Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja samolotem i co dalej...?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jagodyipoziomki
Autostopowicz
Samolotem do Chorwacji z rodzina i co dalej ?????

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodyipoziomki » 09.06.2013 16:22

Witam ,
w sierpniu chcielibysmy poleciec do Chorwacji . Mamy mozliwosc tanszego lotu do Zadaru, Splitu lub dubrovnika . Dwoje doroslych i dwojka dzieci w tym 2 latek .
Cel odpoczynek z rodzina na plazy, skosztowanie chorwackiej kuchni , spacery , rower .
Moze w przyszlosci bedziemy bardziej mobilni i aktywni i nastawieni na zwiedzanie ale tym razem musimy dopasowac sie do mozliwosci malucha .

1.Bedziemy bez samochodu zatem szukamy dobrej kwatery w miare blisko plazy do 200 metro i bez schodow (podjazd dla wozka ).
2.Maluchowi bede gotowac zatem gdzies niedaleko dobrze zaopatrzony sklep - mieso, warzywa owoce, pieczywo.
3.Natomiast maz lubi owoce moza i regionalna kuchnie kraju w ktorym porzebywa tak jak starsza corcia. Zatem jakas dobra restauracja .

4.Zaakceptujemu duza ilosc turystow ale wazne zeby blisko kwatery czy plazy nie bylo halasliwej ulicy , dyskoteki, baru nocnego .

5. Dobrze jesli bedzie w miare blisko przychodnia szpital i apteka -odpukac.

5. Plaza wiem ze o piaszczysta trudno , ale zeby zejscie bylo lagodne ,
plaza nie moze byc skalista , betonowa .

Zaakceptujemy nawet niewielkie lokum byle z wyposazona kuchnia .

Wiele jest pieknych miejsc w Chorwacji z Waszych opisow : makarska, Korcula, rejony Dubrovnika , Krka,
ale wyspy odpadaja bo trudno dojechac z lotniska . Szukamy czegos w promieniu do 50 km od lotniska .

Logicznym wyborem najblizszym jest Ciovo -poprosze uprzejmie o info w ktorej czesci ciovo szukac kwatery biorac pod uwage nasze kryteria ?

Poprosze o zyczliwe podejscie do naszej sytuacji i podanie namiarow na dobre kwatery na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub tu na forum.

Pozdrawiam
Iwona
FUX
Weteran
Re: Samolotem do Chorwacji z rodzina i co dalej ?????

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.06.2013 17:07

Padłem.... :mrgreen:

Kupcie sobie w Neckermanie lub TUI.

Poczytaj troszkę FAQ i będziesz miała ogląd.
Samolot fajna rzecz, al;e kierowanie się dwulatkiem, to juz przesada.
Niech się młody od najmłodszych uczy, że życie to nie bajka.
My jechaliśmy do Cro pierwszy raz z 8-miesięcznym Bobasem i było ok.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 18:08

Podobnie jak kolega mam jedną propozycję: kupić wczasy w biurze podróży,
z transferem do hotelu, szwedzkim stołem, itp. :wink:
jagodyipoziomki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodyipoziomki » 09.06.2013 22:34

Alez drodzy forumowicze lednice i fux blysneliscie intelektem i humorem - brawo ale bez owacji.
To miesce dla tych ktorzy szukaja pomocy , porady , nie znacie sie na danym temacie nie chcecie pomoc to sie nie wypowiadajcie .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 22:42

Widzę, że ktoś nie zrozumiał w obu przypadkach aluzji :wink:

Delikatnie zwróciłem uwagę na to, że
sierpień to szczyt sezonu i wszystkie apartamenty spełniające wasze wymagania są już zarezerwowane :wink:
Zresztą nawet po sezonie trudno byłoby znaleźć apartament spełniający wszystkie wymogi, np. szpital i przychodnię pod ręką. :wink:

W tej sytuacji lepiej kupić wczasy z biurem podróży, w dobrym hotelu, niż się stresować szukając czegoś, czego nie znajdziecie.
A pobyt bez własnego auta w Chorwacji z dwójką małych dzieci to mały koszmarek. :roll:
Ostatnio edytowano 10.06.2013 00:23 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 09.06.2013 22:54

Faktycznie może być ciężko. Osobiście niewiele pomogę, ale wiem, że są właściciele apartamentów którzy oferują transfer z lotniska do miejsca zakwaterowania. Czasami tu zaglądają :wink: . Chyba z miesiąc temu jeden z zaprzyjaźnionych rezydentów oferował taki transport w podobnym wątku. Może się odezwie... Chyba chodziło o rejon Splitu... Cierpliwości :)
mashacra
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mashacra » 21.06.2013 13:48

Ja za kilka dni mam kolejny pobyt w Dalmacji samolotem, pierwszy planowałem z komunikacją miejską w okolicy Zadaru w ostatniej chwili po podliczeniu kosztów (transfer z lotniska + bilety autobusowe do atrakcji w okolicy + czas spędzony na przystankach i pędzących autobusach) padło na wypożyczalnię te same pieniądze +/- 10% włącznie z benzyną przy codziennych wyjazdach, znaczy się, samochód nie stoi na podjeździe i nie czeka na powrót na lotnisko.

Drugi wyjazd tylko samochód (inaczej nie można ;) ), bierzesz z lotniska i cała Dalmacja twoja :) do odkrycia dziesiątki plaż, zabytków, tras i widoków. Nie jesteś przywiązany do miejsca, a jak pada to jedziesz gdzie indziej.
Na 11 dni na miejscu mam 3 miejsca noclegowe (od Zadaru do Splitu), do zwiedzenia wyspy, kilka miast i byczenie się na plaży i nurkowanie. Jak coś się nie spodoba to uderzamy gdzie indziej, przy awarii z dzieckiem też szybko można samemu się ogarnąć.

Jedyna wada, to miejscowych płynnych specjałów człowiek nie popróbuje za dużo.

Jak wypożyczać to tylko u pośredników, bezpośrednio w wypożyczalni zawsze wychodziło mi to samo +100% w porównaniu z "brokerem" ;)
morela
Odkrywca
jeśli samolotem - jak poruszać się na miejscu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 26.01.2017 16:12

4 osobowa rodzina z prawdopodobnie 4 walizami po wyjściu z samolotu:
1. czym najlepiej podróżować do zarezerwowanego miejsca, np. Split-Makarska? Są jakieś transfery?
2. jeśli odległości od plaży są znaczne, to jak je pokonywać codziennie? Czy z tego powodu warto wynająć na cały czas pobytu auto?
Użytkownik usunięty
Re: jeśli samolotem - jak poruszać się na miejscu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.01.2017 16:43

To pytania, na które powinnaś/neś odpowiedzieć sobie sam/a.
Komunikacja autobusowa istnieje: http://www.autobusni-kolodvor.com/en/te ... ?k=6&d=191
david8213
Odkrywca
Wyspa KRK samolotem z PL

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 09.04.2018 17:43

Widziałem że są bezpośrednie loty z Berlina na wyspę KRK za mostem (lotnisko Rijeka).
Jak dostać się z lotniska do miasteczka Baśka ?

Lotnisko: https://goo.gl/maps/4RGKonboW5p
Transport: https://goo.gl/maps/T9jt2Z1Zudu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.04.2018 23:23

mervik
Koneser
Re: Wyspa KRK samolotem z PL

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 15.04.2018 22:23

david8213 napisał(a):Widziałem że są bezpośrednie loty z Berlina na wyspę KRK za mostem (lotnisko Rijeka).
Jak dostać się z lotniska do miasteczka Baśka ?

Lotnisko: https://goo.gl/maps/4RGKonboW5p
Transport: https://goo.gl/maps/T9jt2Z1Zudu

...zobacz czy pensjonat nie ma w ofercie transferu z lotniska...dużo tak sobie dorabia :wink:
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 17.05.2018 15:02

W tamtym roku mieliśmy sąsiadów mieszkających w Niemczech. Przylecieli do Splotu i tam wypożyczyli auto potem jazda do Gradac. Koszt auta jakieś 300€ za tydzień.
syn_janusza
Autostopowicz
Lotnisko (Split) --> Szybenik / wieczorem

Nieprzeczytany postnapisał(a) syn_janusza » 15.07.2018 21:10

Cześć. Czy ktoś z Was orientuje się czy kursują autobusy z lotniska Kastela do Szybenika wieczorem w tygodniu lub czy są jacyś prywatni przewoźnicy (prócz drogiej taryfy)?
Z tego co wiem jest jakiś autobus do Trogiru i trzeba się przesiąść. Problem w tym że ja będę tam wieczorem (o 21).
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.07.2018 17:25

Popatrz tu: http://www.promet-split.hr/
Jest też Shuttle bus czeka na pasażerów z przylotu i po ok. 20 minutach odjeżdża - do Makarskiej jest ok. 22:20
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Chorwacja samolotem i co dalej...? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies