pkatyz napisał(a):Też podróżuję z pieskiem, małym (5kg) i z tego co zauważyłem to po zaznaczeniu w wyszukiwarce kwater "Akceptujemy zwierzęta" odpada ok. 70% ofert. Te, które pozostają z reguły są droższe i często żądają dodatkowych opłat. Natomiast jak to mówią "kto szuka ten znajdzie", w tym roku jedziemy do apartamentu w Fazanie, skąd na moje zapytanie o pieska dostałem odpowiedź:
"Hi. No fees for your dog, we are pet friendly Looking forward to meet him/her. "
Więc jednak można znaleźć właścicieli apartamentów w Chorwacji, którzy kochają psy.
Faktycznie podczas wyszukiwania kwater odpada ich sporo po wpisaniu frazy pies. Nie wiem czy aż, 70% chociaż może być blisko. Wszystko zależy od ludzi. Dwa lub trzy lata temu wynajmowaliśmy kwaterę na Pagu. Oczywiście kwatera umówiona była z psem. Na początku pobytu po powrocie znad morza piesa była myta ze słonej wody pod kranem przed budynkiem (pies 60 cm w kłębie i 40 kg wspaniałego futra) Gospodarzom się to nie podobało, aż wyłączyli wodę ku naszemu zdziwieniu. Nie robiliśmy awantury, pies trafił pod prysznic.
Pozdrawiam.