Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja pod namiotem...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
student13
Plażowicz
Chorwacja pod namiotem...

Nieprzeczytany postnapisał(a) student13 » 20.07.2006 22:15

Witam!

Mam do Was nastepujace pytanie:
Wybieramy sie z dziewczyna do Chorwacji w okresie 22 VIII-9IX. Bierzemy ze soba namiot i planujemy nocowac na kempingach. Chcemy w miare mozliwosci zwiedzic chorwacja od poludnia (startujemy w Splicie) do polnocy (myslimy o krotkim wypadzie do Sloweni), a nastepnie z powrotem do Dubrovnika. Jak sadzicie, ile taka przyjemnosc bedzie nas kosztowac? Chodzi mi o sama "czesc Chorwacka", bilety lotnpowinnicze juz wykupilismy:) Wydaje mi sie, z tego co pamietam z pobytu w Cro 3 lata temu, ze powinnismy zmiescic sie w 3-4 tysiacach zl. Zakladam, ze nie bedziemy zyc jak asceci, ale bez przesady...Szalenstwa ograniczymy do minimum:)

Dzieki za odzew i pozdrawiam :)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 21.07.2006 07:25

A czemu tak śmiesznie - w obie strony?... Nie lepiej np z góry na dół - stracicie przynajmniej mniej czasu i mniej pieniędzy na przejazdy...

PozdraV
J.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 21.07.2006 08:13

Jacunio - może samolotem lecą - no to na lotnisko trzeba wrócic :) . My rok temu pokonałyśmy z namiotem i plecakami trasę Zadar - na dół do Czarnogóry i z powrotem do Zadaru (na lotnisko właśnie :D ). Na 3 tyg. miałyśmy po ok. 400 euro. Żyłyśmy chyba raczej oszczędnie :D - a najwięcej kasy pożerały chorwackie autobusy - ze stopem nie było tam najłatwiej... :)
Fajnych wakacji Wam zyczę!!!! :D
student13
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) student13 » 21.07.2006 10:28

Z Krakowa lecimy do Splitu, a powrotny lot mamy z Dubrownika i stad taka trasa wycieczki:)
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 21.07.2006 23:05

student13 napisał(a):Z Krakowa lecimy do Splitu, a powrotny lot mamy z Dubrownika i stad taka trasa wycieczki:)

Jako student to zawsze byłam otwarta na świat i nie myślałam o samolotach, ale raczej o autostopie, tak ale czasy nie te. Zastanów się ile tracisz wspaniałych wrażeń i przygód (spanie w przydrożnym rowie), oczywiście to tylko żarty - sorry , ale taka niestety była prawda, bo nas nie było na to stać!!!!!!!!! ale wbrew pozorom wspominam to jako cudowne i niezapomniane chwile i dokładnie je pamiętam, a te, które przejechałam lub przeleciałam to zacierają się w pamięci.
student13
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) student13 » 22.07.2006 15:14

Nasz wyjazd determinuja ramy czasowe, stad koniecznosc przelotu samolotem...
Czy ktos moglby wypowiedziec sie czy nasze plany finansowe sa realne?
Co radzicie?

pozdrawiam:)
Ballah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ballah » 22.07.2006 18:15

Jeżeli 3-4 tys zł już po opłaceniu samolotu, spoko, da radę ! :D
student13
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) student13 » 22.07.2006 19:13

tak jest, po oplaceniu samolotu:)
Nasze obawy zwiazane sa z kosztami poruszania sie po Cro...Podobno z autostopem bywa roznie, a czytalem na forum ze autobusy sa drogie...:(
HR-fan
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) HR-fan » 24.07.2006 16:39

Ja tylko w kwestii technicznej odnośnie tego namiotu. :D

Nie wiem czy jedziecie pierwszy raz do CRO, ale skoro jedziecie pod namiot to polecam zabrać konkretne gwoździe i młotek zamiast zwykłych szpilek. :wink:
student13
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) student13 » 25.07.2006 23:00

Juz to wczesniej slyszalem:) a przez ciekawosc...Czemu??
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 26.07.2006 06:23

student13 napisał(a):Juz to wczesniej slyszalem:) a przez ciekawosc...Czemu??

A po temu student, po temu:
forum/viewtopic.php?t=7301&highlight=ledzie

Nauczyć się, nie dyskutować, egzamin praktyczny na miejscu ;-)
student13
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) student13 » 26.07.2006 12:37

Praca domowa odrobiona:)
student13
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) student13 » 28.07.2006 01:26

Czy moge zalozyc, ze podana przeze mnie kwota jest wystarczajaca??:)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne