Do tej pory czytałem i szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.Nadeszła pora aby zadać na te, na które nie znalazłem odpowiedzi
2 września jadę po raz pierwszy do Chorwacji.Podróż zaplanowałem po zapoznaniu się z opiniami forumowiczów przez Bratysławę ,zachodnie Węgry,Varazdin ,Zagreb ,Zadar.Po drodze chcę zahaczyć o Plitvice i zwiedzic ten zachwalany rezerwat przewrody.
Pobyt w Chorwacji ok 14 dni , podzielony na kilkudniowe "obozowiska" tj rejon Zadaru ,Splitu oraz Dubrownika.Nie wdaję się w szczegóły o polecanych i niepolecanych kempingach poczytałem na wspaniałym forum.Ale teraz pytania
po 1.Czy nie przesadzam że tak krótkim czasie chcę zjechać ponad pół wybrzeża Chorwacji.Pewnie niejeden Cromaniak to potwierdzi.W takim razie z czego zrezygnować z północnej Dalmacji ,czy południowej-biorąc pod uwagę że to wrzesień
po2. czy warto z sobą zabrać pawilon ogrodowy-spora to paczka
po3. podajecie ,ze aktualna cena LPG to 3.05 kuny podczas kiedy PZM Trawel podaje 3,83 . Pewnie się mylą (i tu się cieszę) ,ale proszę o potwierdzenie (chociaż właściwie co to za różnica i tak pojadę)
po4 wszyscy zużywają "hektoliry" wody ,którą przywożą ze sobą lub kupują na miejscu -z tego wynika ,że woda na kampie nadaje się tylko do mycia i to pewnie z wyjątkiem zębów
Banalne może to pytania ,ale mnie nurtują .W końcu z Sopotu pokonam 1700 km.
Jeszcze dylemat.Powtarzam z innego wątku.
Powrót planuję po 15 września trasą przez Gacko ,Sarajewo,niekoniecznie ze względu na koszty Bardziej pod uwagę biorę atrakcyjność tej trasy.Mam niestety jedną wątpliwość ,ponieważ to są góry i nie mam doświadczenia z jazdy w górskim terenie (najwyższe góry w okolicach Trójmiasta to Łysa Góra w Sopocie i Więżyca w okolicach Gdańska ), czy o tej porze roku nie grożą jakieś załamania pogody na tej trasie.Proszę o odpowiedz "speców" w temacie.
ps może przesadzam i jestem zbyt asekurancki
pozdrawiam