Witem serdecznie wszystkich użytkowników
Przeglądam to forum już od paru tygodni gdyż przygotowuję się do wyjazdu do Chorwacji.
Znalazłem tu mnóstwo niezbędnych, a także przydatnych informacji, za co dziękuję ogółowi (jak czyta to ktoś kto się mocno udziela to "dziękuje" Ci bardzo)
Więc tak mam parę pytań a w zasadzie jedno najważniejsze bo nie mogę się zdecydować.
Chodzi o trasę.
Duża większość postów i tematów zakłada trasę "na wprost" natomiast ja z paru powodów (o czym później) zamierzam pojechać przez Niemcy a dokładniej Berlin-> Monachium->A10 przez Austrie-> Lubljana->Rijeka
Powody dla których tak bym chciał są następujące
Wyjazd z Poznania więc do Berlina to rzut beretem a jest ogromna wygoda jazdy autostradą (głównie dlatego)
Po drodze chciałbym bardzo (ale to opcja tej trasy po prostu) zobaczyć Piran czyli piękne, malownicze miasteczko w Słowenii zaraz przy granicy z Chorwacją.
Celem podróży jest Krk, który jest (jakby nie patrzeć) na na północy Chorwacji.
Powiedzcie mi starzy wyjadacze jakie widzicie wady całej tej trasy i czy zrobilibyście inaczej (jak tak to jak i dlaczego)
Dziękuję z góry za odpowiedzi i jak znajdzie się dobra dusza, która mi odpowie to może będzie chciała po pomagać mi też w innych kwestiach (choć nie ukrywam, że ta jest dla mnie najważniejsza)