AutoStop napisał(a):Witam, przeglądam to forum już bardzo długo, lecz dopiero dziś postanowiłem zarejestrować się u was, jestem tu nowy więc jak coś będzie nie na miejscu proszę o wyrozumiałość. Od 2007r jeździmy co lato do Chorwacji autem i ciągniemy przyczepę ze skuterem, łodzią później ponton w bagażniku busa, przyszedł czas na pomysł Wrocław-Split samolotem (4 osoby 2100 zł w obie strony, bynajmniej do tej pory taka oferta jest) więc nie ma szans autem za te pieniądze tego objechać ALE problem powstaje z pontonem i silnikiem. Jest Honda BF20 i Quicksilver 320 daje to super wrażenia, wiem można wypożyczyć, ale będzie to 5ps albo coś większego i wtedy już mowa o innych pieniądzach za wynajem... PYTANIE: Czy ktoś przerabiał wysyłkę np palety lub są może przewoźnicy typu PL-CRO, gdzie można by to nadać? Może i dziwny pomysł ale 1godz40min samolotem a 14godzin samochodem to trochę różnicy, a ceny paliwa + cała reszta kosztów podróży też ostatnio dają do myślenia... Proszę nie piszcie co i jak można na miejscu wypożyczyć bo znam temat na wylot, chodzi mi głównie o podpowiedź w temacie przesyłki bo wszyscy typu DHL, UPS itp. nie są zainteresowani. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
CZYSZKOWEK napisał(a):Cześć. Do Chorwacji jeżdżę od 1986 roku. Forum bardzo dokładnie obserwuję od 2005 roku.
Sam się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem, ale ja spędzam wakacje koło Orebicza, a to troche koniec świata i sama podróż samolotem bez pontonu to już wyzwanie.AutoStop napisał(a):PYTANIE: Czy ktoś przerabiał wysyłkę np palety lub są może przewoźnicy typu PL-CRO, gdzie można by to nadać? Może i dziwny pomysł ale 1godz40min samolotem a 14godzin samochodem to trochę różnicy, a ceny paliwa + cała reszta kosztów podróży też ostatnio dają do myślenia.... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
desperadek napisał(a):Sam się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem, ale ja spędzam wakacje koło Orebicza, a to troche koniec świata i sama podróż samolotem bez pontonu to już wyzwanie.AutoStop napisał(a):PYTANIE: Czy ktoś przerabiał wysyłkę np palety lub są może przewoźnicy typu PL-CRO, gdzie można by to nadać? Może i dziwny pomysł ale 1godz40min samolotem a 14godzin samochodem to trochę różnicy, a ceny paliwa + cała reszta kosztów podróży też ostatnio dają do myślenia.... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Zgadałem się kiedyś z gościem, który wozi dosyć regularnie dużym busem ze Złotoryi do Chorwacji materiały izolacyjne. Do Splitu też jeździ. Mogę zapytać, czy jest opcja dołożenia dodatkowego ładunku, ale jeśli nawet jest taka opcja to problemem będzie zgranie dokładnego terminu transportu.
Jak znajdziesz jakieś dobre rozwiązanie to daj znać.
Janusz Bajcer napisał(a):CZYSZKOWEK napisał(a):Cześć. Do Chorwacji jeżdżę od 1986 roku. Forum bardzo dokładnie obserwuję od 2005 roku.
Cześć smoki3
Ciekawe ile razy będziesz kasował konta i zakładał nowe.
Wprawdzie regulamin tego nie zabrania, ale jaki to ma sens - nie ogarniam.
Pozdrav.
Powrót do Alternatywne środki lokomocji