Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.07.2014 13:24

slapol napisał(a):Też około południa wpadłem sprawdzić co u Was i czy szczęśliwie dojechaliście :lol: ...co to znaczy fajnie rozpocząć relację z wakacji, mnóstwo ludzi interesuje się wątkiem :lol: (ale to podatny grunt...zbiegowisko "croświrów" :lool: ).

Myślę, że Autorka - chociaż tak młoda - też już należy do "croświrów" :mrgreen: Bo jak inaczej nazwać to, że jest się pierwszy raz w Chorwacji, a rodzina nie może jej oderwać od forum cro :lol: Ale to jak najbardziej pozytywne cro-zakręcenie :oczko_usmiech:
anitkaN88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) anitkaN88 » 19.07.2014 18:52

Witam ja też tu zaglądam żeby być na bieżąco z twoją relacją bo poprostu jest super- czekam na wiecej :-]
Rzenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rzenka » 19.07.2014 20:16

Ja też sledzę co tam u Ciebie Olu :) I to nie w byle jakim towarzystwie bo z chipsami! Ależ się zaczytałam, czekam na więcej! :)
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 19.07.2014 20:18

Dojechaliście?
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 19.07.2014 20:26

Szybka odpowiedź- jesteśmy! Na razie nie zdradzę nic z podróży, może resztkami sił skrobnę tu coś wieczorem. Zdjęć z samej podróży mam około 300.. haha :D
Kilka minut temu znaleźliśmy apartament- Makarska, niby 300 metrów od morza. Według mnie jest świetny. Ale więcej jutro.. albo jeszcze dziś w nocy. Ale to zależy tylko od tego jak szybko padnę :D

Niezmiernie mi miło, że tylu Cromaniaków/świrusów ( ^^ ) się interesuje naszą wyprawą.. Jest ciekawie. Ja nadal nie wierzę że tu jestem... <3

Dzięki Wam za wszystko!! :D
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 19.07.2014 20:49

Fajnie że się udało dojechać i zaleście nocleg w pięknej Makarskiej. :)
Ja już jestem po urlopie w Cro.
Więc tym chętniej będę zaglądać by podpatrzeć jak wam mija pobyt. Życzę udanego wypoczynku. :papa:
puma
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) puma » 19.07.2014 21:24

Extra !

Cały czas śledziłam wątek ! Bardzo się cieszę ,że jesteście już na miejscu ....

Za pierwszym razem ...i następnymi parę ...też nie wierzyłam ,że tu jestem !!!

Powodzenia i udanego pobytu życzę !!!!!

Czekam na więcej :)))))
dino1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dino1 » 19.07.2014 23:02

Witam
Ja też planuje po raz pierwszy:) ,wyjazd 25, proszę opisz krótko jak przebiegało szukanie kwater.
Pozdrawiam i dalej obserwuje :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2014 23:10

...?
butibuma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) butibuma » 19.07.2014 23:31

Jutro a wlasciwie za 16,5 h ruszam po raz pierwszy do Cro wiec pytam co z tym korkiem pid Zagrzebiem? Jakies info?
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.07.2014 23:32

Wciąż tu jesteśmy i czekamy na info od Ciebie, Olu :)
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 19.07.2014 23:47

No już już :D

Skończyłam na... Początkach Chorwackiej autostrady.
Chwilę czekaliśmy na bramkach. Podjeżdżamy bliżej i widzimy, że ludzie podają PASZPORTY! Milion myśli na minutę - "jak to paszporty? Przecież Chorwacja jest w UE?!? Jak nas teraz cofną to będzie świetnie..." . Nadchodzi nasza kolej. 3 miłych panów ogląda nasze dowody osobiste. Jeden przygląda mi się... odpowiadam uśmiechem :D Wszystko było ok. Dowody przeszły!
Dalej droga marzenie- piękne widoki, piękna pogoda... Do czasu. Korki... nie wiem czy można uznać za sukces przejechanie 6 km w godzinę!? -.- Gdzie było tak kolorowo? No oczywiście Zagreb.
Zatrzymaliśmy się gdzieś (no właśnie, gdzie? haha :D ) na CPN. Zachęcona pochlebnymi opiniami o słynnej Magistrali Adriatyckiej, postanowiłam namówić rodziców by w Szybeniku zboczyć z autostrady i pomknąć nią wzdłuż wybrzeża prosto na Makarską. Tak też się stało :D W Szybeniku zatrzymaliśmy się w galerii handlowej - pocztówki i baterie do aparatu młodego (który również owocnie focił całą drogę;D).
Dalsza droga to był po prostu RAJ. Nie będę pisać dlaczego. Dziś doszłam do wniosku, że nie da się tych wrażeń opisać słowami. To trzeba zobaczyć na własne oczy.
Dojechaliśmy do.. w sumie to już nawet nie wiem gdzie :D Wszyscy zaczęli narzekać: "gdzieśty nas sprowadziła... Jakbyśmy jechali autostradą to już bylibyśmy dawno na miejscu...". No cóż, trzeba było zacząć rozglądnąć się za noclegiem. Podjeżdżamy do miłej pani i po krótkiej rozmowie decydujemy, by pokazała nam apartament. Już w połowie drogi jesteśmy zrezygnowani... Tak wysoko to ja chyba jeszcze domków nie widziałam XD Dojście do plaży mogłoby być trudne - rezygnujemy.
Jedziemy dalej. W Makarskiej jedna nieudana próba. Po niej kolejna - trafiona w dziesiątkę.

Siedzę na balkonie, a Makarska chyba żyje własnym życiem- co chwilkę przejeżdża jakiś jednoślad :d I słychać nocne wycieczki... ^^ Jest 33 minuty po północy... a ja usypiam :D Dlatego dziś tylko tyle – jutro o tym, jak znaleźliśmy nocleg. :)

Co do korku w Zagrzebiu - był tak długi, że obsługa na bramkach ustawiała na drodze pachołki i kierowała część osobówek na wjazd dla autobusów xD
Nie jestem do końca pewna, czym spowodowany był korek - część jego przespałam XD Podejrzewam że chodziło własnie o bramki, bo pod nimi kłębiły się niemiłosiernie długie sznury aut na każdym pasie.

Dobranoc! :)
Załączniki:
b15b.JPG
b20.JPG
Końcówka drogi:)
b17.JPG
b14.JPG
b13.JPG
Jedno z moich ulubionych zdjęć z dziś :D
b12.JPG
b11.JPG
Ta książeczka oprowadzi nas po Cro
b10.JPG
b8.JPG
b7.JPG
b6.JPG
Pierwsze zdjęcie popełnione w Chorwacji :3
b5.JPG
b4.JPG
b3.JPG
b2.JPG
Węgry; Autostrada nocą
b1.JPG
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 19.07.2014 23:49

aaa no i mała uwaga - oglądajcie zdjęcia od końca, były poukładane chronologicznie (oprócz pierwszego, mała awaria xD) i nie wiem dlaczego się przestawiły ;d

Rano, na tyle na ile czas i familia pozwoli, odpowiem na Wasze pytania
:)
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 20.07.2014 05:33

Czytam i ja.

Pzd be-ja
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 20.07.2014 05:58

Dziś troszkę zelżała pogoda obecnie 20 stopni o godz 6:50 w Gdańsku wiec siadam do relacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja po raz pierwszy - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone