Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja pod namiot 14.07/30.07

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
enussss
Turysta
Chorwacja pod namiot 14.07/30.07

Nieprzeczytany postnapisał(a) enussss » 06.05.2012 14:31

Witam bylem w chorwacji 4 razy ale to bylo za dziecka w okolicach 2000roku. Mam zamiar wyjechac ze znajomymi pod namiot w okresie od 14.07/30.07 na 10 dni. Jedziemy samochodem mlode towarzystwo 20,19,19,17 Nie oczekujemy zadnych dyskotek bo nie chodzimy na takowe, jedynie grill i piwko przed namiotem.:) miasrteczko zeby male tez nie bylo, cos typu omis, bylem tam i bardzo mi sie podobalo lub Novalija na pagu. Bysmy jechali na dwa namioty, jeden duzy drugi juz mniejszy, wiec chyba najtanszym wyjsciem byloby wynajecie parceli. Chcielibysmy jechac max 1100km od granicy polski wiadomo paliwo idzie w gore. Szukamy kampingu do 35 euro, jest to realna cena?kamping tak mysle zeby nie byl za maly ani zaden kolchoz od 10 namiotow, nie lubie sam siedziec:p Znacie taki? Jaka cena? Jak wc? i jak z miejscem? trzeba rezerwowac? jesli jakies macie info o takim kamp to prosze dac info. z gory dziekuje
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 06.05.2012 14:53

Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 09.05.2012 13:37

Jeśli podobało Ci się w Omisu i szukasz kameralnego kempingu z dala od gwaru i dyskotek to polecam camp Lisicina w Omisu - kemping leży w samym centrum, jednak osłaniające go wzniesienia skutecznie tłumią wszelkie odgłosy z zewnątrz.

http://www.ac-lisicina.hr/index-pl.html

Wybieram się tam już drugi raz a co lepsze planuje powrót do Polski 14 lipca tak więc kto wie - być może zająłbyś moje ulubione miejsce ;)

Pozdrawiam
AleksandraPwlk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AleksandraPwlk » 27.05.2012 16:34

http://www.ac-lisicina.hr/cjenik-pl.html
czy ceny podane na stronie są nadal aktualne?:)
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 27.05.2012 18:24

AleksandraPwlk napisał(a):http://www.ac-lisicina.hr/cjenik-pl.html
czy ceny podane na stronie są nadal aktualne?:)

Na dniach będę pisał mejla do gospodarza, spytam również o ceny - dam znać.
Na tą chwilę mogę napisać, że na 99% ceny są aktualne, w tamtym roku nie mieli jeszcze polskiej wersji strony :)
Jedno jest pewne, ceny są bardzo niskie, w okolicy nic tańszego a zwłaszcza lepszego nie znaleźliśmy. Naprawdę gorąco polecam :)
AleksandraPwlk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AleksandraPwlk » 27.05.2012 19:15

Bardzo dziękuję za odpowiedź!:)
Będę czekać na informacje.
hoo8a
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoo8a » 28.05.2012 15:56

witam serdecznie

poniewaz zainteresowal mnie tez ten camp ;)
mam kilka pytan
-czy sa naczynia,garnki itd do dyspozycji gosci
-czy mozna tez w kuchni skorzystac z gniazdka elektrycznego?czy trzeba wykupowac energie,dodam,ze bede potrzebowal co najwyzej podladowac telefon
-czy sa jakies parcele z widokiem na morze? i czy teren jest zalesiony?
-jak daleko jest do komisarjatu policji od campa

za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje

pzdr
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 28.05.2012 16:36

hoo8a napisał(a):witam serdecznie

mam kilka pytan

Byłem na kampach w wielu krajach Europy i z czymś takim się chyba jeszcze nie spotkałem. Gary bardzo często są w apartamentach.

-czy mozna tez w kuchni skorzystac z gniazdka elektrycznego?czy trzeba wykupowac energie,dodam,ze bede potrzebowal co najwyzej podladowac telefon

Do ładowania telefonu opłata za prąd nie jest potrzebna. Nie będzie gniazdka w kuchni to będzie w łazience, a może skrzynka z prądem nie będzie zamykana na klucz.

No, tego jeszcze na forum nie było :) . Chyba nie zamierzasz sprawdzać na innych skuteczności policji chorwackiej?
hoo8a
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoo8a » 28.05.2012 17:03

Do demi-duox

pytanie jest skierowane do ludzi ktorzy juz tam byli i korzystali z goscinnosci tego campu
-na zdjeciach wyglada to tak,ze jest tam normalna kuchnia/stolowka gdzie mozna przygotowac posilki i skorzystac z GAROW

-o komisarjacie wiedzialem,ze pojawi sie jakis przezabawny forumowicz
z przebystra odpowiedzia otoz lokalizacja tego komisarjatu to takze moj przystanek autobusowy !!!
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 28.05.2012 17:58

hoo8a napisał(a):Do demi-duox
-o komisarjacie wiedzialem,ze pojawi sie jakis przezabawny forumowicz
z przebystra odpowiedzia otoz lokalizacja tego komisarjatu to takze moj przystanek autobusowy !!!

No to kamień spadł mi z serca :)

Tu znajdziesz swój komisariat-przystanek.
http://www.splitinfo.net/split/opce_inf ... lmatinska7

W sprawie garnków to napisałbym do zarządzających kampem a będziesz miał odpowiedź z pierwszej ręki. Nawet jak normalnie tego nie robią to może by Tobie wypożyczyli?
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 28.05.2012 19:07

mam kilka pytan
-czy sa jakies parcele z widokiem na morze? i czy teren jest zalesiony?

za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje

pzdr

Szczerze mówiąc nie pamiętam, żeby były tam naczynia właściciela, lepiej zabrać ze sobą podstawowy komplet i nie liczyć na innych - ewentualnie po prostu napisać mejla ;)
Gniazdka elektryczne są w całej części sanitarno-kuchennej, ja korzystałem ładując tam baterie do aparatu i telefon
O widoku na morze niestety trzeba zapomnieć ale co ciekawe - to bardzo dobrze - cały kamp przesłaniają baaardzo wysokie skały - po prostu cisza i spokój w samym centrum Omisa (kto by pomyślał ? :) ) Kilka zdjęć z kampu z ubiegłego roku:

Obrazek

Widoki z namiotu pierwsza klasa ;)
Obrazek

Tak, tak, to my :)
Obrazek

Kilkanaście metrów od namiotu do naszej dyspozycji było bodajże 4 prysznice, kuchnia, 4 lub 6 toalet, pomieszczenie sanitarne. Tak jak widać na zdjęciu gospodarze posiadają pokoje do wynajęcia a także przyczepy kempingowe (po lewej na zdjęciu). WWW kempingu --> http://ac-lisicina.hr/index-pl.html
Obrazek

Pozdrawiam
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 28.05.2012 19:31

Marceli Szpak napisał(a):

Obrazek

Widoki trochę jak w Meteorach :)

Kiedy byłiście bo chyba było pustawo na kempingu?
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 28.05.2012 20:43

Zdjęcie zrobione 6 lipca, więc to chyba niesamowity plus, że o tej porze na całym kempingu było z tego co pamiętam 3 namioty Polaków, 1 namiot z młodymi Niemcami, 1 z Hiszpanami (z Barcelony dokładnie)i 1 kamper z Francuzami :)
Nie wspominam o części z kwaterami oraz przyczepami :)

Przypomniało mi się, że codziennie raniutko bardzo miła żona gospodarza sprzątała część sanitarną i była zawsze uśmiechnięta :)
Ojciec gospodarza ponadto sprzedaje trunki oraz chyba masełko :)

Z życia wzięte:
Zabrakło nam kilku składników do kolacji, 5 minut i już byłem z powrotem z centrum :)
Robert84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert84 » 23.06.2012 21:36

Witam potrzebuje info na temat odległości z kempingu lisicina do morza?? Bo na stronie widać jakiś kanał który oddziela kemping od morza.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.06.2012 22:05

Robert84 napisał(a):Witam potrzebuje info na temat odległości z kempingu lisicina do morza?? Bo na stronie widać jakiś kanał który oddziela kemping od morza.

To nie kanał, to ujście rzeki Cetina.
Następna strona

Powrót do Kempingi