pawelli napisał(a):A ja tam uważam, że nie jest az tak drogo. Byłem w Cro 3 razy: 10 lat temu, 2 lata temu i w tym roku. Dal porównania ceny z przed 2 lat i teraz:
- chleb - 8kun -> teraz 8 kun
- jumbo pizza - 60 kun -> teraz 60 kun
- cola w knajpie 0,33 - 18 kun -> teraz 18 kun
- Ice tea - ok. 9-10 kun -> teraz 9-10 kun
- winogron - 15 kun -> teraz 15 kun
- tobogan - 10 kun -> teraz 10 kun
- euro bangi - 20 kun -> teraz 20 kun
Ja nie widzę zmian cen w kunach .....
Winę za fakt że zrobiło się drożej ponosi wysoki kurs euro i tyle.
- 2 lata temu: 1 euro = 3,20 pln
- teraz: 1 euro = 4,15 pln
- 2 lata temu: 100 pln = 220-230 kun
- teraz: 100 pln = 160 kun
Jest różnica ??? No nie ???
Stąd właśnie CRO jest droższe.
Ps. Kwater nie porównuje bo zmieniłem gospodarzy - ale u starych wzrosło o jakieś 5 euro - czyli "tragedii" nie ma
consett0805 napisał(a):Yacek83 napisał(a):Jeśli ktoś uważa że jest strasznie drogo to wysyłam te osoby do Wenecji bądz Rzymu itp. Niektóre osoby to piszą takie pierdoły jak by chciały super wakacje spędzić za darmo lub jeszcze żeby im za to zapłacili.
A jeśli ktoś uważa ze za drogo no niech nie jedzie, a urlop spędzi na ławce przed blokiem.
Bardzo odkrywcze i twórcze.
Na pewno przekonasz do swojego zdania wielu i tak zrobi.
Puknij że się w głowę nie wszyscy mają wypchane portfele i chcą zobaczyć ten piękny kraj. I mają prawo ponarzekać ciułając cały rok każdą złotówkę a na miejscu okazuje się że muszą skrócić pobyt bo są tacy co mówią ze to 30% tylko drożej. Bzdura
consett0805 napisał(a):Oczywiście że można spędzić wakacje w Breli za 4.5tys zł w dwie osoby zupełnie sie z tym zgadzam. Idąc raz na Pizze i lazanie i dla szpanu jedno piwo w łapkę na plaży. Reszta to food from Poland.
consett0805 napisał(a):mając 80 kun w kieszeni idąc do Konzuma ile człowiecze kupisz? Zgrzewkę wody mleko i chleb no 100g wędlinki w plastrach ?
consett0805 napisał(a):mając 80 kun w kieszeni idąc do Konzuma ile człowiecze kupisz? Zgrzewkę wody mleko i chleb no 100g wędlinki w plastrach? Te same 50zł w Polsce kupie o 100% więcej i jeszcze na piwo w barze za 5 zł starczy.