Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2010 18:07

Serce w pasy napisał(a):Aha jeszcze chciałem dodac, że autor wątku nie pojawił się ani razu od momentu założenia ww.

Autor zalogował się na forum w 2007 roku, wcześniej napisał jeden post z jednym słowem - "Super" :wink: :D

Takich jedno, dwu "postowców" na forum jest "na pęczki" :wink:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 11.08.2010 18:20

a ja też uważam, że w Chorwacji jest drogo.
Stwierdziłam to dopiero teraz, rok po urlopie w Chorwacji.
W tym roku byłam na wyspie greckiej i większość usług, artykułów była tańsza.
Każdy ma prawo uważać, tak jak chce:)
kocham Chorwację, ale to nie znaczy, że wszystko jest tam cacy, zresztą gdzie jest?
hoborg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoborg » 11.08.2010 18:25

kkra napisał(a):W tym roku byłam na wyspie greckiej i większość usług, artykułów była tańsza.

A jaka ma być skoro Grecja tonie pogrążona w kryzysie i starają się za wszelką cenę utrzymać turystów? Biura odwołują wycieczki, turyści wyjazdy, bo się boją, że nagle zastrajkują na lotnisku, na stacjach benzynowych (co miesiąc temu miało miejsce), w hotelach, w transporcie itp.

Chorwacja równa cenami do Włoch (sprawdzone 2 lata temu).

Planujmy urlop (jak każdy inny wydatek) świadomie, to nie będzie rozczarowań.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.08.2010 18:26

Na Dominikanie jest zdecydowanie cieplej i jeszcze bardziej wilgotno.
Zresztą co to za urlop w hotelu... :roll:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.08.2010 18:49

Amfipriona napisał(a):Teraz coś ode mnie...

Jeżdżę do Chorwacji od 2000 roku i potwierdzam, że ceny z roku na rok stają się coraz wyższe. Biorąc pod uwagę m.in. wzrost "turystyczności" kraju wcale mnie to nie dziwi...Szkoda tylko, że nie mogę powiedzieć - tak jak za pierwszym razem - "jakie tu są fajne ceny".

Ale towarzystwo jakie można w Cro (i w drodze do Cro poznać) :wink: :wink: :D :D

Może i drogo, ale nigdy nie zamieniłbym Chorwacji na hotelowe kompleksy Tunezji, Egiptu itp. Toż to jak spędzać wczasy na osiedlu wśród bloków.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 11.08.2010 19:03

hoborg napisał(a):
kkra napisał(a):W tym roku byłam na wyspie greckiej i większość usług, artykułów była tańsza.

A jaka ma być skoro Grecja tonie pogrążona w kryzysie i starają się za wszelką cenę utrzymać turystów? Biura odwołują wycieczki, turyści wyjazdy, bo się boją, że nagle zastrajkują na lotnisku, na stacjach benzynowych (co miesiąc temu miało miejsce), w hotelach, w transporcie itp.

Chorwacja równa cenami do Włoch (sprawdzone 2 lata temu).

A ja sprawdzam Włochy od 10 lat (wpadam też do Chorwacji) i gwarantuję głową że ceny w jakimś byle jakim supermercato we Włoszech są NAWET niższe niż w CRO. To nie bujda, to fakt. Sami zobaczcie pierwszą z brzegu gazetkę promocyjną:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Wybieraj kategorie towarów z PIERWSZEGO pull-down menu, a z drugiego pull-down- Guarda tutti i prodotti

TO nie jest tani supermercato. Znam tańsze, choćby Inn's
Ostatnio edytowano 11.08.2010 19:10 przez Pepe12345, łącznie edytowano 2 razy
GuGaPL
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GuGaPL » 11.08.2010 19:06

Witam wszystkich Cromaniaków ! Dawno nie odzywałam się ale bacznie śledzę Forum.I mogę tylko jedno dodać guzik mnie obchodzi czy dla kogoś jest drogo w cro.Gdybym mogła wyprowadziłabym się tam bez namysłu.Wiele lat jeżdziłam nad Bałtyk nie miałam pojęcia jak mogą wyglądać prywatne kwatery.Nie mówiąc o polowaniu na słońce i wodzie której temperatura wykręcała łydki.Ale i tak byłam szczęśliwa bo mogłam sobie na to pozwolić.Rozwalaja mnie takie narzekania ,że drogo .ciekawe gdzie u nas są takie warunki na kwaterach za te pieniadze ? klima? pomarzyć . Wymiana pościeli?chyba śnisz.Stare wersalki i jedna toaleta na piętro.A kto was melduje?Partyzantka za grubą kasę dla właścicieli .Szkoda mi tylko piasku na plaży.Od kilku lat (dopiero lub aż )jeżdżę z rodziną do CRO nie zamieniłabym tych chwil na żadne inne .Moze mam farta ale zawsze trafiam na super warunki lokalowe i miłych ludzi.W tym roku mimo że mam krótki urlop wolę jechać tys.km nad adriatyk niż piećset do nas.A najzabawniejsze jest to że napewno będę szybciej ! Pozdrawiam wszystkich I życzę wyśmienitych wakacji gdziekolwiek będziecie . :D
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 11.08.2010 19:08

GuGaPL napisał(a):Witam wszystkich Cromaniaków ! Dawno nie odzywałam się ale bacznie śledzę Forum.I mogę tylko jedno dodać guzik mnie obchodzi czy dla kogoś jest drogo w cro.Gdybym mogła wyprowadziłabym się tam bez namysłu.Wiele lat jeżdziłam nad Bałtyk nie miałam pojęcia jak mogą wyglądać prywatne kwatery.Nie mówiąc o polowaniu na słońce i wodzie której temperatura wykręcała łydki.Ale i tak byłam szczęśliwa bo mogłam sobie na to pozwolić.Rozwalaja mnie takie narzekania ,że drogo .ciekawe gdzie u nas są takie warunki na kwaterach za te pieniadze ? klima? pomarzyć . Wymiana pościeli?chyba śnisz.Stare wersalki i jedna toaleta na piętro.A kto was melduje?Partyzantka za grubą kasę dla właścicieli .Szkoda mi tylko piasku na plaży.Od kilku lat (dopiero lub aż )jeżdżę z rodziną do CRO nie zamieniłabym tych chwil na żadne inne .Moze mam farta ale zawsze trafiam na super warunki lokalowe i miłych ludzi.W tym roku mimo że mam krótki urlop wolę jechać tys.km nad adriatyk niż piećset do nas.A najzabawniejsze jest to że napewno będę szybciej ! Pozdrawiam wszystkich I życzę wyśmienitych wakacji gdziekolwiek będziecie . :D

Ale wiesz, tu nikt raczej nie pisze o tym że zamienił by Jadran na Bałtyk...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.08.2010 19:21

Tylko o tym, że chciałby mieć Bałtyk nad Jadranem... 8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.08.2010 19:26

Bocian napisał(a):Tylko o tym, że chciałby mieć Bałtyk nad Jadranem... 8)

mz kiepski pomysł. U nich, razem z powodzią,, to miny spływają.

Na szczęście do innego morza :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.08.2010 19:28

Ale może pierogi by się pojawiły i flądra smażona...
Bobik69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bobik69 » 11.08.2010 19:39

hoborg napisał(a):A jaka ma być skoro Grecja tonie pogrążona w kryzysie i starają się za wszelką cenę utrzymać turystów?

Kryzys nie ma tu nic do rzeczy - Grecja była tańsza jeszcze przed kryzysem :) I żeby nie było wątpliwości: przyczyną kryzysu nie były "przystępne" ceny :lol:

Wracając do tematu, to wydaje mi się, że niektórzy mają skłonności do popadania w skrajności. Ktoś zachwala Chorwację, bo Bałtyk jest zimny, a kwatery obskurne (i w ten sposób stawia Chorwację w pozycji jedynego, alternatywnego kierunku zagranicznych wojaży), ktoś inni (jak chociażby autor wątku) jest zaszokowany tym, że ceny odbiegają od wcześniejszych wyobrażeń.

W moim odczuciu Chorwacja ma jednak coś, czego długo by szukać w innych częściach Europy - piękną przyrodę :) I pod tym względem jest bezkonkurencyjna cenowo (to jest oczywiście moje zdanie).
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 11.08.2010 19:46

Rety !! No jest drogo, ale nikt nikogo nie zmusza :D byliśmy w tym roku poraz pierwszy i mimo wydanej kasy chcemy tam jechac ponownie i basta !! Nawet nie liczyłam ile wydaliśmy bo nie o to chodzi, tylko o dobrze spędzony urlop, jak komuś drogo to niech jedzie gdzieś gdzie jest taniej, u mnie w 3mieście piwo na plazy kosztuje 8-9 złotych to jest zdzierstwo :o wolę wydać podobną kasę w Chorwacji i zachwycać się jej urokami :) nie mówię że tego piwa u siebie na plazy nie pije, mimo że jest drogie chwile spędzone w sympatycznej tawernie z miłym gronem znajomych i pięknym widokiem na morze też są bezcenne i nikt nie liczy że o rany ile to wydaliśmy o i tyle :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.08.2010 19:54

Bobik69 napisał(a): Grecja była tańsza jeszcze przed kryzysem

Fajki po 4 euro, benzyna 1,25, piwo po 4 euro ... jakoś mnie wtedy jak byłem, na kolana nie rzucała.
Dobrze, że kurs był niezły, to dało radę wyrobić.

Jak dotarłem do Chorwacji to euro było już po jakieś 4,50 .- - dopiero dało popalić.
Nie to co dzisiaj, jakieś marne 4 złote.

Chyba jednak się skuszę, tym bardziej, że żadnej Biedronki w pobliżu nie mam,
wiec nijak porównać nie mogę.

Ostatnio za apartament w Krynicy Morskiej, w czerwcu, płaciłem bodajże 320.00 .- za dwie osoby z wyżywieniem.
Tanio?

Może i tanio, ale jednak na wakacje pojadę do Chorwacji :lol:
hoborg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoborg » 11.08.2010 19:58

Bobik69 napisał(a):
hoborg napisał(a):A jaka ma być skoro Grecja tonie pogrążona w kryzysie i starają się za wszelką cenę utrzymać turystów?

Kryzys nie ma tu nic do rzeczy - Grecja była tańsza jeszcze przed kryzysem :) I żeby nie było wątpliwości: przyczyną kryzysu nie były "przystępne" ceny :lol:

A przystępne ceny były bo... zamiast płacić podatki lepiej było posmarować urzędnikowi. :)

Nieważne. Skupmy się lepiej na urokami tych czy innych krajów. Wolę informację, że pieczywo kosztuje 8kun, niż "o cholera jakie drogie pieczywo". Przynajmniej wiadomo na co się nastawiać i w długie, zimne, mokre i wietrzne jesienne wieczory można sobie wszystko policzyć i odpowiedzieć czy stać nas na wyjazd.
Ja osobiście wolę jechać "w ciepłe kraje" na 7 dni+2 dni dojazdu niż do nas na 14 i wydać 3/4 kasy na "pocieszacze", bo woda zimna, z maską nie można popływać, że sinice itp. Ale nie przekreślam naszego morza i wybrzeża. Może kiedyś. Na razie wolę korzystać z wody i przy okazji z plaży niż na odwrót.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone