanej np przez biuro czwarte na TEJ liście i powodzenia, choć w tym przypadku niewiele to pomoże.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.11.2008 21:15

Popiel napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):czysta durnota szkoda słów,czy kazdy imbecyl musi być na tym forum?

Ze względu na szacunek dla tamtego tematu i osób które sie w nim pojawiły, odpowiem ci tu.

Skorzystaj z jakiejś poradni lub pielgrzymki, może zorganizowanej np przez biuro czwarte na TEJ liście i powodzenia, choć w tym przypadku niewiele to pomoże.

imbecyl to imbecyl,nic to moderator nie pomoże
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.11.2008 21:22

Janusz Bajcer napisał(a):Rysio opuścił PIS i Samoobronę - i może zaczął myśleć :wink: :lol:

Wcale nieprawda :wink: To wszystko przez krawaty :D :wink:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 17.11.2008 21:43

Popiel napisał(a):

taaa Obrazek

Popiel, nie wiem czy dobrze zorientowałeś się w tym forum, ale odnoszę wrażenie, że zbyt pochopnie oceniasz ludzi.
AndrzejJ jest może w niektórych momentach trudny do zniesienia, upierdliwy, mało elegancki, ale w tematach, jak ten z reguły pisze rzeczy "do rzeczy" i jak najbardziej zgodne z rzeczywistością.
Ma prośbę - zmoderuj swojego posta sam osobiście. Przenosisz siarę z innego wątku zupełnie bez uzasadnienia. Miej więc szacunek do ludzi, którzy czytają TEN wątek i informacjami w TYM wątku zawartymi się interesują.
Krótko mówiąc: jeżeli macie zamiar obrzucać się wymiocinami to serdecznie proszę WON na priv. Dziękuję

Pozdrawiam
Rafał
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.11.2008 22:48

asikx bardzo dobrze się zorientowałem, a pochopnie to Ty mnie teraz oceniłeś.
Ciebie i innych sympatycznych forumowiczów przepraszam, że odpisałem coś andrzejowi, by ten miał argument do kolejnych wyzwisk.
Odpowiedziałem w tym temacie, chcąc wybrać mniejsze zło, no ale wyszło na to, że było go olać całkowicie, co teraz będę czynił.
Aby być szanowanym, trzeba szanować innych.

Moderatorzy już to widzieli. Oczywiście nie będę miał żadnych pretensji jak te posty znikną (moje skasowanie nic nie da), ale wybacz mi asikx, bo nie lubię jak ktoś wchodzi między wódkę a zakąskę, a to nie pierwsze i przy poważnym wymagającym szacunku temacie, nawet jak w innych ma rację.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Chorwacja w Unii Europejskiej??? Czy wydać gen. Gotowinę??? - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone