Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Darek 34
Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek 34 » 16.10.2003 20:44

Czym wy się tak podniecacie?????
Byłem w tym roku w Zadarze w sierpniu.
Totalny syf i drożyzna!!!!!!
Chorwaci poprostu zgłupieli z cenami?????
I niech ktoś nie myśli że byłem pierwszy raz!!!!
Bo byłem już w Chorwacji 4 razy i mam porównanie z iinych lat czyt.Marki
Jadę w przyszłym roku do Bługarii bo oni są jeszcze normalni :evil:
Wecol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wecol » 16.10.2003 21:16

Im mniej takich osób w Chorwacji tym lepiej!!! Nie przyjeżdżaj piąty raz.
SZOP
Croentuzjasta
Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 16.10.2003 21:20

Ja byłem po raz pierwszy i podobało mi sę bardzo.Jakiegoś "totalnego
syfa" nie zauważyłem,a ceny?Drożej niż w Polsce,ale to wiedziałem np.z Forum.Jednak Chorwaci rzeczywiście zwariowali z cenami ryb w restauracjach(250-300 kn/kg). :(
Cóż ,znajomi byli we Włoszech i jak podzieliliśmy się wrażeniami,
to ceny w Chorwacji są i tak niższe o 30-50%(oprócz ryb!).Chorwacja jest praktycznie jedynym cywilizowanym krajem w miarę dostępnym dla naszej polskiej kieszeni.
A Bułgaria?Czy to jest cywilizowany kraj,gdzie każą sobie płacić
za dezynfekcję kół,za użytkowanie dróg-gdzie trzeba określić którym przejściem granicznym bedziesz wyjeżdżać bo od tego zależy wysokość podatku drogowego?(a może to się zmieniło?)A dojazd?Przez Rumunię lubSerbię-nie wiadomo co gorsze...Ale my żyjemy jednak w wolnym kraju i każdy ma prawo do własnego zdania i bardzo dobrze!Ale ostrzegam,takiego forum o Bułgarii nie znajdziesz...(jeszcze długo). :D
Jednak w Chorwacji czułem się bezpiecznie,to jednak jest normalny kraj i mam nadzieję że pojadę tam w przyszłym roku.Pozdrowienia dla Forumowiczów :lol:
rafaoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaoo » 16.10.2003 23:47

SZOP napisał(a):A Bułgaria?Czy to jest cywilizowany kraj,gdzie każą sobie płacić
za dezynfekcję kół

ostatnio znajomy mi mówił, że był w tym roku w Bułgarii i musiał płacić właśnie za dezynfekcję kół! do tej pory byłem przekonany, że on po prostu jaja sobie robił a to jednak prawda 8O :D ale paranoja! :roll:
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 17.10.2003 10:02

Darek 34 napisał(a):Czym wy się tak podniecacie?????
NO I BARDZO DOBRZE TYLKO SKORO TAK CI SIĘ NIE PODOBAŁO W CHORWACJI TO CZEMU BYŁEŚ TAM AŻ 4 RAZY , CZYŻBY IMPULS SZUKAŁ MÓZGU ?? :lol:
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 17.10.2003 13:15

rafaoo napisał(a):
SZOP napisał(a):A Bułgaria?Czy to jest cywilizowany kraj,gdzie każą sobie płacić
za dezynfekcję kół

ostatnio znajomy mi mówił, że był w tym roku w Bułgarii i musiał płacić właśnie za dezynfekcję kół! do tej pory byłem przekonany, że on po prostu jaja sobie robił a to jednak prawda 8O :D ale paranoja! :roll:

Bywałem w Bułgarii pod koniec lat osiemdziesiątych i pamiętam dobrze te kałuże z brunatną breją na granicy, za przejazd którymi też trzeba było płacić. Widać niewiele się zmieniło od tej pory tym zakresie.
Pzdr
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 17.10.2003 14:32

M.Smith napisał(a):
Darek 34 napisał(a):Czym wy się tak podniecacie?????
NO I BARDZO DOBRZE TYLKO SKORO TAK CI SIĘ NIE PODOBAŁO W CHORWACJI TO CZEMU BYŁEŚ TAM AŻ 4 RAZY , CZYŻBY IMPULS SZUKAŁ MÓZGU ?? :lol:

Moi mili po co ta agresja ????
Wystarczy sprawdzić ile w poprzednich latach kupiliśmy marek/dolarów/euro za nasze kochane 100ZŁ

Czy warto sobie do oczu skakać ????

To nie Chorwacja jest droższa tylko nasza kochana złotówka jest .......warta.

Pozdrowienia dla miłośników i "przeciwników" Chorwacji.

Mirek :)
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 17.10.2003 15:50

To fakt."Ekonomi" w stylu Łukaszenki,rodem z PGR-u(czytaj Kołodko i reszta kliki Millera spod znaku LSD) popsuli naszą kochaną mocną złotóweczkę w ciągu 2 lat o ponad 20% :(
Widocznie te którymi wcześniej napchali kieszenie swoje i swoich kolesiów zdążyli zamienić na Euro :wink:).
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 17.10.2003 18:17

Mirek ma rację -niestety złotówka spadła i to widać choćby u najbliższych sąsiadów(mrówki padły bo się nie opłaca).
SZOP zmień forum na polityka.pl bo tu jest cro
Szybkich wakacji
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 17.10.2003 19:43

Biję się w piersi :oops: ale niestety praktycznie każdy kolejny dzień wróży nam że w przyszłym roku będzie jeszcze drożej :cry:
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 17.10.2003 22:36

Ooo,to i cenzura powróciła? 8O
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 18.10.2003 15:51

M. napisał(a):Ooo,to i cenzura powróciła? 8O

Cenzura... była, jest i będzie :D
petris
Cromaniak
darek 34

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 18.10.2003 17:51

syf w chorwacji? jedz do krajow arabskich moze byc egipt tam zobaczsz syt- a mimo to jest pieknie i jak do chorwacji moze nie tak czesto sie jedzie. :lol:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 20.10.2003 07:32

Ile baranów nabrało się na bajdurzenie towarzyszy z SLD, że jak tylko złotówka spadnie to będzie w Polsce ekstra - tylko ten wstrętny Balcerowicz nie pozwala na obniżenie kursu.
Teraz już mało kto to pamięta bo 2 lata rządów wystarczyło by złotówka sama spadła a problemy nie znikły tylko rosną.Pewnie spadek złotówki też będa zwalać na Balcerowicza.
A nam pozostaje tylko i liczyć ile bedą kosztowły wakacje w przyszłym roku. Wiem, że to nie forum polityczne ale i tak jest mały ruch więc tematy można trochę rozszerzać.
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 20.10.2003 10:12

Uważaj Łukasz,Kjedi czuwa... :lol:
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone