Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja samolotem i co dalej...?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Morfeus_S
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morfeus_S » 02.02.2013 12:43

Witam wszystkich Cro maniaków :papa:

Mam nadzieję, że znajdę tu pomoc albo chociaż małą podpowiedź.
Mam zamiar tegoroczne wakacje spędzić z rodziną w Cro. Przymierzałam się do niej wielokrotnie ale ciągle wydawało mi się, że dzieci są za małe i nie damy rady...Teraz synkowie będą mieli 4 i 8 lat i czas ruszyć tyłki :wink: Problem polega na tym,iż jeden z nich źle znosi podróż autem i zostaje nam samolot..Jako, że urlop przypada nam na pierwszą połowę sierpnia tym bardziej, samolot wydaje mi się sensowniejszy. Sprawdziłam loty Eurolotu i za bilety za nas wszystkich wyszłyby ok. 3tys. No i teraz pojawia się problem. Potrzebowalibyśmy jakiejś fajnej kwatery, z gospodarzami którzy mogliby zapewnić nam transfer z lotniska i spowrotem. Do wyboru mam Zadar, Split i Dubrownik, i w miarę niedaleko nich szukałabym noclegu. Oczywiście nie mając samochodu pod ręką kwatera musiałaby być dość blisko plaży, jakichś knajp z jedzeniem, tudzież atrakcjami lokalnymi...Lubimy zwiedzać i się "szwendać" więc odpada tylko i wyłącznie brodzenie po wodzie i leżenie plackiem 8) Wiem, że to spore wymagania i może być trudno z realizacją, ale właśnie dlatego szukam tutaj pomocy :lol: Wiem, że sporo z Was jest starymi wyjadaczami w tym temacie, to może znajdą się jakieś namiary na konkretne kwatery i ich właścicieli ??? Z góry byłabym baaardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc i rady :D
Pozdrawiam serdecznie, Agata.
tomasz1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz1 » 02.02.2013 19:53

Na wyspie Ciovo miejscowość Slatine.Odbierają z lotniska.Jak będę w domu mogę poszukać namiary.
dario dalmacja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario dalmacja » 04.02.2013 13:33

W koncu maja mysle ze bedziu bardzo tanie linie samolotowe do Zadaru.
To ja cie moge odbierac z lotniska :papa:
Morfeus_S
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morfeus_S » 04.02.2013 18:35

Dziękuję Wam za odpowiedzi :)

Powoli coś tam się klaruje, czytam i czytam to forum, i jakieś wnioski się nasuwają ;)
Zastanawiam się teraz czy nie wydębić urlopu jednak na czerwiec, bo różnica w cenie biletów za naszą czwórkę to aż 1000zł, więc chyba warto Obrazek no i pogoda znośniejsza. Póki co ,siedzę i dumam Obrazek
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.02.2013 20:02

Jeżeli możesz, nie ogranicza Cię szkoła dzieci to lepiej poza sezonem, czyli czerwiec lub wrzesień. Taniej, mniej ludzi a pogoda i tak jest ok ;)
Morfeus_S
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morfeus_S » 04.02.2013 20:43

No właśnie, myślę, że jak urwę mojego dziecia w czerwcu ze szkoły, to się wielka tragedia nie stanie, zresztą to pierwszak więc Obrazek Drugi w przedszkolu, to tym bardziej mała szkoda. Znalazłam taki oto nocleg: ......musiałam usunąć link Obrazek, apartament nr 17, na początku czerwca (cena 30 ojro za dobę ). Podliczyłam, że z przelotem wyjdzie nas 3600zł, to chyba nie tak strasznie...Obrazek Co myślicie o tej miejscówce??
Ostatnio edytowano 04.02.2013 22:21 przez Morfeus_S, łącznie edytowano 1 raz
olcia85
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcia85 » 04.02.2013 21:24

nam w lipcu ubiegłego roku udało sie capnąc tanio bilety do Zadaru, ale wtedy jeszcze OTL latało:p Zadar jest świetnie skomunikowany z lotniskiem, co pół godziny jeżdżą autobusy miejskie z lotniska do centrum, nie wiem jak z ew. dalszymi połączeniami między miastami, ale autobus się zatrzymywał na jakimś dużym dworcu więc coś może być na rzeczy :oops:
marpie7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marpie7 » 03.03.2013 14:57

Witam

Podciągnę trochę temat. Jam mam lądowanie 24 czerwca w Splicie. Proszę o namiary na jakieś prywatne kwatery w okolicy jeśli ktoś z Was zna, myślę że do ok 5km można iść na piechotę(ok.9 rano na miejscu), jak dalej to autobus lub taxi, w sumie możliwości transferu na kwaterę jest trochę, może gospodarz podwiezie:) Mój pierwszy wypad do Chorwacji w ciemno z dziewczyną. Planujemy tam spędzić 2tyg. Mam nadzieję, że będzie cool 8) !

Pozdrawiam wszystkich Cromaniaków!!!
sernikowy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sernikowy » 03.03.2013 21:10

Jesli bierzesz pod uwagę Dubrovnik - polecam miasteczko blisko lotniska Cavtat - kwatera villa vidak - pani Mara Vidak, w zeszłym roku spędzaliśmy tam tydzień prosto po ślubie. Pani Mara zapewnia transfer z lotniska - samochodem - blisko do 10 minut. lotnisko "Dubrovnik" tak na prawdę jest oddalone ok 25 km od Dubrovnika - a za to kilka km od Cavtat. Kwatera u pani Mary super, czysto, polecam gorąco, okolice też - szczególnie pobliskie plaże w zupie dubrovackiej (Kupari, Mlini) z kwater przepiękny widok na otwarte morze, najbliższa plaża minutę od kwatery, ale nie szczególnie ciekawa i z jezowcami, za to w promieniu5-10 minut w prawo lub lewo kilka plaż, w tym zaciszna zatoczkowa plaża FKK (jesli ktoś reflektuje), do samego Dubrovnika z Cavtat miejski autobus nr 10 jedzie ok 25 minut. Wszystko to włącznie z namiarami na kwatery znajdziesz bez problemu w internecie. Większość gospodarzy zapewnia transfer z/do lotniska (najczęściej dodatkowo płatny). z samolotów poza eurolot polecam easy jet - ale z Berlina, tyle, ze latają tylko do końca sierpnia, dla mieszkańców centralnej Polski to jednak kawałek drogi.
marpie7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marpie7 » 10.03.2013 17:20

Padło na Okrug Gornji na Čiovo. Proszę nie zniechęcać i nie zachęcać czemu akurat tam a czemu nie gdzie indziej. Zobacze i sam ocenie czy to był dobry wybór :) Gospodarze oferują piękny apartament 70m2 z tarasem 30m2 z widokiem na morze, no wszystko... pralka, lodówka, zmywarka, internet bla bla bla.... Transfer z lotniska w cenie, i codzienny dojazd do Trogiru samochodem bo tam pracują :o. Przelot Z Rotterdamu do Splitu plus 14 spań wyniesie mnie 1000e(2os.)
Jest to pierwszy mój wyjazd do Chorwacji mam nadzieję że nie ostatni. :D
Jak będzie zobaczymy, na razie poszła zaliczka i odliczam do wyjazdu. :papa:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.03.2013 17:50

marpie7 napisał(a):Padło na Okrug Gornji na Čiovo. Proszę nie zniechęcać i nie zachęcać czemu akurat tam a czemu nie gdzie indziej. Zobacze i sam ocenie czy to był dobry wybór :) Gospodarze oferują piękny apartament 70m2 z tarasem 30m2 z widokiem na morze, no wszystko... pralka, lodówka, zmywarka, internet bla bla bla.... Transfer z lotniska w cenie, i codzienny dojazd do Trogiru samochodem bo tam pracują :o. Przelot Z Rotterdamu do Splitu plus 14 spań wyniesie mnie 1000e(2os.)
Jest to pierwszy mój wyjazd do Chorwacji mam nadzieję że nie ostatni. :D
Jak będzie zobaczymy, na razie poszła zaliczka i odliczam do wyjazdu. :papa:

Proponuję wynajęcie samochodu i zwiedzenie N.P.KRKA ,to nie daleko a atrakcji mnóstwo :hut: :papa:
marpie7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marpie7 » 10.03.2013 19:05

Na szybko znalazłem to: http://www.rentacarsplit.net/index.php/en/listprice
jak Ktoś z Was ma namiary na jakieś wypożyczalnie niedaleko Trogiru to wrzucać :D
Z grupy A czy B można za nieduże pieniądze jakieś wozidło wyszarpać.
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 12.03.2013 19:09

Informacja z dnia dzisiejszego:
"Ryanair z przykrością zawiadamia, iż z powodów operacyjnych od 02.04.2013 - 26.10.2013 (włącznie) poniższe loty zostają odwołane. Prosimy o poinformowanie wszystkich pasażerów podróżujących na rezerwacji."
:twisted:
Tanie loty
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tanie loty » 21.04.2013 22:46

Jeśli chodzi o tanie bilety lotnicze polecam http://www.travelnow.pl, a co do chorwacji to świetny wybór na miejsce, w którym można mile spędzić urlop
aniag
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniag » 06.05.2013 21:14

olcia85 napisał(a):nam w lipcu ubiegłego roku udało sie capnąc tanio bilety do Zadaru, ale wtedy jeszcze OTL latało:p Zadar jest świetnie skomunikowany z lotniskiem, co pół godziny jeżdżą autobusy miejskie z lotniska do centrum, nie wiem jak z ew. dalszymi połączeniami między miastami, ale autobus się zatrzymywał na jakimś dużym dworcu więc coś może być na rzeczy :oops:

Faktycznie Zadar jest swietnie skomunikowany. Wstawiam link do zadarskiego dworca autobusowego, mam nadzieje, ze ulatwi zaplanowanie urlopu od strony logistycznej- http://www.liburnija-zadar.hr/
Pomocnym zrodlem podczas planowania podrozy w okolice Zadaru jest rowniez oficjalna strona miasta Zadar- http://www.tzzadar.hr/hr i jej ostatnia kolumna czyli Journey planner lub jak kto woli Planiranje putovanja :wink:
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies