Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 28.08.2010 15:13

toomas dasz namiar na ten hotel i biuro z jakiego byliście ? może być na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 29.08.2010 19:14

krakuscity napisał(a):... chyba nie dam sie namówić na letni wypoczynek, prędzej ponownie Czarnogóra z Chorwacją włącznie. :wink:

Fakt - Grecja jest bardzo specyficzna i zdecydowanie inna niż Chorwacja i nie każdemu "podchodzi".
Pomysł połączenia wypoczynku Chorwacja-Czarnogóra jest przedni. Mamy to wypróbowane.
polecam
:papa:
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 29.08.2010 19:37

Cóż, właśnie wróciłem po 34-dniowym pobycie. Mówiąc szczerze, jeszcze nie sprawdziłem ile kasy "poszło". Pewnie deczko. Żywienie całkowicie we własnym zakresie - produkty z Polski i sporo kupowanych na miejscu głównie na grill - cevapi, pljeskavica, odrezaki z pileca i pureca ;-) schab, karkówka, biftek (czyli nasza polędwica), no i sporo ryb (głównie dorada, lubin, usata), kalmary, krewetki, ośmiornice (polecam sklep w Stonie). Ceny rzeczywiście nie niskie, ale co począć? Płacić i płakać :-) A potem jeeeeść...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.08.2010 20:16

Hmm, do tanich na pewno nie należy, ale my w zasadzie nie jesteśmy w tym roku zbyt zdegustowani. Apartament, dodam super mniej więcej 40 - 50 euro na 3 osoby, plus dodatkowo taksa klimatyczna. Ceny w Studenacu, który znajdował się nieopodal w zasadzie zaskoczyły mnie, były naprawdę stosunkowo niskie. Kruh, maslac, żółte, czy białe sery, kurica, grożdże, ajvar, czy kawa, której mi zabrakło i inne niuansy naprawdę nieco tylko wyższe niż u nas... Dodatkowo w każdy wtorek i czwartek super świeże owoce i warzywa z doliny Neretvy. Cóż więcej można oczekiwać?
mpagno
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpagno » 29.08.2010 20:39

who napisał(a):Cóż, właśnie wróciłem po 34-dniowym pobycie. Mówiąc szczerze, jeszcze nie sprawdziłem ile kasy "poszło". Pewnie deczko. Żywienie całkowicie we własnym zakresie - produkty z Polski i sporo kupowanych na miejscu głównie na grill - cevapi, pljeskavica, odrezaki z pileca i pureca ;-) schab, karkówka, biftek (czyli nasza polędwica), no i sporo ryb (głównie dorada, lubin, usata), kalmary, krewetki, ośmiornice (polecam sklep w Stonie). Ceny rzeczywiście nie niskie, ale co począć? Płacić i płakać :-) A potem jeeeeść...

Biftek to nie jest polędwica tylko wolowina a najczesciej stek wolowy - sama nazwa wskazuje....
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.08.2010 20:49

mpagno napisał(a):
who napisał(a):Cóż, właśnie wróciłem po 34-dniowym pobycie. Mówiąc szczerze, jeszcze nie sprawdziłem ile kasy "poszło". Pewnie deczko. Żywienie całkowicie we własnym zakresie - produkty z Polski i sporo kupowanych na miejscu głównie na grill - cevapi, pljeskavica, odrezaki z pileca i pureca ;-) schab, karkówka, biftek (czyli nasza polędwica), no i sporo ryb (głównie dorada, lubin, usata), kalmary, krewetki, ośmiornice (polecam sklep w Stonie). Ceny rzeczywiście nie niskie, ale co począć? Płacić i płakać :-) A potem jeeeeść...

Biftek to nie jest polędwica tylko wolowina a najczesciej stek wolowy - sama nazwa wskazuje....

Polędwica może być wołowa a z niej stek :D
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 29.08.2010 21:19

who napisał(a):Cóż, właśnie wróciłem po 34-dniowym pobycie.

Szczęściarz :!: :twisted:

Ale Ci... zazdraszczam :wink: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Pzdr
kmietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmietka » 02.09.2010 21:13

fakt, w Chorwacji ceny są wysokie, ale mimo wszystko moje wakacje w Cro kosztowały sporo mniej, niż wyniosłaby jakakolwiek wycieczka z biura podróży. Dodam tylko, że nie szczypałam się wcale.
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 02.09.2010 21:22

Majeczko , ajvar , dużu słój , który zakupiłem w Konzumie kosztował 11 kun czylu duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo taniej niż u nas :D

majeczka napisał(a):Hmm, do tanich na pewno nie należy, ale my w zasadzie nie jesteśmy w tym roku zbyt zdegustowani. Apartament, dodam super mniej więcej 40 - 50 euro na 3 osoby, plus dodatkowo taksa klimatyczna. Ceny w Studenacu, który znajdował się nieopodal w zasadzie zaskoczyły mnie, były naprawdę stosunkowo niskie. Kruh, maslac, żółte, czy białe sery, kurica, grożdże, ajvar, czy kawa, której mi zabrakło i inne niuansy naprawdę nieco tylko wyższe niż u nas... Dodatkowo w każdy wtorek i czwartek super świeże owoce i warzywa z doliny Neretvy. Cóż więcej można oczekiwać?
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 03.09.2010 10:46

A mnie się wydaje, że w Chorwacji drogo to dopiero może być.
Jak porównam skomercjalizowanie każdego skrawka wody w naszym kraju, to Chorwacja jest jeszcze komercyjnie dziewicza i wszystko przed nią. Dlatego cieszmy się tymi cenami, które są i nie narzekajmy.
Zresztą - osobiście poza szklanką lemoniady w Trogirze za 25 kun nie spotkałem się z żadną ceną, która by w jakiś sposób odbiegała od urlopowych standardów.
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 04.09.2010 20:46

Mi w tym roku poszło ok. 12.500 pln (lokal 5000 zł) w Hvar. Bez przesady, to raz w roku :D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 13.09.2010 11:51

Marek73 napisał(a):Zresztą - osobiście poza szklanką lemoniady w Trogirze za 25 kun nie spotkałem się z żadną ceną, która by w jakiś sposób odbiegała od urlopowych standardów.

Też właśnie wróciłem z CRO i potwierdzam, że rzeczywiście jest drożej niż w Polsce, ale temu z wielu względów się nie dziwię. Poza tym od zawsze było drożej. Tak jak pisze Marek73 poza kilkoma szczególnymi przypadkami nic nie sprawiło, że zbladłem płacąc rachunek.
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 20.09.2010 15:00

W Chorwacji nie jest najdrożej ani najtaniej, ceny są porównywalne do polskich tzn NIE MA jakichś OSZOŁAMIAJĄCYCH 8O RÓŻNIC.
DROŻYZNA to jest w porównaniu z polskimi towarami zakuponymi na promocji w Biedronce... teksty o drożyźnie wpisują liczący każdy grosik CENTUSIE vel PARAGONY jeżdżący do CRO objuczeni ziemniakami,mlekiem i zupami z proszku oraz zapasami papieru toaletowego. :lol:
Oczywiście że w CRO mogło by być lepiej mogło by być wszystko 50 lub 100% taniej ale pisanie o drożyźnie to wieeelka przesada.
Każdy urlop wymaga nakładów finansowych i psucie go sobie siedzeniem w rachunkach i zamartwianie że coś kosztowało 3,50 zamiast1,90 może zniszczyć każdy urlop niezależnie od miejsca pobytu.
My zawsze część urlopu Z WYBORU spędzamy nad polskim morzem mimo że wcale nie jest taniej niż w CRO a dodatkowo pogoda niepewna.
Pozdro :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.09.2010 15:12

PysiaPysio napisał(a):...wpisują liczący każdy grosik CENTUSIE vel PARAGONY jeżdżący do CRO objuczeni ziemniakami,mlekiem i zupami z proszku oraz zapasami papieru toaletowego. :lol:

I po co ten sarkazm - już Ci lepiej?

PysiaPysio napisał(a):...Każdy urlop wymaga nakładów finansowych i psucie go sobie siedzeniem w rachunkach i zamartwianie że coś kosztowało 3,50 zamiast1,90 może zniszczyć każdy urlop niezależnie od miejsca pobytu.

Zgadza się - ale skoro ktoś widzi "problem" to już nie może wyjechać a potem opisać swoich wrażeń?

No i na koniec - to jest temat o apartamentach.
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 20.09.2010 15:35

Jacek S napisał(a):
PysiaPysio napisał(a):...wpisują liczący każdy grosik CENTUSIE vel PARAGONY jeżdżący do CRO objuczeni ziemniakami,mlekiem i zupami z proszku oraz zapasami papieru toaletowego. :lol:

I po co ten sarkazm - już Ci lepiej?

PysiaPysio napisał(a):...Każdy urlop wymaga nakładów finansowych i psucie go sobie siedzeniem w rachunkach i zamartwianie że coś kosztowało 3,50 zamiast1,90 może zniszczyć każdy urlop niezależnie od miejsca pobytu.

Zgadza się - ale skoro ktoś widzi "problem" to już nie może wyjechać a potem opisać swoich wrażeń?

No i na koniec - to jest temat o apartamentach.

Każdy może pisać wszystko ale... NIE WOLNO UOGÓLNIAĆ bo to DEZINFORMACJA pisać w stylu DROŻYZNA STRASZNIE DROGO itp
Wystarczyłoby napisać "jako człowiek oszczędny liczący każdą złotówkę... i tu wylać swoje żale". wtedy każdy wie czyj to pogląd.
A jeśli chodzi ci o apartamenty to PROSZĘ BARDZO... :D
ceny za wynajem apartamentów porównywalne w Polsce płaciliśmy 250-300PLN/doba w CRO 50EUR/doba...

"- już Ci lepiej?" /cytat/
Pozdro 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone