Re: Chorwacja po razpierwszy VINISCE 2011
napisał(a) Ania W » 19.01.2011 13:35
Witaj...
sebus119 napisał(a):-czy ktoś był w apartamencie w vinisce u pani Ivona Ducic czy warto????
Wybieram się do pani Ivony na przełomie czerwca/lipca. Miejscowość i apartament miałam polecone przez koleżankę z naszego forum z którą długo korespondowałam. Apartament podobno jeden z najładniejszych w Vinisce.
No i ma zaletę, jest nad samym morzem... Ale pewno to już wiesz.... Jestem dość wybredna i myślę, że się nie rozczaruję...
Pani Ivona wydaje się bardzo konkretną i rzeczową osobą. Odpowie Ci na każde pytanko.
sebus119 napisał(a):-jakie bazy wypadowe z tej miejscowości oprócz Trogiru, Splitu,park KRK co warto zobaczyć
W Chorwacji będę 5 raz, a w Vinisce 2 tygodnie i planuję zobaczyć:
- Trogir w dzień i w nocy
- Primosten - cały dzień
- Salonę, twierdzę Klis, Split:wzgórzę Marjana i starówkę nocą
- Omis i Zadvarje - wodospady Mała i Duża Gubavica
- Kastele
Można jeszcze pojechać na wycieczkę do Szybenika, Wodospadów Krka, do Rogoźnicy, na wyspę Ciovo i oczywiście do Mariny.
sebus119 napisał(a): Czy ogólnie warto jechać do vinisce
P
Myślę, że warto....
Fajna, cicha, spokojna wioska. Dobre miejsce, by wypocząć i nabrać nowych sił do pracy. W razie pytań myślę, że pani Ivona pomoże, to życzliwa osoba. No i szykują wycieczkę po zatoczce swoją łódką.
Pozdrawiam serdecznie... Szkoda, że nie będziemy w tym samym terminie. Moja Karolinka miałaby się z kim bawić.