Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arek39elblag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek39elblag » 18.08.2010 19:52

Artur68 napisał(a):UWAGA UWAGA CENY WEDŁUG consett0805 :

consett0805 napisał(a):mając 80 kun w kieszeni idąc do Konzuma ile człowiecze kupisz? Zgrzewkę wody mleko i chleb no 100g wędlinki w plastrach ?

UWAGA UWAGA CENY Z " Tommy" (lipiec) i '' Konzum " (sierpień ) "

1.Woda ( Jamnica ) 6 L - 9,00 kun.
2.Mleko ( świeże - nie UHT ) 3,8% 1 L - 4,00 kuny.
3.Chleb ( duży ) -12,00 kun.
4.Wędlina (Kulenova Seka ) 100 gram - 9,00 kun.

Razem 34 kuny , a miało być 80 !!!!!!!!!

34 kuny to ok. 20 zł

Pozdrawiam wszystkich jadących pierwszy raz, nie przejmujcie się niektórymi postami o cenach bo są łagodnie mówiąc nieprawdziwe.

Ceny w marketach - na niektóre towary są jakieś 30% wyższe niż w tanich marketach w Polsce.

Ceny kwater,obiadków,piwa i innych przyjemności takie jak w "kurortach" nad Bałtykiem

Wybór należy do Was :P

Pozdrawiam również tych - ( cytat ) "co nie trybią " :?

Całkowicie zgadzam sie z consett0805 pepe12345
a co do cen wody to chyba consett mial na mysli w butelkach 1,5 a ni egalonach ktorych używa sie do gotowania
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 18.08.2010 19:59

consett0805 napisał(a): RAZ NA ZAWSZE mając 80 kun w kieszeni idąc do Konzuma ile człowiecze kupisz? Zgrzewkę wody mleko i chleb no 100g wędlinki w plastrach? Te same 50zł w Polsce kupie o 100% więcej i jeszcze na piwo w barze za 5 zł starczy.

No i co z tego :?: :?: :?: Mam wrażenie czytając Twoje posty że masz jakiś uraz do CRO w ogóle. Ceny w sklepach są wyższe OK, ale Ty jakoś szczególnie to podkreślasz. Rozliczasz również Chorwatów z zarobionych przez nich na apartamentach "tysiącach" euro. Po co to robisz :?: Czuję w Twoich postach niechęć do tego kraju.

Ceny - ostatnio 15 sierpnia z uwagi na święto pozamykane były sklepy, więc po piwo i węgiel do grilla pojechałem na Orlen. Cena piwa była o wiele wyższa niż w Tesco które mam koło domu, węgla też. Nawet była wyższa niż Karlovacko w CRO. W związku z tym mam tam już nigdy nie jechać bo jest drożej :?: :?: :?: Z wczasami w Chorwacji jest tak samo. Drożej wyjdą niż wakacje u babci na wsi, ale świadomie tam każdy jedzie....
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 18.08.2010 20:06

Dokładnie.
Jak chcesz zniechęcać ludzi do wyjazdów do Cro to raczej nie tutaj ;)
arek39elblag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek39elblag » 18.08.2010 20:09

Przecież nikt nie zniecheca do wyjazdów Mi bardzo podoba sie Chorwacja jako kraj ale jest droga, a to nie znaczy że komuś odradzam wyjazd
Yacek83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yacek83 » 18.08.2010 20:16

Do kolegi consett0805. Kolego widze ze gó..no sie znasz, Byłeś z dziecmi okej, troche więcej wyjdzie. Nie wpier..aj mi tu noclegów w zakopanem i krka. Ja dla porównania płaciłem 45 E za dzień i wcale nie jadłem Pizzy jak to piszesz, i nie narzekam. Co wogole bede pisał z nowicjuszem w cro . Jak bedziesz tyle razy co ja to pogadamy. Nara i pozdro
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.08.2010 20:25

Yacek83 napisał(a):.... piszą takie pierdoły jak by chciały super wakacje spędzić za darmo lub jeszcze żeby im za to zapłacili.

Tu smucisz bez związku
Yacek83 napisał(a):A jeśli ktoś uważa ze za drogo no niech nie jedzie, a urlop spędzi na ławce przed blokiem.

Forumowicze piszą "że drogo" a nie że "za drogo"
Należę do tych pierwszych i będę jeździł do Cro czy Ci się to podoba czy nie.
Yacek83 napisał(a):Co wogole bede pisał z nowicjuszem w cro . Jak bedziesz tyle razy co ja to pogadamy. Nara i pozdro

A mi Twój chorwacki dorobek mi koło czł... lata .
Yacek83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yacek83 » 18.08.2010 20:34

Torac napisał(a):
Yacek83 napisał(a):.... piszą takie pierdoły jak by chciały super wakacje spędzić za darmo lub jeszcze żeby im za to zapłacili.

Tu smucisz bez związku
Yacek83 napisał(a):A jeśli ktoś uważa ze za drogo no niech nie jedzie, a urlop spędzi na ławce przed blokiem.

Forumowicze piszą "że drogo" a nie że "za drogo"
Należę do tych pierwszych i będę jeździł do Cro czy Ci się to podoba czy nie.
Yacek83 napisał(a):Co wogole bede pisał z nowicjuszem w cro . Jak bedziesz tyle razy co ja to pogadamy. Nara i pozdro

A mi Twój chorwacki dorobek mi koło czł... lata .

To jak jest dla ciebie drogo, to po co tam jeździsz, przecierz jest drogo. Lepiej jedz do Zywca na górę żar może wtedy bedziesz pisał że w sam raz.
Jak chce sie mieć wakacje to jest to prosste jak budowa cepa że jakieś koszty trzeba ponieść, a nie nażekać.

"Tu smucisz bez związku"

Smucisz bez polotu

Wogóle jak czytam niektóre wypowiedzi, to mam wrażenie że są to ludzie zdesperowani, frajerzy, szukający odpowiedzi np: Tak w tej knajpie taka ryba a taka , po takiej a takiej cenie jest super.

W wakacjach liczy sie pomysłowość i wyobraźnia oraz przygoda, po to ma się ten urlop. A nie którzy chcą mieć podane wszystko na tacy, może jeszcze niektórych poprowadzić za rączke.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 18.08.2010 20:40

A może zamiast pisać w pośpiechu trochę wolniej ale po polsku bez BYKÓW :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2010 20:43

Zamiast się cieszyć,że przez 340 dni w roku żyjemy w tanim kraju,naszej Ojczyźnie, to płaczemy,że kilkanaście dni spędzamy,na własne życzenie zresztą, na drogiej obczyźnie.
Czyż to nie jest paranoja? ;)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.08.2010 20:46

Jeżdżę do Cro bo mi się tam podoba i kocham ten kraj. Jeżeli by wszystko oprócz kwater podrożało o 100% bym się wtedy zastanawiał co dalej. Mam sposoby jak obniżyć koszty urlopu i wcale się ich nie wstydzę :zakupy w RP , jazda na LPG.
Chorwacja dla mnie zawsze była droga -naście lat temu również, gdyż byłem mało zarabiającym studentem. I co z tego....
Kupiłem sobie pare piwek w konzumie i wypiłem na tarasie- tego również się nie wstydzę.
Jeżeli jesteś taki Chorwacki fachura to po jakiego człona pytasz consette o apartament w Breli - potem go obrażasz.
Wpienia mnie to że na 9 Twoich napisanych postów 5 jest obraźliwych.
Pomimo chorwackiego obycia nie jest to okolicznością łagodzącą.
Yacek83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yacek83 » 18.08.2010 20:48

szary779 napisał(a):A może zamiast pisać w pośpiechu trochę wolniej ale po polsku bez BYKÓW :wink:

Wiem. Masz racje, a to dlatego bo nie którzy tu brednie piszą, i ciśnienie podnoszą.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.08.2010 20:51

Yacek83 napisał(a):
szary779 napisał(a):A może zamiast pisać w pośpiechu trochę wolniej ale po polsku bez BYKÓW :wink:

Wiem. Masz racje, a to dlatego bo nie którzy tu brednie piszą, i ciśnienie podnoszą.

Ja jak słyszę , czytam , widzę brednie to się wcale nie analfabetyzuję.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.08.2010 21:09

mundinio napisał(a):Witam Wszystkich Cromaniaków! Tydzień temu wróciłem z Croatii, ceny faktycznie wzrosły! Za apartament płaciliśmy 140 euro- za 8 ośób!!! i to w Promajnie., bo w Baśce nic nie znależliśmy! ceny w konzumie 50% 100%wieksze niż w Polsce. Pojechaliśmy na wodospady Krka, cena SZOK 95 kun od osoby, a jeżeli byśmy chcieli popłynąć łódką to 120 kun !!! Powiem Krótko Chorwacja nie jest tania! Zaczynają przeginać z cenami!!!

Ja wrócę do poczatku tematu. Dlaczego o tym nie napisałeś przed wyjazdem? Przecież tego wszystkiego można było się dowiedzieć przed wyjazdem: ceny apartamentów, ceny w sklepach (wejdź na chorwacką stronę Konzum czy Lidl - gazetki stale są aktualne), ceny za wejścia do różnych atrakcji turystycznych. Mamy internet - wiemy wszystko. Oczywiście jest jeszcze Cro.pl. Ale skoro Cię było stać na tak drogi apartament to nie twierdź, że jest drogo. Za tak duży apartament zawsze dużo się płaci i w CRO takie ceny nie są niczym nowym. Może trzeba było wziąść 2 lub 3 mniejsze o niższym standarcie. Ja płacę 35E za apartament 2-pokojowy z klimą, kuchnią i potężnym balkonem nad samym morzem. Też się da tylko trochę trzeba poszperać. A na ceny w sklepach jestem już przygotowany. Nie przeginają - to ich prawo. Niektóre towary mają o wiele droższe jak nabiał czy mięso i wędliny. Ale wynika to z klimatu kraju, który o wiele większe koszty musi ponieść aby taki towar wyprodukować albo sprowadzić i utrzymać w odpowiednich warunkach. Weź to też pod uwagę. Pomyśl ile w Polsce płaciłbyś za owoce, ważywa czy mleko jak przez 4 m-ce lub więcej miałbyś temperatury między 25 - 35 stopni i sporadycznie deszcz. Po tygodniu mielibyśmy klęskę żywiołową i majątek byś wydawał za te produkty. A kraje, które to od Ciebie kupują jeszcze więcej.
Trochę się rozpisałem, ale myślę, że sensownie. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z kolejnych wczasów - może znowu w CRO!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.08.2010 21:14

Nikt nie ma prawa mieć takich cen jakie chce, bez pytania nas o zdanie!!! Czy to oszukańczy Chorwaci czy tez złośliwi Słoweńcy z ta swoją pożal się Boże autostradunią... :lol: 8)
Yacek83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yacek83 » 18.08.2010 21:35

Najmądrzej pisze PETERENZO dwa posty wyżej . I wszystko jest jasne
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone