Re: Chorwacja z psem.....
napisał(a) poti » 11.08.2013 16:39
artur77 napisał
"Witam,
Wróciliśmy w zeszłym tygodniu z naszym rocznym spanielem z wyspy Brać- zero problemów, jesli chodzi o wyjście na plaże to wybieraliśmy część bardziej odludną w Sutivan, bo na miejskiej plaży jest zakaz wprowadzania psów. Nie mieliśmy żadnych zabezpieczeń na łapki bo nasz pies miał pierwszy kontakt z wodą i dość niechętnie się
zanurzał. Podróż zniósł bardzo dobrze) proponuję częste przystanki na potrzeby fizjologiczne i rozprostowanie kości
Z tego, co zaobserwowałem, a byłem w kilku miejscach, na wyspie Brać jest stosunkowo mało jeżowców. Nie wiem czy twój labrador lubi daleko pływać od brzegu- nie zauważyłem żadnych zabezpieczeń na łapki a psów było sporo
W restauracjach i konobach bez problemu można wejść z psem na część zewnętrzną.
Aha, nasz pies musiał mieć wyrobiony paszport oraz specjalny chip, a także dzień przed wizyta u weterynarza na badania kontrolne i odpowiedni wpis w książeczkę zdrowia.
Pozdrawiam
Artur[/quote]"
A mógłbyś podzielić się informacją, gdzie dokładniej można znależć te odludne miejsca w Sutivan, na których można plażowac z pieskiem. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Czy wystarczy odejśc trochę w bok od plaży miejskiej, czy raczej trzeba przespacerować sie poza samą miejscowość?