Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.09.2010 14:19

Wróciłem z Sycylii. Zapraszam tam, można pełne kieszenie konkretnych paragonów nazwozić :):) te chorwackie to przy nich Pan Pikuś :):)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2010 14:29

Bocian napisał(a):Wróciłem z Sycylii. Zapraszam tam, można pełne kieszenie konkretnych paragonów nazwozić :):) te chorwackie to przy nich Pan Pikuś :):)

Gdybyś coś pisal o tych rewirach, to daj jakiś sznurek do relacji...

F.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.09.2010 14:36

FUX napisał(a):
Bocian napisał(a):Wróciłem z Sycylii. Zapraszam tam, można pełne kieszenie konkretnych paragonów nazwozić :):) te chorwackie to przy nich Pan Pikuś :):)

Gdybyś coś pisal o tych rewirach, to daj jakiś sznurek do relacji...

F.

Był taki moment ale raczej nie...
Byłem na objazdówce przez tydzień i na leżakowaniu w Cefalu przez następny. Jak masz pytania to pisz przez Croplę.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.09.2010 06:59

Wyższe ceny w Cro maja tą dobrą cechę że nie pozwalają słomie z butów naszym rodakom wyłazić wszem i wobec , na prawo i lewo.
Niestety, tak wielu z nas jest skonstruowanych że po latach komunistycznej bidy, w krajach niskich cen pokazujemy nowobogackie maniery(chlanie na umór- przy opcjach all ,karygodne zachowania w stosunku do kelnerów) .
Na szczęście (raczej) w Chorwacji to się zdarza rzadko.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.09.2010 08:04

Torac napisał(a):Wyższe ceny w Cro maja tą dobrą cechę że nie pozwalają słomie z butów naszym rodakom wyłazić wszem i wobec , na prawo i lewo.
Niestety, tak wielu z nas jest skonstruowanych że

po latach komunistycznej bidy, w krajach niskich cen pokazujemy nowobogackie maniery(chlanie na umór- przy opcjach all ,karygodne zachowania w stosunku do kelnerów) .

Nie masz racji - byłeś kiedyś w hotelu ALL - z angolami - to był czad - takich - ja jeszcze nie widziałem - Polacy to pikuś :!:

pozdrav.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.09.2010 08:11

Marne to pocieszenie być lepszym od Angoli. Równajmy w górę!
Niestety all powoduje rozpasanie w myśl zasady "Muszę się nażreć i opić żebym wiedział za co zapłaciłem"
Dlaczego Angole w Polskich miastach się zachowują się tak a nie inaczej , abstrahując od kultury osobistej?

Nigdy nie byłem w wersji All, ale widziałem zachowania ludzi w takiej opcji, chyba że liczyć pobytu w Chorwacji , gdzie lodówka jest moim ALL.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 24.09.2010 08:13

adamk3 napisał(a):
Torac napisał(a):Wyższe ceny w Cro maja tą dobrą cechę że nie pozwalają słomie z butów naszym rodakom wyłazić wszem i wobec , na prawo i lewo.

po latach komunistycznej bidy, w krajach niskich cen pokazujemy nowobogackie maniery(chlanie na umór- przy opcjach all ,karygodne zachowania w stosunku do kelnerów) .

Nie masz racji - byłeś kiedyś w hotelu ALL - z angolami - to był czad - takich - ja jeszcze nie widziałem - Polacy to pikuś :!:
Wielu tak, ale, na szczęście, nie wszyscy. Zauważcie, że zwracamy uwagę na tych, których zachowanie razi, natomiast nie widzimy osób, które zachowują się według obowiązujących w naszej kulturze norm.
I wcale nie trzeba jechaś do Chorwacji, czy gdziekolwiek indziej, żeby dojść do takich wniosków. Członkowie innych nacji nie różnią się od nas w jakiś szczególny sposób, ale z przyczyn oczywistych zwracamy uwagą na naszych rodaków.

pozdrav.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.09.2010 08:17

Torac napisał(a):Marne to pocieszenie być lepszym od Angoli. Równajmy w górę!
Niestety all powoduje rozpasanie w myśl zasady "Muszę się nażreć i opić żebym wiedział za co zapłaciłem"
Dlaczego Angole w Polskich miastach się zachowują się tak a nie inaczej , abstrahując od kultury osobistej?

Nigdy nie byłem w wersji All, ale widziałem zachowania ludzi w takiej opcji, chyba że liczyć pobytu w Chorwacji , gdzie lodówka jest moim ALL.

napisałeś, "że po latach komunistycznej bidy" to jak sam widzisz nie ma nic wspólnego, a chamstwo i różnych ludzi (nawet w CRO :wink: ) znajdziesz wszędzie :!:

Zastanów się jacy Angole przyjeżdżają do PL?

pozdrav.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.09.2010 08:25

Ordynarne zachowanie Polaków ma inne podłoże niż ordynarne zachowanie Angoli - nie porównywałem , Ty to zrobiłeś.
Hordy Angoli w Krakowie to nieco inna klientela, wspólny mianownik to alkohol - pity ponad miarę bo niby darmocha.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.09.2010 08:29

Dudek2222 napisał(a):
adamk3 napisał(a):

Wielu tak, ale, na szczęście, nie wszyscy. Zauważcie, że zwracamy uwagę na tych, których zachowanie razi, natomiast nie widzimy osób, które zachowują się według obowiązujących w naszej kulturze norm.
I wcale nie trzeba jechaś do Chorwacji, czy gdziekolwiek indziej, żeby dojść do takich wniosków. Członkowie innych nacji nie różnią się od nas w jakiś szczególny sposób, ale z przyczyn oczywistych zwracamy uwagą na naszych rodaków.

pozdrav.

Nie bardzo rozumiem z czym nie mam racji.
Oczywiście nasi rodacy zachowują się poprawnie - statystycznie.
Piętnujemy zwierzęce instynkty dlatego że ten margines robi również krzywdę nam.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.09.2010 08:52

Torac - - tak się zastanawiam - napisałeś: "Marne to pocieszenie być lepszym od Angoli. Równajmy w górę!" od kogo mamy się uczyć i do kogo równać? :?: :?:

pozdrav.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.09.2010 08:53

adamk3 napisał(a):Torac - - tak się zastanawiam - napisałeś: "Marne to pocieszenie być lepszym od Angoli. Równajmy w górę!" od kogo mamy się uczyć i do kogo równać? :?: :?:

pozdrav.

Do Skandynawów , do Czechów itp.
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 24.09.2010 09:04

Ja tam do Czechów nie chcę dorównywać
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.09.2010 09:05

Torac napisał(a):
adamk3 napisał(a):Torac - - tak się zastanawiam - napisałeś: "Marne to pocieszenie być lepszym od Angoli. Równajmy w górę!" od kogo mamy się uczyć i do kogo równać? :?: :?:

pozdrav.

Do Skandynawów , do Czechów itp.

:D :D :D
"Do Skandynawów"
Pojedź do Tallina -(a i w naszych maistach portowo promowych) jak wysypują się z promu i lecą chlać do knajp oraz po tani C2H5OH -do sklepów

"do Czechów "
miałem przyjemność pracować na MOP-ach, a teraz co roku na targi w Pradze,
-tu masz trochę racji- ale tak z 25,5 % :wink:

pozdrav.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.09.2010 09:11

Było subiektywnie.
W ocenie przeszkadzają nam stereotypy i alkohol.
Sportem narodowym Polaków jest grillowa biesiada a dla Czechów - góry , jeziora , rzeki , rower , kajak , wspinaczka itd

Wolę nabitego Rosjanina (stan tak jakby naturalny) niż nabitego Angola

Ja bardzo lubię Czechów!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone