To jeszcze dodatek do tej retrospektywy-srednie wynagrodzenia
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
W 2003 niewiele ponad 2 tys,obecnie 3,3 tys
JokerSmile napisał(a):Panie Januszu, przeliczając tylko kursy PLN-Euro -- można postawić jednak tezę, że w latach 2007-2008 mogło być relatywnie, dla nas, dla Polaków w Chorwacji o ok. 20-25% taniej niż obecnie czy w roku 2005.
Może stąd te głosy podniesione na forum?
ziomek napisał(a):Aż przykro że tacy ludzie reprezentują Polskę za granicą
tomtot napisał(a):Świetnie to Janusz ująłeś. Chorwacja jaka była taka jest do dzisiaj, ani drogo ani tanio. Byłem teraz 6 raz od 2002 roku tak, że mam porównanie. A jeżeli chodzi o noclegi to nawet troszkę odpuszczają.
Ludzie nie wiedzą co piszą. Niech mi ktoś pokaże jeden jedyny kraj w Europie, gdzie można pojechać za mniejsze lub takie same pieniądze i gdzie jest pewna pogoda, ciepłe morze, taki klimat i widoki.
Nie piszcie proszę o Bułgarii i ich wersji All inclusive
baca1 napisał(a):A tak na serio tragiczne jest to ze Polacy jacy by nie byli nie kumaja jednej podstawowej zasady. Ze sa dymani przez rzad ile wlezie i jak reszta Europy jedzie dalej czyli do przodu tak oni stoja dalllekko w tyle co przeklada sie min. na ich urlop np. w Cro. Zarabiaja coraz mniej w porownaniu do reszty a pyskuja coraz wiecej. I nie wiadomo do kogo maja pretensje. No jesli chodzi o to forum to najlepiej do Chorwatow ze u nich coraz drozej. I tak wyglada polskie bledne kolo. Ale nie bede politykowal bo zaraz tzw"duma narodowa" wezmie gore no i to ze jestem ze slaska czyli nie z Polski.
Pozdrav
p.s.
grunt to trzezwy poglad na sprawe/bynajmniej nie mowie ze nie pije:))/
Bok
Janusz Bajcer napisał(a):Niestety pudło a tu jest źródło
tomtot napisał(a):... pokaże jeden jedyny kraj w Europie, gdzie można pojechać za mniejsze lub takie same pieniądze i gdzie jest pewna pogoda, ciepłe morze, taki klimat i widoki.
Nie piszcie proszę o Bułgarii i ich wersji All inclusive
A dla mnie Chorwacja wypada taniej. Tak się składa, że byłem w tym roku 2 tygodnie w Grecji (maj - wycieczka objazdowa z biurem + 4 dni wypoczynku nad morzem) i w Chorwacji (lipiec - 3 tygodnie w ciemno, apartament). W Grecji wprawdzie wszystko mieliśmy zapłacone, ale widzieliśmy ceny w sklepach i na bazarach a porównując je z tymi w Chorwacji wypadło taniej na korzyść tej ostatniej. No i jest trochę bliżej, a w lipcu przez cały okres pobytu ani razu nie padało, może raz widziałem chmury.janniko napisał(a):Nie byłem w tym roku w Cro, ale porównując ceny z relacji Grecja nadal wypada taniej. I pogoda pewniejsza!