Witam.
Czy po przekroczeniu granicy w Leyenye/Gorican jest możliwośc podjechania z nowego przejścia na stare ? Chciałbym się tam wrócić i skorzystać z kantoru i bankomatu.
mezczyzna21 napisał(a):Witam niechce zakładac nowego tematu więc zapytam tutaj. Potrzebuję dojechać do Dubrovnika z Krakowa. Chcialem zapytac starych wyjadaczy jak najlepiej jechac i o ktorej godzinie aby uniknac korkow ? Jechac przez Austrie czy przez Wegry ?? Zalezy mi na jak najkrotszym czasie przejazdu (oczywiscie w granicach bezpieczenstwa) A może jednak jechać z noclegiem w którymś z państw ?. Koszty nie są ważne (winietki, opłaty itd)a A może jakis prom ?? widziałem pare wątków ludzi podróżujących promem ? Wszystkich z góry dziekuje za pomoc
P.S. Wiem wiem ze ten temat był juz pewnie 1000 razy ale nie chce przeglądac 1000 stron na forum
M@rlon napisał(a):mezczyzna21 napisał(a):Witam niechce zakładac nowego tematu więc zapytam tutaj. Potrzebuję dojechać do Dubrovnika z Krakowa. Chcialem zapytac starych wyjadaczy jak najlepiej jechac i o ktorej godzinie aby uniknac korkow ? Jechac przez Austrie czy przez Wegry ?? Zalezy mi na jak najkrotszym czasie przejazdu (oczywiscie w granicach bezpieczenstwa) A może jednak jechać z noclegiem w którymś z państw ?. Koszty nie są ważne (winietki, opłaty itd)a A może jakis prom ?? widziałem pare wątków ludzi podróżujących promem ? Wszystkich z góry dziekuje za pomoc
P.S. Wiem wiem ze ten temat był juz pewnie 1000 razy ale nie chce przeglądac 1000 stron na forum
Kolego, podajesz za mało danych, aby udzielić Ci odpowiedzi. Nie wiem, czy chcesz jak najszybciej dojechać na miejsce docelowe czy też masz ochotę zwiedzić po drodze ciekawe miejsca. A masz po drodze np. Budapeszt, Jez. Plitvickie itp.
Osobiście proponuję Ci dojazd do Plitvic w pierwszy dzień. Drugi dzień od rana zwiedzanie Jez. Plitvickich i przejazd do Dubrovnika. MOżesz też pierwszego dnia wyjeżdżając wczesnie rano lub nocą dojechać do Plitvic i je zwiedzić, następnie nocleg i przejazd do Dubrovnika.
Wybór należy do Ciebie.
Rollo22 napisał(a):Trzeba zaznaczyć że nie da się przekroczyć granicy na starym przejściu,więc moim zdaniem nie ma sensu zjazd z autostrady i kombinacje ,po stronie chorwackiej stacji i możliwości zatrzymania bez liku
adikos napisał(a):Rollo22 napisał(a):Trzeba zaznaczyć że nie da się przekroczyć granicy na starym przejściu,więc moim zdaniem nie ma sensu zjazd z autostrady i kombinacje ,po stronie chorwackiej stacji i możliwości zatrzymania bez liku
Rollo22 nie wprowadzaj w blad stare przejscie jest dostepne dla samochodow osobowych od 01/06 do 31/08
pioszczep napisał(a):Przejeżdżałem dwukrotnie "starym" przejściem tj. 11.07. i 25.07. Na przejściu pustawo i w większości sami rodacy, gdzie w tym czasie na nowym przejściu w obu kierunkach stały dłuuuugie kolejki. Gorąco polecam "stare" przejście!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi