Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja samolotem i co dalej...?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
biagggio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) biagggio » 02.04.2019 23:32

Cześć!
Jak wygląda sprawa z wynajęciem auta w Zadarze. Czy auto trzeba odstawić do wypożyczalni czy np. można pojechać do Omiša i tam go zostawić, i firma sama ściąga samochód?
Chodzi o to, żeby polecieć do Zadaru, potem samochodem do Omiša itd.
karir
Autostopowicz
Transport z lotniska Zadar do Vir

Nieprzeczytany postnapisał(a) karir » 09.06.2019 11:30

Witam
Czy ma ktoś z Was namiary na sprawdzony transfer z lotniska na wyspę Vir.
nie interesuje mnie transport publiczny tylko jakieś prywatne busiki ew. taxi (w dobrej cenie :) )
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.06.2019 14:51

Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 08.07.2019 12:13

biagggio napisał(a):Cześć!
Jak wygląda sprawa z wynajęciem auta w Zadarze. Czy auto trzeba odstawić do wypożyczalni czy np. można pojechać do Omiša i tam go zostawić, i firma sama ściąga samochód?
Chodzi o to, żeby polecieć do Zadaru, potem samochodem do Omiša itd.

Tak, bardzo dużo wypożyczalni daje możliwość odbioru samochodu na lotnisku, a zwrócenie go gdzie indziej. Jest to zazwyczaj dodatkowo płatne. Przykładowo wypożyczalnia Hertz we Włoszech chciał za taki manewr 30 euro.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 14.07.2019 21:18

Może komuś się przyda.
Bezpośredni katamaran do Splitu, na Brać (Bol) i Hvar (Stari Grad) ze splitskiego lotniska. Pływa również w drugą stronę.
https://splitexpress.com/hr
Black0405
Plażowicz
Re: Rezerwacje apartamentów na 2019.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Black0405 » 15.07.2019 11:02

Witam, potrzebny transport dla 2 osób z lotniska w Split do Vodice 1 sierpnia. Niedrogo :) Może ma ktoś jakieś namiary?
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 17.07.2019 11:16

Dla tych, którzy lądują w Zadarze lub w Rijece
Nowy katamaran - Rijeka – Krk – Lopar (Rab) – Novalja (Pag) – Zadar i z powrotem
https://gv-zadar.hr
bb84
Odkrywca
Autobus ?Zadar Lotnisko - Grebastica ( Szybenik,Primoszten )

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 06.08.2019 11:42

Cześć
Mam do Was pytanie o transport publiczny z ktorym w Cro nie mam najmniejszego doswiadczenia a potrzebuje zorganizowac transport w pierwsza srode wrzesnia z Grebasticy na Lotnisko w Zadarze. Bardzo proszę o pomoc i wskazowki. Czy tam cos kursuje regularnie ?

Bartek
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 06.08.2019 23:57

Dzìękuje
Czy ten Bus jest pewny ? Naprawde to jezdzi jakos tak wedł rozkładu ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2019 00:04

Niestety tego nie wiem, nie korzystałem w Chorwacji z komunikacji autobusowej.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 07.08.2019 09:49

bb84 napisał(a):Dzìękuje
Czy ten Bus jest pewny ? Naprawde to jezdzi jakos tak wedł rozkładu ?

Autobus Zadar-Airport, który kursuje jako transfer lotnisko-zadar-lotnisko jeździ praktycznie co godzinę.
Poniżej masz rozkład, nie we wszystkie dni jeździ tak samo:
https://www.zadar-airport.hr/javni-prijevoz

:papa:
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 07.08.2019 10:53

Dziękuje Wam za odzew ,
Mam jeszcze pytanie ... o co chodzi z tymi dwoma kolumnami z godzinami ? ( w przypadku autobusu lotniskowego)

Ps obawiam sie ze dotarcie z Grebasticy na lot na 20:50 wymusi prawie calodzienne manewry z tym zwiazane ... troche dluzej i bez stresu jestem w domu samochodem ... :/ zmierzam do tego ze ten dzien i tak jest stracony to tak a propos dyskusji o lataniu do Cro ... to nie ja lece a juz mam stresa hehe ... nie to nie dla mnie :)
pavewl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavewl » 07.08.2019 11:37

bb84 napisał(a): to nie ja lece a juz mam stresa hehe ... nie to nie dla mnie :)

też mam zawsze stresa, muszę dojechać autem na lotnisko wylotu, a potem z lotniska przylotu do miejsca docelowego, a przy takiej ilości wariatów na drodze, nigdy nie wiadomo czy nie zostanę kaleką albo trupem. Na szczęście większą część podróży odbywam samolotem, gdzie mogę się wyluzować i nie martwić o własne bezpieczeństwo.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 09.08.2019 13:07

bb84 napisał(a):Dziękuje Wam za odzew ,
Mam jeszcze pytanie ... o co chodzi z tymi dwoma kolumnami z godzinami ? ( w przypadku autobusu lotniskowego)

Według tłumacza Google:

A - Wyjazd z półwyspu - centrum (wybrzeże Liburni)

B - Wyjazd z dworca autobusowego w Zadarze (platforma nr 8 )

C - Przejazd przez port promowy Gaženica (możliwość przyjmowania pasażerów na terminalu w pobliskim Crodux BP) *

D - Wylot z lotniska w kierunku półwyspu (wybrzeże Liburni), przez port Gaženica (możliwość wysyłki pasażerów powyżej budynku terminalu pasażerskiego) ** i dworzec autobusowy (peron nr 8 )

:hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Chorwacja samolotem i co dalej...? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies