Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja!!!!!!!!:)))

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Natashaa
Turysta
Chorwacja!!!!!!!!:)))

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 03.09.2006 11:36

Witam wszystkich!!!!dołączylam do Was niedawno...ale już od jakiegoś czasu śledzę tematy na forum...!!!Niedługo jadę do Chorwacji...pierwszy raz!!!stad tez moje pytanie!!!Planujemy ze znajomymi jechac przez Słowację i Austrię...czy ktos moze jechał podobną trasą...byłabym wdzięczna za każdą wskzówkę!!!pozdrwiam gorąco!!!!!
Natalia :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.09.2006 12:28

Witaj.
W tym dziale co napisałaś pytanie znajdziesz odpowiedź. Dość dużo było pisane na ten temat. Należy tylko poszukać.
np. forum/viewtopic.php?t=10433&start=0
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 03.09.2006 16:56

dzieki wielkie! :)
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 03.09.2006 19:57

Gdzie i kiedy jedziesz Natashkaa??

PZDR
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 04.09.2006 15:21

W tym sęk....to jeszcze wielka niewiadoma:)))cały czas trwa burza mózgów!!!jeśli coś się ustali to dam znac :lol:
No i oczywiście czekam na jakieś dobre propozycje.... :D pozdrawiam mocno!!!
Sołtys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sołtys » 04.09.2006 16:03

Ja niedarno wruciłem z Cro i dam ci jedną rade : im dalej pojedziesz na południe tym będziesz bardziej zadowolona :D

Ja wracałem przez Austrie i powiem że to był najgorszy odcinek całej mojej trasy- dlaczego ? po pierwsze cały czas lało a jechałem nocą i nic nie było widać a po drugie połowa trasy przez Austrię jest w remoncie.

Ja jadąc do Cro kierowałem się przez Słowacje i Węgry. Przez Słowację przejechałem bez problemu . Na Węgrzech wiadomo że nie ma autostrady ale jadąc tak jak ja w godzinach wieczornych to w kierunku Chorwacji ruch jest praktycznie zerowy i śmiało można jechać praktycznie cały czas z prędkością 100 /h

Jak masz w planach zwiedzić Plitvice to moją trase polecam jeżeli jedziesz gdzieś indziej to trzeba się zastanowić

A cha jak planujesz wycieczke objazdową to również proponuje ci zacząć od góry i jechać na dół , ja zrobiłem na odwrót i teraz żałuje na dole są lepsze ceny i warunki wypoczynkowe tak więc miłego wypoczynku życzę :wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.09.2006 19:51

Sołtys napisał(a): Na Węgrzech wiadomo że nie ma autostrady

Oj Sołtys ,nie wprowadzaj dezinformacji.Na Wegrzech autostrada jest i to dość długi odcinek(od Moskolca aż za Balaton).A jak polecasz swoją trasę to napisz konkretnie jak jechałeś :lol:
Pozdrav.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.09.2006 20:09

wojan napisał(a):
Sołtys napisał(a): Na Węgrzech wiadomo że nie ma autostrady

Oj Sołtys ,nie wprowadzaj dezinformacji.Na Wegrzech autostrada jest i to dość długi odcinek(od Moskolca aż za Balaton).A jak polecasz swoją trasę to napisz konkretnie jak jechałeś :lol:
Pozdrav.

Widocznie Sołtys jechał zwykłymi drogami a mapy samochodowej sobie nie kupił. Napisał to co widział i po czym jechał.
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 07.09.2006 14:27

:D a wiec data ustalona!!jade we wtorek!!! 8O już nie mogę się doczekac, choc jeszcze tyle do ustalenia:)))dzięki za sugestie...wszystkie wykorzystam!!!!i oczywiście czekam na więcej informacji...zaczynam sie troszke obawiac naszej spontaniczności...czy aby na pewno nie będzie problemów z załatwieniem kwater na miejscu :?:
Wielkie buziaki!!!
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 08.09.2006 07:09

cześć Natashka :) to gdzie jedziecie ?? my startujemy w czwartek i jedziemy do Podgory.
Co do kwaterek to sie nie martw na 100 % zanjdziecie coś bez problemu - wiem to z doświadczenia :)

PZDR
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 08.09.2006 12:04

VOID napisał(a):cześć Natashka :) to gdzie jedziecie ?? my startujemy w czwartek i jedziemy do Podgory.
Co do kwaterek to sie nie martw na 100 % zanjdziecie coś bez problemu - wiem to z doświadczenia :)

PZDR

Karol do kiedy ?
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 08.09.2006 16:35

Wlaśnie przejzalam ofert z Makarskiej...wygladają całkiem fajnie!!!!:))...a co nie wygląda?? :D znajomi myślą nad Dubrownikiem....ale wydaje mi sie ze cena kwater jest tam nieco wyższa :?:
POzdrawiam!!!!x
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.09.2006 17:40

Natashaa napisał(a):...a co nie wygląda?? :D znajomi myślą nad Dubrownikiem....ale wydaje mi sie ze cena kwater jest tam nieco wyższa :?:
POzdrawiam!!!!x

Nie jest to do końca prawdziwe stwierdzenie :lol: W okolicach Dubrovnika ceny wcale nie są takie straszne.Sprawdź np.Zupę Dubrovacką.
Pozdrav.
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 09.09.2006 11:25

Jurek napisał(a):
VOID napisał(a):cześć Natashka :) to gdzie jedziecie ?? my startujemy w czwartek i jedziemy do Podgory.

PZDR

Karol do kiedy ?

Tak długo jak to się da 8) Jureczku a tak napoważnie to zalezy jaka będzie pogoda :) jak słoneczna to do końca miesiąca jak kiepska to widzimy się na zlocie .......

PS
mam nadzieje iż po naszej wczorajszej rozmowie dziewczyny nie dadzą ci spokoju i startujesz w sobotę :):):):) czyli co?? do zobaczyska w niedzielę :?: :twisted:
PZDR
Lena i Nela - pomolestujcie Jurasa hihihihihihi
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 11.09.2006 10:58

8O to juz jutro :!: :!: :!: mam pytanko...mam funty...niekorzystnie bedzie mi je wymieniac na euro w polsce..a jak to wygląda w Chorwacji??
dzięki!Pozdrawiam mocno!!!!!!
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone