Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja!!!!!!!!:)))

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 29.09.2006 11:43

:D Wróciłam z Wyspy RAB!!przepiekna!!!polecam!!prosze pytac!!
Pozdrawiam!!
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 29.09.2006 12:54

no to liczę na realcję i jakieś fotki z Rabu bo tam mnie jeszcze nie widzieli :lol:
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 29.09.2006 18:41

:D a więc wyspa Rab jest położona między wyspą Krk a Pag (jesli chodzi o większe wyspy bo wiadomo ze jest tam wiele mniejszych:)
trafilismy tam przez przypadek...posuwajac sie na południe drogą wzdłuż Atlantyku....Na pierwszy rzut oka Chorwacja sprawiła wrażenie surowej....a ja byłam przygotowana na straszną "bujnosc"mam nadzieje że mnie rozumiecie:))))nie mielismy czasu na dalsze poruszanie się na południe dlatego też podjelismy decyzję zeby udac sie promem na Pag...dokładnie odchodziłon z jabłonca i kosztował 98 kun(czyli sporo:)
Jka już wyladowalismy na wyspie...która od strony promu wydaje sie tylko pustym masywem....zaczęło robic sie wokół przecudownie!!!!Pokój znalezlismy w 15 minut (100 m od plaży...17 euro na dzień)...nie było z tym problemu ze względu na koniec sezonu!!VBardzo podobali nam sie ludzie u których się zatrzymalismy.....ugościli jak starych znajomych napoili rakija i domowym winem....Przez nastepne pare dni zwiedzalismy wyspę!!Miasta Rab...Lopar...San marino...Znaleźlismy piaszczyste plaże i piękne widoki!!!niestety pogoda nie była za fajna(jak na chorwacje)przynajmniej tak mi się wydaje:)))wiatr deszcz...niby ciepło....ale w tym samym okresie w polsce było dużo cieplej....z tego względu po 3 dniach podjeliśmy decyzje o powrocie:)))reszte wakacji spędzilismy w zakopanym i w Krakowie i było równie dobrze:)))) :D :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.09.2006 19:56

posuwajac sie na południe drogą wzdłuż Atlantyku...
Czyżbyś jechała przez Hiszpanię? Podziwiam... :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.09.2006 20:40

Czekamy na jakieś zdjęcia. :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.09.2006 21:23

Natashaa napisał(a): po 3 dniach podjeliśmy decyzje o powrocie:)))reszte wakacji spędzilismy w zakopanym i w Krakowie i było równie dobrze:)))) :D :D

To jak na pierwszy raz ... niewypał. Masz prawo mieć zdanie "różne" i nie dziwiłbym się jakby tak było. Zawsze ten pierwszy raz pozostaje na długo w pamięci. Ale to moze i dobrze, bedziesz bardziej obiektywnie rozważała ponowny wyjazd. Wszelkie ponad miarę zachwyty są niewskazane. Jednak nie zrażaj się, CRO faktycznie uzależnia i są ku temu powody. Miałaś po prostu pecha z pogodą.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.09.2006 23:58

Natashaa napisał(a)::D a więc wyspa Rab jest położona między wyspą Krk a Pag (jesli chodzi o większe wyspy bo wiadomo ze jest tam wiele mniejszych:)
trafilismy tam przez przypadek...posuwajac sie na południe drogą wzdłuż Atlantyku....Na pierwszy rzut oka Chorwacja sprawiła wrażenie surowej....a ja byłam przygotowana na straszną "bujnosc"mam nadzieje że mnie rozumiecie:))))nie mielismy czasu na dalsze poruszanie się na południe dlatego też podjelismy decyzję zeby udac sie promem na Pag...dokładnie odchodziłon z jabłonca i kosztował 98 kun(czyli sporo:)
Jka już wyladowalismy na wyspie...która od strony promu wydaje sie tylko pustym masywem....zaczęło robic sie wokół przecudownie!!!!Pokój znalezlismy w 15 minut (100 m od plaży...17 euro na dzień)...nie było z tym problemu ze względu na koniec sezonu!!VBardzo podobali nam sie ludzie u których się zatrzymalismy.....ugościli jak starych znajomych napoili rakija i domowym winem....Przez nastepne pare dni zwiedzalismy wyspę!!Miasta Rab...Lopar...San marino...Znaleźlismy piaszczyste plaże i piękne widoki!!!niestety pogoda nie była za fajna(jak na chorwacje)przynajmniej tak mi się wydaje:)))wiatr deszcz...niby ciepło....ale w tym samym okresie w polsce było dużo cieplej....z tego względu po 3 dniach podjeliśmy decyzje o powrocie:)))reszte wakacji spędzilismy w zakopanym i w Krakowie i było równie dobrze:)))) :D :D

Czytam raz, czytam drugi raz ... i myślę, że ta rakija i wino jeszcze nie wyparowało :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2006 08:12

Tiaaa szczególnie jak czytam o tym Atlantyku 8O hihihi, ale woka ma rację. Ja byłem drugi raz i ani ceny w sezonie ani pogoda mnie nie odstraszą od powrotu tam... czyli Cro uzależnia :!: i to bardzo szybko i bardzo mocno :!: a co do zachwytów ?? widziałem miejsca gdzie szczury biegały po piwnicach domów i wyłaziły przez zakratowane okna bez szyb (błeeee), a na podwórkach bawiły się umorusane dzieci, a w co się bawiły???.... oczywiście w wojnę :( ganiając z drewnianymi karabinami. Cro to kraj niesamowitych kontrastów.

Pozdraviam.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 30.09.2006 09:14

Bardzo ciekawe i przemyślane 8) , podróż drogą wzdłuż Atlantyku następnie prom na Pag i zwiedzanie miast Rab...Lopar... na Wyspie Rab, że o San marino nie wspomnę i po trzech dniach powrót i wakacje w ... i Krakowie... dobre :D
Ciekawi mnie jeszcze jakie ostatnio miasto zostało zakopane :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2006 11:05

Janusz Bajcer napisał(a):Czytam raz, czytam drugi raz ... i myślę, że ta rakija i wino jeszcze nie wyparowało :wink:

Albo ją tak zakręciło, że jeszcze się odkręcić nie może po zachłystnięciu się Chorwacją :D i wszystko całkiem jej się pomieszało - biedaczka :(;).

Natashaa... głowa do góry... Usiądź, ochłoń i napisz jeszcze raz co widziałaś :) i gdzie byłaś...

Pozdraviam

P.S. coś mi się zdaje że mamy kolejną zakręconą na punkcie Cro :) i to zdrowo ;)
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 30.09.2006 15:17

Nic mi sie nie pomieszalo....ale szalu nie bylo....tyle :D bylam pierwszy raz a przez 3 dni niewiele mozna sie dowiedziec o Chorwacji!!!!!
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 30.09.2006 15:40

Natashaa napisał(a):a przez 3 dni niewiele można się dowiedzieć o Chorwacji!!!!!

to fakt :lol:

a San Marino to enklawa na obszarze Włoch,
którego założyciel pochodzi właśnie z Rabu ( zdaje się z Lopar)...
i plaża na Rabie inaczej zwana Rajską Plażą

także nic Natashce się nie pomyliło oprócz tego Atlantyku ma się rozumieć :D

Pozdrav
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.09.2006 17:47

Owszem, San Marino znajduje sie rownież w CRO. Nie moge sobie dokładnie przypomniec ale są wycieczki statkiem z KRK właśnie do San Marino. Moim zdaniem jest to na wyspie RAB, to coś takiego mini, zatoczka, osada.( osobiście nie byłem, byc może że to właśnie Rajska Plaża) Tak to sobie przypominam z folderów i przewodników jakie można otrzymac w marinie na KRK. Równiez byłem zdziwiony tym San Marino, że wycieczka aż tam, lecz okazało się że jestem w błędzie. W tym rejonie CRO, San Marino niekoniecznie oznacza Włochy.
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 01.10.2006 21:02

sprostowanie:lopar i san marino to plaze!!!! :lol: myslalam ze wiecie....hihi
Natashaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natashaa » 01.10.2006 21:13

Adriatyk....rowniez przepraszam....:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Chorwacja!!!!!!!!:))) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone