Re: Wakacje w Chorwacji z psem?
napisał(a) noyou » 11.07.2016 16:52
basia1983 napisał(a):Witam! Jestem tu nowa i mam kilka pytan co do wyjazdu z psem do Chorwacji. Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji i nie wiem jakie potrzebuje dokumenty dla psa, zeby nie bylo jakis problemów na granicy. Dodatkowo chcialam sie dowiedziec czy faktycznie pies musi miec mikroczip, czy to jest konieczne. Dzieki za kazde porady
Microchip sprawdz czy twoj weterynarz nie moze zrobic ci za darmo.
Co do szczepienia zadzwon do Ambasady i zapytaj sie ile wczesniej musi byc zaszczepiony
Jak bedziesz miala te 2 rzeczy powyzej wtedy mozesz wyrobic paszport dla psa zazwyczaj u wlasnego weterynarza
dg napisał(a):Byłem z psem w HR juz kilka razy. Buciki sobie odpuść, bo pies ma przystosowane łapy i biega po skałach jak kozica. Zwiedzanie w dzień z psem miast typu Dubrovnik tez sobie odpuść. Jest za gorąco. Jak jest spokojny i przyzwyczajony to zostaw bidoka w apartmanie pod klimą, będzie spokojnie na Was czekał, a nie się męczył w mieście w ponad 30 stopniach - jeszcze w bucikach...
. Podejście do psów w HR jest ok. Przeważnie na jakieś tam miejskie plaże nie mogą wchodzić i do niektórych knajp. A w niektórych są miski dla psów i nie ma problemu.
Kaganiec jak jest spokojny to warto mieć ten taki nylonowy - miękki, gdyby nagle ktoś wymagał
Dg a sprawdzałeś może kamizelki schładzajace dla psów ?
Tego typu: ipo-sklep.pl/p2763,cooling-vest-xl-lawendowy-kod-931693.html
Co do kagańca to mamy taki mięciutki ale najlepszy numer jak byliśmy w osadzie w Biskupinie to miał założony tylko tak że wisiał mu pod pyskiem i nikt się nie czepiał, przecież nie mówili jak ma być założony
W ogóle z tego co narazie doczytałem to z psem można wejść do takich miejsc jak:
Mury dubrownika
Park Narodowy Krka - cały czas na smyczy
Jeziorka Plitwickie - cały czas na smyczy + kilka dodatkowych zobostrzeń
Ktoś wie może gdzie jeszcze można wejść z psem do wartych zobaczenia atrakcji odpłatnych ?