Witam
Mój pierwszy post chociaż to forum podczytuję już od dawna planując pierwszy urlop w Chorwacji. Mam prośbę o kilka porad.
Wyjazd w połowie września, 4 osoby dorosłe, 2 tygodnie
Najpierw Wiedeń, dalej Jeziora Plitwickie, Split i okolice, Medziugorie i Dubrownik, Zadar i okolice, Krk z Parkiem, Pula, Wenecja.
Wiem, że wątków i wiedzy to cały ogrom, ale na niektóre moje pytania nie znalazłam na razie odpowiedzi, więc idę na skróty.
Czy możecie polecić jakiś nocleg w Wenecji najlepiej Punta Sabbioni, gdzie nie ma wymogu minimalnej długości pobytu? Chcemy nocować tylko 1 noc pod Wenecją i tutaj pojawia się problem. Praktycznie wszystkie noclegi które znalazłam mają wymóg min 3-7 nocy.
Ile czasu należy policzyć na Park Krk? Plan mamy dość napięty. Na Jeziora liczę ok 6-7 godzin. Czy na terenie Jezior można zjeść obiad? Będziemy na miejscu w okolicy godz 13 i szkoda mi czasu na szukanie restauracji w okolicy.
Z tego co czytałam tutaj to nie powinno być problemów z noclegiem w ciemno we wrześniu, także na razie się za takowym w Chorwacji nie rozglądamy. Ale napiszcie czy też robią problemy z pojedynczymi noclegami jak to ma miejsce w Wenecji?
Plan zakłada większe miejscowości, ale czy na pierwszy pobyt w Chorwacji polecilibyście jednak małe miasteczka na noclegi i plażowanie?
No i czy da się wyleżeć na chorwackich kamieniach tylko na ręczniku czy koniecznie zabierać leżaki i maty jak radzicie w innych wątkach? Czy istnieje może możliwość wypożyczania leżaków na plażach?