Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 23.09.2010 10:18

Janusz Bajcer napisał(a):Kolego Leszkumw. widzę, że polskie literki w postach są i to się chwali :D ale dlaczego nazwy miast i krajów małą literą :?: :cry:

Pewnie Shift lub Caps Lock nie działa
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 23.09.2010 11:19

PysiaPysio napisał(a):
CZY TO NIE PRZYPADKIEM SCHIZOFRENIA???

zadaj sobie raczej te pytanie sobie

w której ceny jak już wcześniej wspomnieliśmy są PORÓWNYWALNE do polskich i niema jakichś STRASZNYCH RÓŻNIC
pozdro 8)

chyba cen z Warsiawy. Na szczęście nie wszyscy w Polsce mieszkają w Warsiawie i mogę zapłacić na co dzień trochę mniej niż tam i w Chorwacji

i to raczej nie ja nie doczytałem
Każdy urlop wymaga nakładów finansowych i psucie go sobie siedzeniem w rachunkach i zamartwianie że coś kosztowało 3,50 zamiast1,90 może zniszczyć każdy urlop niezależnie od miejsca pobytu.

napisałem wyraźnie że nie psuło mi to humoru, a w knajpach bywałem praktycznie codziennie, w przeciwieństwie do większości Polaków z kempingów, którzy zawsze stołowali się przy aucie - biorąc pod uwagę opakowania, jakie u nich widziałem, sporo przywieźli z Polski. Może nie byli z Warsiawy i było dla nich jeszcze drożej niż dla mnie?

Nie pasi Cro,bo drogo???
To siedzieć na d....w kraju, a nie jęczeć na forum!

jest inna alternatywa - pojechać gdzie indziej. Ja wiem, że na tym forum co najmniej połowa jeździ tylko i wyłącznie do Chorwacji - ja akurat wybrałem w tym roku Chorwację przez przypadek i podobnie jak w przypadku innych wakacji - jest to wyjazd absolutnie jednorazowy. Za rok moja dupa będzie w zupełnie innym miejscu (droższym czy tańszym - jeszcze nie wiem), więc możesz się uspokoić :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 11:44

Pudelek napisał(a): Na szczęście nie wszyscy w Polsce mieszkają w Warsiawie

Na szczęście nie.

Pudelek napisał(a): Za rok moja dupa będzie w zupełnie innym miejscu (droższym czy tańszym - jeszcze nie wiem), więc możesz się uspokoić :D

W takim razie już jestem jak najbardziej spokojny! :oczko_usmiech: :papa:
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 23.09.2010 11:51

witpol napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Kolego Leszkumw. widzę, że polskie literki w postach są i to się chwali :D ale dlaczego nazwy miast i krajów małą literą :?: :cry:

niee..to bardziej z prędkości... , ale mogę popoprawiać.. :wink:

co się tyczy jeszcze Chorwacji - czy mi się podobało - tak , czy pojadę tam jeszcze - na pewno tak , żona już zaplanowała dwa wyjazdy do Blato w przyszłym roku../czas pokaże/ , . czy drogo - wydałem mniej niż zakładałem /ok 4600zł za 12dni/ .
a jak mi się znudzi to znów jakiś all . nic na siłę przede wszystkim :!:
pozdrawiam wszystkich i czekam na moją krótka relację z podróży.. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.09.2010 12:38

leszekmw napisał(a):
witpol napisał(a):

niee..to bardziej z prędkości... , ale mogę popoprawiać.. :wink:

Wcześniejszych postów nie poprawiaj, pisz poprawnie w następnych.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.09.2010 12:44

Pudelek napisał(a):knajpach bywałem praktycznie codziennie, w przeciwieństwie do większości Polaków z kempingów, którzy zawsze stołowali się przy aucie - biorąc pod uwagę opakowania, jakie u nich widziałem, sporo przywieźli z Polski. Może nie byli z Warsiawy i było dla nich jeszcze drożej niż dla mnie?

Zawsze na kempingach stołowałem się "przy aucie" i nie uważam tego za dyshonor :D
Widziałem też, że "przy aucie" stołowali się Niemcy, Austriacy, Włosi, Holendrzy i inne nacje, opakowania też mieli swoje :D
Ostatnio edytowano 26.09.2010 20:43 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 13:13

Janusz Bajcer napisał(a):Zawsze na kempingach stołowałem się "przy aucie" i uważam tego za dyshonor :D
Widziałem też, że "przy aucie" stołowali się Niemcy, Austriacy, Włosi, Holendrzy i inne nacje, opakowania też mieli swoje :D

To nie Duńczycy, przypadkiem, słyną z tego, że na wakacje zabierają wszystko?
Jadą własnym camperem lub przyczepą campingową
w pełni samowystarczalni, podobno, zaznaczam - podobno, nawet własne ziemniaki, wodę itd.
wiozą ze sobą.

Cóż, co kraj to obyczaj ...

A może to o Holendrach słyszałem? :?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.09.2010 13:15

Janusz Bajcer napisał(a):
Zawsze na kempingach stołowałem się "przy aucie" i uważam tego za dyshonor :D

Popieram Janusz Twoje pilnowanie poprawnej pisowni, ale ...nie gub słówek :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2010 13:16

Pudelek, Ty chyba nie widziałeś, co inne nacje potrafią przywieść... :roll:
W samym Pakostane mialem za sąsiadow Włochow, Czechów, Niemców, Słoweńców, Polaków, Słowakow, Austriaków.
Uwierz, że to co oni wytargali na tydzien ze swoich aut, to ja bym przez miesiąc nie przejadł.
Na Nordsee (kamping), śmietnik był na ulicy.
Kartony po śmieciowym żarciu made in D, IT i inne byly najczęstszymi, ktore tam sie walaly.

Właściciel Niemiec, był dość liberalny w opróznianiu tego miejsca.

O widaokach o poranku, śpiących, zarzyganych Niemcach, nawet nie mam ochoty pisać... :oops:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.09.2010 13:25

W tym roku Rakije kupowalismy taniej niz w zeszlym roku :D
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 23.09.2010 13:25

Pudelek napisał(a):
PysiaPysio napisał(a):
CZY TO NIE PRZYPADKIEM SCHIZOFRENIA???

zadaj sobie raczej te pytanie sobie

Rzadko kiedy chory widzi u siebie problem...

ale to nie MY WSTYDZIMY SIĘ BIEDRONKI...
Pudelek napisał(a): ja w Biedronce nie kupuję

nie my też narzekamy na 2zł droższe piwo...
Pudelek napisał(a):ja Piwo w puszcze - w Polsce kupuję taniej niż za 5-5,50...

oraz warzywa i owoce...
Pudelek napisał(a):Warzywa i owoce - też droższe.

by potem się "chwalić się :lol: że
Pudelek napisał(a):w Polsce 90 złotych -tyle to mogę wydać na sushi... w knajpach bywałem praktycznie codziennie, w przeciwieństwie do większości Polaków z kempingów,

ROZDWOJENIE JAŹNI JAK NIC albo... HIPOKRYZJA

Pudelek napisał(a):Ja wiem, że na tym forum co najmniej połowa jeździ tylko i wyłącznie do Chorwacji
czyżby też poczucie wyższośc???i...

Jedyną pozytywną informacją jest to...
Pudelek napisał(a):akurat wybrałem w tym roku Chorwację przez przypadek i podobnie jak w przypadku innych wakacji - jest to wyjazd absolutnie jednorazowy. Za rok moja dupa będzie w zupełnie innym miejscu

bo jescze PUDELKU ktoś przez ramię zaglądał by mi do talerza albo do moich bagaży :P
Pudelek napisał(a):większości Polaków z kempingów, którzy zawsze stołowali się przy aucie - biorąc pod uwagę opakowania, jakie u nich widziałem, sporo przywieźli z Polski

POZDRAWIAMY :D :P a za rok już na innym forum opiszesz zapewne tamtejszą drożyznę...
PS bądz sobą i dalej nie kupuj w BIEDRONCE więcej zostanie dla nas :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2010 13:48

A jak zarabiam 1500 brutto/m-c, kupuję w Biedronce, mam 5 osobową rodzinę (żona na bezrobotnym) i starego malucha to już nie mogę wypoczywać w HR?
Czy jedząc paprykarz szczeciński przed namiotem jestem gorszy OD CIEBIE?
NIE MOGĘ WYJECHAĆ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 13:51

Jacek S napisał(a):A jak zarabiam 1500 brutto/m-c, kupuję w Biedronce, mam 5 osobową rodzinę (żona na bezrobotnym) i starego malucha to już nie mogę wypoczywać w HR?
Czy jedząc paprykarz szczeciński przed namiotem jestem gorszy OD CIEBIE?

Tu jest nawet jeden, co tam ... 8O autostopem pojechał 8O

:D
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 23.09.2010 13:52

dlaczego chcą usunać Andrzeja J z forum przecież tu same Andrzeje brawo :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 13:54

ziomek napisał(a):dlaczego chcą usunać Andrzeja J z forum przecież tu same Andrzeje brawo :lol:

A skąd masz takie informacje? 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone