Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja sie kończy...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 27.07.2007 20:36

Ja zawsze spotykałem się z ogromną serdecznością Chorwatów. Zawsze mili, uprzejmi. Zero problemów.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 28.07.2007 08:24

nie sa to odosobnione dranstwa chorwatow, chytrosc na kase zaslania im rozum, najpuerw przyjmuja rezerwacje a jak w sezonie zobacza jakie ceny zaczynaja chodzic i ile traca to postepuja po ..........sku.
wiecej napisze jak tylko znajomi wroca do polski, podam tylko tyle ze sprawa dotyczy krakowskiego biura kraktravel i wlasciciela apartamentow cirin w drasnicach
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 28.07.2007 08:34

A ja uważam że otworzysliśćie puszkę Pandory albo conajmniej smierdzący pasztet z zająca i co to ma za znaczenie że kilka ,kilkanaście czy nawet kilkaset osób zostało w jakiś sposób oszukanych. Odniescie to do skali calego przemyslu turystycznego w cro i ilosci odwiedzających ten maly kraj turystów. Uwazacie że w Polsce, Hiszpanii czy Bułagarii jest lepiej ?????????????? z włanej autopsji zapewnie Was żę jest 100 razy gorzej. A to że Corwat odwołał rezerwacje ?????????????? znamy relacje tylko jedenej strony i tu może być smierdzący zajac pogrzebany

życząc wszystkim mimo wszystko udanego urlopu

p.s osoby tak piszące że cro sie kończy rozumiem że po napisaniu takiego posta zakonczą swoją przygodę z forum gdzie są osoby pozytywnie nastawione do Chorwacji i Chorwatów
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 28.07.2007 11:09

Ja jeżdżę w jasno, zawsze wpłacałam zaliczkę- bez sensacji. Nie korzystam z pomocy (czasem wątpliwej) biur podróży- wszystko mail+ telefon. Raz jedyny pojechałam w ciemno z małymi dziećmi i miałam koszmarne wakacje. Ale wiadomo- bywa różnie.

Do autora wątku- współczuję, szlag by mnie jasny trafił na Waszym miejscu.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 28.07.2007 12:55

mitam napisał:
ps.Toudee niezłą ekipą się wybierasz

Już byliśmy dojazd, pobyt i powrót bez zgrzytów - fakt pierwszy raz załatwiałem pobyt dla takiej ekipy ale się udało.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 28.07.2007 13:35

Zawsze jeździłem w ciemno w sierpniu, pierwsza lub druga połowa, raz nawet w 9 osób, również z dziećmi (najmłodsze 3 lata) i zawsze znaleźliśmy fajne miejsce (Omis, Tucepi, Podgora) po max. 2 godzinach szukania.
Seba51a
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seba51a » 28.07.2007 13:50

Ja co prawda wybieram się drugi raz do Chorwacji (pierwszy Brela teraz Krk Baśka) ale też drugi w ciemno - a na "pace" będę miał urwisa 3 lata oraz jego laskę 1,5 roku :D - moje kochane urwisy.
II prawda to wybieram sie w okolicach 8 września
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 28.07.2007 14:46

wrzesień to jednak inna bajka (najlepsza pora IMHO)
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 28.07.2007 21:45

Jacku, gwarantuje ci ze z naszej strony nie było żadnego uchybienia. Mam nawet w komputerze list, który napisaliśmy wspólnymi siłami po chorwacku, posiłkując się translatorem on-line (pan B nie zna żadnego języka oprócz swojego). Wszystko było ustawione... a zaliczka ? Teraz się cieszę że nie wpłaciłem (ja chciałem wpłacić, on jej nie chciał), bo bym pewnie miał kłopoty z odzyskaniem... Rozmawialiśmy nawet z córką właściciela po angielsku. Ona nie zgadza się z ojcem, ale cóż ma zrobić... Chorwaci mają chyba jakieś zrzeszenie turystyczne, gdzie chcę zgłosić tą sprawę, ale po powrocie. Plan b zakłada Omis. Nie twierdzę i nie twierdziłem, że wszyscy Chorwaci tacy są ! Mam świetną, przesympatyczną znajomą dziennikarkę z Makarskiej, która staje na głowie żeby mi pomóc znaleźć lokum, bo jej mega głupio za krajana. Jest jednak za późno... Upieraliśmy się na Makarską ze względu chociażby na wesołe miasteczko dla dzieci. Jakbym wiedział, że tak będzie zarezerwowałbym u kogo innego a tak, zostałem na lodzie... Zastanawiam się czy nie opublikować danych pana B, żeby już nikt z nas nie musiał przeżywać tego co my...
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 28.07.2007 21:55

Crokuski napisał(a):Jacku, gwarantuje ci ze z naszej strony nie było żadnego uchybienia. Mam nawet w komputerze list, który napisaliśmy wspólnymi siłami po chorwacku, posiłkując się translatorem on-line (pan B nie zna żadnego języka oprócz swojego). Wszystko było ustawione... a zaliczka ? Teraz się cieszę że nie wpłaciłem (ja chciałem wpłacić, on jej nie chciał), bo bym pewnie miał kłopoty z odzyskaniem... Rozmawialiśmy nawet z córką właściciela po angielsku. Ona nie zgadza się z ojcem, ale cóż ma zrobić... Chorwaci mają chyba jakieś zrzeszenie turystyczne, gdzie chcę zgłosić tą sprawę, ale po powrocie. Plan b zakłada Omis. Nie twierdzę i nie twierdziłem, że wszyscy Chorwaci tacy są ! Mam świetną, przesympatyczną znajomą dziennikarkę z Makarskiej, która staje na głowie żeby mi pomóc znaleźć lokum, bo jej mega głupio za krajana. Jest jednak za późno... Upieraliśmy się na Makarską ze względu chociażby na wesołe miasteczko dla dzieci. Jakbym wiedział, że tak będzie zarezerwowałbym u kogo innego a tak, zostałem na lodzie... Zastanawiam się czy nie opublikować danych pana B, żeby już nikt z nas nie musiał przeżywać tego co my...

Podaj namiary zeby nikt wiecej nie trafil na taka mine.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 28.07.2007 23:22

Śmierdzący zając? :wink: Kiedyś był już tutaj temat o ,,umieraniu''. 8)
Czasem takie popłuczyny tematu parę dni jeszcze istnieją 8) .A ten temat proponuję przenieść do ,,zagrożenia w cro''. :wink:
Można by też stworzyć tematy ;Polska umiera,Włochy umierają,Ukraina umiera itd :wink:Wszystko się kończy. :D
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 29.07.2007 11:25

Można przenieść, to dobry pomysł ale nie zgadzam się z tezą że nie można pisać o Chorwacji negatywnie. Kiedyś już tak było, że pewna myśl była jedynie słuszna. Skoro forum ma być ołtarzykiem świetliście przedstawiającym w samych kolorach Chorwację, to proponuję nie pisać, że w Chorwacji są jeżowce, które mogą ukłuć. Proponuję w ogóle ustalić, że aby nikt nigdy wchodząc na forum się nie zraził - pisać tylko, że jeżowce w Chorwacji są wyjątkowo miłe w dotyku, oswojone i mruczą jak się je głaszcze.
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 29.07.2007 11:32

Crokuski napisał(a):Można przenieść, to dobry pomysł ale nie zgadzam się z tezą że nie można pisać o Chorwacji negatywnie. Kiedyś już tak było, że pewna myśl była jedynie słuszna. Skoro forum ma być ołtarzykiem świetliście przedstawiającym w samych kolorach Chorwację, to proponuję nie pisać, że w Chorwacji są jeżowce, które mogą ukłuć. Proponuję w ogóle ustalić, że aby nikt nigdy wchodząc na forum się nie zraził - pisać tylko, że jeżowce w Chorwacji są wyjątkowo miłe w dotyku, oswojone i mruczą jak się je głaszcze.

A nie mruczą ? Mój mruczał. :lol: :wink: :lol: :lol:
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 29.07.2007 13:14

a dla mnie Chorwacja właśnie się zaczyna. Jadę tam 2.08. Nigdy wczesniej tam nie byłem i czekam z niecierpliwoscia 8)
Toranaga
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Toranaga » 29.07.2007 15:52

A może utworzyć na forum "czarną listę apartamentów" i tym Panom dziękujemy. Głosujmy nogami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Chorwacja sie kończy... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone