Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Walt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walt » 20.08.2010 06:16

W ubiegłym roku ceny w Cro były o połowę wyższe niż u nas. Mówię tutaj generalnie o spożywce i artykułach pierwszej potrzeby. W tym roku różnica wynosi już tylko ok. 20%. Jednak nie wynika to z faktu, że tam potaniało, ale raczej u nas robi się drogo.
Porównuję ceny z ich kurortów z naszymi w głębi lądu. Pewnie gdybyśmy robili zakupy w jakimś Kołobrzegu, to różnica byłaby jeszcze mniejsza.
W każdym razie - rozmawiając ze znajomymi, którzy spędzali wakacje nad Bałtykiem dochodzę do wniosku, że wydali proporcjonalnie tyle samo, co ja na wyjazd do Cro.
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 20.08.2010 07:53

Walt zgadzam się z Twoją opinią. Ja jeżdżę do Chorwacji od 5 lat i co roku wydaje podobne pieniądze na wyjazd.Nad Polskim morzem wydałbym na pewno podobną sumę a niema co porównywać Bałtyku do Adriatyku.Nad Jadranem pogoda pewna morje czyste piękne widoki no i ten klimat super :D
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 20.08.2010 08:47

a tak z innej beczki... , crowro dał byś jakieś namiary na ten rejsik z rakiją ?
crowro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) crowro » 20.08.2010 09:16

jasne.
rejs z Pakostane , jest kilka biur i "łapaczy" przy porcie , ceny od 150 - 220 Kun ale wszystkie rejsy są takie same i to samo ( w tych drozszych jedzie większy statek to i szybko sie kończą napoje na statku :D ) , w mniejszych do oporu - nawet po rejsie 4 butelki wina zostały jeszcze.....

No i w drozszej obiad jest w restauracji a w tanszych na statku.

Płynąć i zobaczyć jak kucharz na statku rozbija kotlety i robi surówkę - bezcenne.
No i na statku lepiej smakuje .

Trzebna szukać - przy wejsciu do portu - Pani stoi z prawej strony - tam jest najtaniej.
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 20.08.2010 09:25

AndrzejJ. napisał(a):
consett0805 napisał(a):Co za debile z pontonami na dachu się tu wypowiadają i komuś aortę podgryzają?
.

Przyznać no się kto jeździ z pontonem na dachu? :wink:

Do consett0805:
Lepszy avatar z pontonem na dachu niż jakaś gąsienica w okularach :wink: Dziecinne co ? Ale porównaj to ze swoją cytowaną powyżej wypowiedzią - też jest na poziomie kilkulatka.
Nie będę się z tobą kłócił bo po pierwsze nie mam ochoty a po drugie jest taka mądrość życiowa:
- "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."

Mam prośbę, nie odszczekuj się więcej. Nazwałeś mnie debilem, ja ciebie idiotą. Po co więcej się wyzywać :?: Pamiętaj że ty obraziłeś mnie pierwszy. Nie chcę bluzgać na forum, a uwierz mi język mam ostry. I tak już zostałeś wyśmiany........ ale wstyd.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.08.2010 11:03

Polecam imprezę na BOSKO lub DANA.
Bilety u otyłego Faceta na promenadzie kolo ronda i kiosków
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.08.2010 12:08

baca1 napisał(a):Sorry za byki ale widze ze duma narodowa rozpycha ostro.
Dumny to narod Polska:)

Przepraszam, ale muszę wrzucić 3 grosze :wink:

Duma narodowa nie ma nic wspólnego z posługiwaniu się poprawną polszczyzną w pisaniu postów na forum, podobnie jak w prywatnej czy urzędowej korespondencji.
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 20.08.2010 21:58

Janusz Bajcer napisał(a):

Duma narodowa nie ma nic wspólnego z posługiwaniu się poprawną polszczyzną w pisaniu postów na forum, podobnie jak w prywatnej czy urzędowej korespondencji.

Ok Januszu masz racje ale ....:)
Pozdrav
Bogdan007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan007 » 22.08.2010 00:38

baca1 napisał(a):

Pozdrav

Nieuzasadniony wzrost cen w Chorwacji jest podkopujący dla samych Chorwatów.

Do Europy bardzo im brakuje, a ceny jakby z drugiej półkuli.

Za te pieniądze, które wydałem w tym roku spokojnie mógłbym wybrać Egipt + Ziemię Świętą.

Miłość jest ślepa ale nie do końca!!!!!!!!

Proszę wszystkich Forumowiczów o "bojkot" i racjonalne podejście do tematu na przyszły sezon 2011.

"Chorwaci! Same morze wam nie wystarczy".

Bogdan orangehat.gif [b]
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 22.08.2010 08:48

Bogdan007 napisał(a):
baca1 napisał(a):

Pozdrav

Nieuzasadniony wzrost cen w Chorwacji jest podkopujący dla samych Chorwatów.

Do Europy bardzo im brakuje, a ceny jakby z drugiej półkuli.

Za te pieniądze, które wydałem w tym roku spokojnie mógłbym wybrać Egipt + Ziemię Świętą.

Miłość jest ślepa ale nie do końca!!!!!!!!

Proszę wszystkich Forumowiczów o "bojkot" i racjonalne podejście do tematu na przyszły sezon 2011.

"Chorwaci! Same morze wam nie wystarczy".

Bogdan orangehat.gif [b]

Ciezko sie czyta takie bzdury. Nie wiem albo jestem slepy albo jeszcze cos innego ale gdzie wy widzicie ten straszny wzrost cen. Owszem w tym roku podniesiono vat z 22 na 23% co zreszta w Polsce tez ma nastapic ale poza tym to nie wiem o co wam chodzi. Widze jedno wyjscie poprostu przestancie tam jezdzic i po krzyku.
Pozdrav
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.08.2010 11:55

poprostu przestancie tam jezdzic i po krzyku.

Popieram z całego serca!!!!!
Bojkotować, bojkotować i jeszcze raz bojkotować... 8)
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 22.08.2010 19:17

bogdan - madsz rację - cholernie drogo i nie ma co jechać.
Ale z Egiptem + ziemia święta - na to bym uważał
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.08.2010 20:28

Jeszcze w zeszłym roku myślałem i wypowiadałem się na temat wzrostu cen w Cro podobnie jak większość w tym temacie, ale ..
... jakby tak spojrzeć na to z innej strony.
Chorwacja jest jednym z najpiękniejszych zakątków Europy i ma prawo się tak cenić jak się podoba jej obywatelom.
Też mnie to wkurza, że mnie już nie stać na spędzenie tam fajnych wakacji, ale czy to wina Chorwatów, czy raczej może tego, że to nas nie stać na to, bo zamiast pensji otrzymujemy jałmużnę!?
Dlaczego Niemców, Francuzów czy choćby nawet Włochów stać na Cro, a nas nie?!..
Przyzwyczailiśmy się jak Rumuni, że się nam należy i że tam dobrze, gdzie jest za darmo!
Szanując ustalenia ogółu nie będę drążył tematu, bo musiałbym zahaczyć o obecną politykę władz Polski!
Skończcie z tym jęczeniem i zacznijcie myśleć, obywatele rodacy!

:sm:
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 22.08.2010 20:46

janniko - kolego kończę z jęczeniem. Myślę, że we Francji albo we Włoszech zabawimy się lepiej. A dla szukających tanizny - Bułgaria czeka.
Pozdr
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 22.08.2010 21:15

We Francji? Bonne chance!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone