Wróciłam z Wyspy RAB!!przepiekna!!!polecam!!prosze pytac!!
Pozdrawiam!!
Natashaa napisał(a): po 3 dniach podjeliśmy decyzje o powrocie:)))reszte wakacji spędzilismy w zakopanym i w Krakowie i było równie dobrze:))))
Natashaa napisał(a)::D a więc wyspa Rab jest położona między wyspą Krk a Pag (jesli chodzi o większe wyspy bo wiadomo ze jest tam wiele mniejszych:)
trafilismy tam przez przypadek...posuwajac sie na południe drogą wzdłuż Atlantyku....Na pierwszy rzut oka Chorwacja sprawiła wrażenie surowej....a ja byłam przygotowana na straszną "bujnosc"mam nadzieje że mnie rozumiecie:))))nie mielismy czasu na dalsze poruszanie się na południe dlatego też podjelismy decyzję zeby udac sie promem na Pag...dokładnie odchodziłon z jabłonca i kosztował 98 kun(czyli sporo:)
Jka już wyladowalismy na wyspie...która od strony promu wydaje sie tylko pustym masywem....zaczęło robic sie wokół przecudownie!!!!Pokój znalezlismy w 15 minut (100 m od plaży...17 euro na dzień)...nie było z tym problemu ze względu na koniec sezonu!!VBardzo podobali nam sie ludzie u których się zatrzymalismy.....ugościli jak starych znajomych napoili rakija i domowym winem....Przez nastepne pare dni zwiedzalismy wyspę!!Miasta Rab...Lopar...San marino...Znaleźlismy piaszczyste plaże i piękne widoki!!!niestety pogoda nie była za fajna(jak na chorwacje)przynajmniej tak mi się wydaje:)))wiatr deszcz...niby ciepło....ale w tym samym okresie w polsce było dużo cieplej....z tego względu po 3 dniach podjeliśmy decyzje o powrocie:)))reszte wakacji spędzilismy w zakopanym i w Krakowie i było równie dobrze:))))
Janusz Bajcer napisał(a):Czytam raz, czytam drugi raz ... i myślę, że ta rakija i wino jeszcze nie wyparowało
Natashaa napisał(a):a przez 3 dni niewiele można się dowiedzieć o Chorwacji!!!!!