Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 19.08.2010 09:19

adamk3 napisał(a):niemiaszki już w 2004 mówli, że drogo (dla nas wtedy było taniutko) :D :D :D :wink:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

pozdrav.

No to od 2004 roku ceny nie za bardzo się zmieniły :wink: ,
no chyba że były w euro, ale w to szczerze wątpię.

Pozdrav
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 19.08.2010 09:28

:DWiggen zapraszam do Splita na roblienie winka i rakije a potem bendzie bomba atomowa :D :D :D :D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 19.08.2010 09:32

Josko Bulic napisał(a):Torac zgadam sie z tobom da jest żiwnoszcz w mojoj Horwaciji droga. Tam sie idzie otpocziwat i kompacz a czy z sobom cosz zabierasz to jusz należi do wlasnog wibora i nikt sie nema prawa do tego mieszać.Naj ważnije jest da sie czlowiek opusty , odpocziwa,kompa i naladuje akumulatore sloncem i pozitiwnom energijom. :D :D

Szkoda, że takie podsumowania muszą nam pisać Chorwaci.
Josko - masz 100% racji - ja właśnie tak traktuję swój wyjazd do CRO!
Pozdrav
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 19.08.2010 09:55

Josko Bulic napisał(a)::DWiggen zapraszam do Splita na roblienie winka i rakije a potem bendzie bomba atomowa :D :D :D :D

Dzięki Josko za zaproszenie :wink: . Niewykluczone, że skorzystam, gdyż ten krótki wypad będzie właśnie do Splitu :D :D :D
:roll: :roll: :roll: :roll:
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 19.08.2010 10:04

mundinio napisał(a):Witam Wszystkich Cromaniaków! Tydzień temu wróciłem z Croatii, ceny faktycznie wzrosły! Za apartament płaciliśmy 140 euro- za 8 ośób!!! i to w Promajnie., bo w Baśce nic nie znależliśmy! ceny w konzumie 50% 100%wieksze niż w Polsce. Pojechaliśmy na wodospady Krka, cena SZOK 95 kun od osoby, a jeżeli byśmy chcieli popłynąć łódką to 120 kun !!! Powiem Krótko Chorwacja nie jest tania! Zaczynają przeginać z cenami!!!

Witam
Typowe polakow rozmowy prawda jest taka ze tylko dla polakow chorwacja jest droga i tylko polacy wyliczaja i przeliczaja. Obserwuje to od lat. A z tymi podwyzkami to cos nie tak bo ja tego nie zauwazylem a juz o 100% to napewno:) Proponowalbym nie biadolic o cenach to tu to tam ale zaczac od wlasnego podworka gdzie zarobki sa bodajze najnizsze w europie a ceny jedne z wyzszych. Akurat w tym roku rozmawialem z moimi chorwackimi znajomymi z ktorymi utrzymuje kontakt od 10 lat na temat zarobkow ,pomocy socjalnej itd. Mimo iz zyje w kraju w ktorym jest wysoka pomoc socjalna i w miare normalne warunki zycia to oczy z podziwu otwarly mi sie szeroko i szczena opadla jak dowiedzialem sie jak jest w Cro. Tylko pozazdroscic i brac przyklad (Polska). Nazekajacym polecam zmiane kraju stalego pobytu badz pogodzenie sie z faktem iz Polska odstaje o dziesiatki lat od reszty Europy (wylaczam "rep. radzieckie") i male szanse na zmiany. To bolaca prawda ale tak jest i oczywiscie od kazdej reguly sa wyjatki ale globalnie Polska lezy. Sad but true. Dosyc marudzenia ludzie (polacy) nie przeliczajcie tylko korzystajcie z urlopu pogody i pieknego Jadranu.
Pozdrav
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2010 10:11

Polaków.

I: Chorwacja.
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 19.08.2010 10:14

viggen_wawa napisał(a):
adamk3 napisał(a):niemiaszki już w 2004 mówli, że drogo (dla nas wtedy było taniutko) :D :D :D :wink:

pozdrav.

Pozdrav

adamk3 doczytaj to co jest w tym linku po otwarciu
Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.08.2010 10:36

crowro napisał(a):A na Kornati za 150 kun z wypas jedzeniem i piciem to też dużo ?

Ja miałem rejs za 200 kuna i nie "płaczę" :wink: że za drogo :D
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 19.08.2010 10:59

baca1 napisał(a):
viggen_wawa napisał(a):

pozdrav.

Pozdrav

adamk3 doczytaj to co jest w tym linku po otwarciu
Pozdrav

tak, Ty przeczytaj od 1 strony - ja podałem link do 13
:D :wink:
pozdraw.
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 19.08.2010 11:36

baca1 napisał(a):Typowe polakow rozmowy prawda jest taka ze tylko dla polakow chorwacja jest droga i tylko polacy wyliczaja i przeliczaja. Obserwuje to od lat.

Proszę powiedz mi skąd ty to wiesz.

Ostatnio czytałem że Niemcy z powodu kryzysu generalnie nie zrezygnowali z wyjazdów zagranicznych tylko zmienili kierunki na tańsze kraje.
To cytował cześniej w tym wątku viggen_wawa

Nie sądzę żeby ktokolwiek niezależnie od narodowości (może z wyjątkiem spadkobierców Onassisa) planując wakacje nie liczył się z wydatkami.
To że jesteśmy biedniejszym krajem od innych pewnie powoduje to że bardziej liczymy się z każdym groszem. To się przekłada na dyskusję na forum. Co w tym złego że ktoś chce sobie pogadać o cenie pietruszki.
Czy łamią regulamin?

Moje ostatnie trzy wyjazdy do Chorwacji były mniej więcej na podobnym poziomie finansowym. Dlatego ja nie potwierdzam jakiegoś znaczącego skoku cen.
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 19.08.2010 11:59

Dosyc marudzenia ludzie (polacy) nie przeliczajcie tylko korzystajcie z urlopu pogody i pieknego Jadranu.
Pozdrav
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 19.08.2010 13:40

baca1 napisał(a):Dosyc marudzenia ludzie (polacy) nie przeliczajcie tylko korzystajcie z urlopu pogody i pieknego Jadranu.
Pozdrav

Ja jestem Polakiem przez P

Obrazek
kendzior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kendzior » 19.08.2010 21:35

Mówicie ,że drogo, w Szkocji za nocleg nad loch ness płaciłem 30 funtów od osoby i nic taniej nie było .
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 19.08.2010 22:45

kendzior napisał(a):Mówicie ,że drogo, w Szkocji za nocleg nad loch ness płaciłem 30 funtów od osoby i nic taniej nie było .

To po co tam pojechałeś :D :?:
U nas pod Smoczą Jamą miał byś taniej i nie narzekał. :wink:
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 20.08.2010 05:20

jorgus111 napisał(a):
baca1 napisał(a):Dosyc marudzenia ludzie (polacy) nie przeliczajcie tylko korzystajcie z urlopu pogody i pieknego Jadranu.
Pozdrav

Ja jestem Polakiem przez P

Obrazek

Sorry za byki ale widze ze duma narodowa rozpycha ostro.
Dumny to narod Polska:)
Szkoda ze przy decyzjach byc albo nie byc chorych rzadzacych Narod nie jest taki dumny i waleczny :cry: moze wtedy zyloby sie lepiej :lol:
Pozdrav[/b]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone