Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 13.08.2010 09:33

Witam.Horwcia jest droga od zawsze,tylko pszed tym krizisem jakosz sie dawalo rade żicz .Moji koledzy zawsze muwiom da nije drogo bo oni patszom ogulnie i som na wakajach a to je cosz inego nisz mieszkacz w Horwaciji i codzienie kupowacz żiwnoszcz.Dla normalne rodzine w kturoj pracujom dwie osobe minimalna zapotszebowania som w granicach 7000 kuna da mogom normalnie żicz i poplacat wsziske rachunke plus żiwnoszcz.Tylko nie stety po tym krizisu dużo osub je straczilo prace a nowich ofert jest jak na lekarstwo. W Polsce tesz wszisko drożeje ,pamientam w 2001czy 2002 roku dla mieszkanie w Splitu moglesz kupić prawie dwa w Poznańu a teras som cene ruwne.Dzienki bogu w Polskoj jest żiwnoszcz dużo tania plus wszyske komunalne żeczy jak na psziklad prond,tv,gas,woda itd...Oczewiszcze pod wzglendom turisticznim i tak je Horwacia tania niż Wlochi,Grecia,Francia i Hyszpanija,ale drosza niż Bugarija,Turcija.Jedna od gluwnich galenżi gospodarczich Horwacije som stocznie a one barzo żle stojom i som pszed bankrustwem a to oznacza jeszcze trudnisze żicze.
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 13.08.2010 09:33

weldon napisał(a):
HAncur napisał(a):My 10 września wybieramy się w okolice Nowego Sącza, więc możemy zabrać:)

Ale klucze od szkatułki wysyłam osobno, pocztą ... :lol:

Nie trzeba, nie ruszę :) Ciechana mam na codzień, a piwosz ze mnnie średni :wink:
hoborg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoborg » 13.08.2010 09:38

Kynio napisał(a):Slyszales o Czarnkowie, Witnicy, Konstancinie, Kormoranie, czy nawet Ciechanie ?

Ciechan lata świetności ma za sobą. Jeszcze 2-3 lata temu, pszeniczny Ciechan za 3zł był nie do pobicia (dzisiaj >4). Niepasteryzowane zwykłe i mocne to był smak prawdziwego piwa. Niestety od kiedy zwiększyła się popularność browaru, zmniejszyła się jakość. Nie nadążali z produkcją, więc musieli skrócić czas procesu... kosztem smaku, ale i tak się wyróżnia.

Jeśli ktoś będzie w Warszawie, to polecam piwko w Browarmii. Drogie (12-15zł), ale karmazynowe, pszeniczne, stout warzone na miejscu... warto!!!

Ostatnio co raz więcej pojawia się piw lokalnych z niewielkich browarów, które mają swój renesans. Np browar w Konstancinie pod Warszawą (piwo Dawne).
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.08.2010 09:44

hoborg napisał(a):
Kynio napisał(a):Slyszales o Czarnkowie, Witnicy, Konstancinie, Kormoranie, czy nawet Ciechanie ?

Ciechan lata świetności ma za sobą. Jeszcze 2-3 lata temu, pszeniczny Ciechan za 3zł był nie do pobicia (dzisiaj >4). Niepasteryzowane zwykłe i mocne to był smak prawdziwego piwa. Niestety od kiedy zwiększyła się popularność browaru, zmniejszyła się jakość. Nie nadążali z produkcją, więc musieli skrócić czas procesu... kosztem smaku, ale i tak się wyróżnia.

Jeśli ktoś będzie w Warszawie, to polecam piwko w Browarmii. Drogie (12-15zł), ale karmazynowe, pszeniczne, stout warzone na miejscu... warto!!!

Ostatnio co raz więcej pojawia się piw lokalnych z niewielkich browarów, które mają swój renesans. Np browar w Konstancinie pod Warszawą (piwo Dawne).

I to ma przeogromny wpływ na to, że w Cro jest strrrrasznie drogo... :):)
hoborg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoborg » 13.08.2010 09:46

Bocian napisał(a):I to ma przeogromny wpływ na to, że w Cro jest strrrrasznie drogo... :):)

Dyskusja jest o niczym i już dawno z wątku zrobił się śmietnik.

Żeby jednak nie było, że nie w temacie to... a w Chorwacji takiego piwa nie ma, a ich zwykłe piwa są drogie. Wystarczy?

Acha... i jeszcze za plastikowe butelki pobierają kaucję.... toż to szok ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.08.2010 09:46

hoborg napisał(a):Ostatnio co raz więcej pojawia się piw lokalnych z niewielkich browarów...

Bardzo, podobno, smaczne, ale niestety mało trwałe, więc najlepiej na miejscu smakujące,
piwa produkowane są na potrzeby Galindii na Mazurach.

Zresztą, z tego co się zorientowałem swego czasu, dobre piwo - nie podpiwek
- to najlepiej sobie w domu uważyć.
Czasami można uzyskać bardzo ciekawe, niepowtarzalne smaki.

Ale to chyba raczej dyskusja na Nalewki ...?
Kynio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kynio » 13.08.2010 10:22

hoborg napisał(a):

Dlatego napisalem "a nawet Ciechan" bo pomimo, ze sie zgadzam ze baaaardzo podupadł w ciagu ostatnich paru lat jest i tak o niebo lepszy od chemicznych marek, których nazwy wymienilem wczesniej.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 13.08.2010 10:25

hoborg napisał(a):Acha... i jeszcze za plastikowe butelki pobierają kaucję.... toż to szok ;)

W Chorwacji wszystkie plastikowe butelki są z kaucją nie tylko z piwa ale też z jogurtów np. Jak dla mnie to żaden szok , za to reklamówki jednorazówki rozdają za darmo na prawo i lewo
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.08.2010 12:23

Josko Bulic napisał(a):Witam.Horwcia jest droga od zawsze,tylko pszed tym krizisem jakosz sie dawalo rade żicz .Moji koledzy zawsze muwiom da nije drogo bo oni patszom ogulnie i som na wakajach a to je cosz inego nisz mieszkacz w Horwaciji i codzienie kupowacz żiwnoszcz.Dla normalne rodzine w kturoj pracujom dwie osobe minimalna zapotszebowania som w granicach 7000 kuna da mogom normalnie żicz i poplacat wsziske rachunke plus żiwnoszcz.Tylko nie stety po tym krizisu dużo osub je straczilo prace a nowich ofert jest jak na lekarstwo. W Polsce tesz wszisko drożeje ,pamientam w 2001czy 2002 roku dla mieszkanie w Splitu moglesz kupić prawie dwa w Poznańu a teras som cene ruwne.Dzienki bogu w Polskoj jest żiwnoszcz dużo tania plus wszyske komunalne żeczy jak na psziklad prond,tv,gas,woda itd...Oczewiszcze pod wzglendom turisticznim i tak je Horwacia tania niż Wlochi,Grecia,Francia i Hyszpanija,ale drosza niż Bugarija,Turcija.Jedna od gluwnich galenżi gospodarczich Horwacije som stocznie a one barzo żle stojom i som pszed bankrustwem a to oznacza jeszcze trudnisze żicze.

Miły przerywnik w temacie
Nie mam pojęcia o czym piszą wyżej :oops:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 13.08.2010 13:16

Biker_HR napisał(a):
Bravo, "puna raskos talenta" napokon se je pokazala, zajedno sa netrpeljivoscu i slicnim losim osobinama!

Kad vec toliko vodis brigu o mojim primanjima - ja sam dipl. ing. - ovlasteni projektant, moja primanja uopce ne ovise o drzavnim jaslama, niti sam na teret poreznih obveznika, poput tebe. Iza mene ostaju trajna i kapitalna djela za buduce generacije, do sada sam vec sagradio toliko stvari, koliko ti ne mozes ni sanjati!

A sto se tice Domovinskog rata, uvijek cu svakome s ponosom reci ono sto trebam. Vidim da tebe cak i to pogadja. :lol:

Obrazek
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.08.2010 13:19

Yyyyyy :?: :idea:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 13.08.2010 18:08

consett0805 napisał(a):Yyyyyy :?: :idea:

Mirko je ostao bez argumenata, pa se sad jos samo glupira i cereka. Htio se je pohvaliti kako on radi u drzavnom podzecu, i kako ima velika primanja.

A to je u stvari i najsmjesniji dio njegove price! :lool: :papa: :lol:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 13.08.2010 20:45

witam chorwacja nigdy nie była tania i nigdy nie będzie!.nie po to człowiek zbiera cały rok kasę żeby sobie odmawiać.Byłem 3 lata temu w krynicy morskiej na urlopie cały tydzień chłodno i deszcz to po co człowiek ma mieć marzenia o urlopie jeżeli tak jest?pojechałem rok póżniej we wrześniu do Baśki a tam cały tydzień 33st.rewelacja po prostu.jestem wstanie zbierać kasę parę lat byle by jechać do cro.klimatu i uroku jaki tworzy chorwacja nie można wycenić jest warta każdej kasy :D pozdro
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 13.08.2010 21:06

Proponuję baner!

"Uwaga! Chorwacja jest naprawdę droga!" zaraz po wyklikaniu cro.pl

Może będą mniejsze korki, mniej ludzi na plażach.... może kilku niezdecydowanych się przestraszy i poleci np do Egiptu :lol:
goszka

PS... to oczywiście żart... :lol: i nie mam nic przeciwko wakacjom w Egipcie
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 13.08.2010 22:24

anubis2423 napisał(a):witam chorwacja nigdy nie była tania i nigdy nie będzie!.nie po to człowiek zbiera cały rok kasę żeby sobie odmawiać.Byłem 3 lata temu w krynicy morskiej na urlopie cały tydzień chłodno i deszcz to po co człowiek ma mieć marzenia o urlopie jeżeli tak jest?pojechałem rok póżniej we wrześniu do Baśki a tam cały tydzień 33st.rewelacja po prostu.jestem wstanie zbierać kasę parę lat byle by jechać do cro.klimatu i uroku jaki tworzy chorwacja nie można wycenić jest warta każdej kasy :D pozdro

Mam podobne skojarzenia z Sianożęt .Na dwa tygodnie 10 dni lało a 2 wiało, że nie można się było na plaży pokazać, pozostałe dwa woda 16 stopni i dupa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone