Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 19.07.2014 06:11

mirasowski napisał(a):Halo i jak tam dojechaliście ?

Zapewne jeszcze nie, ale może na chorwackiej ziemi już są 8)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 19.07.2014 07:48

Piter_M napisał(a):

Chyba, że relaksują się jeszcze w korku przed granicą. :wink:
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 19.07.2014 09:04

Mikromir napisał(a):
Piter_M napisał(a):

Chyba, że relaksują się jeszcze w korku przed granicą. :wink:

Taktak, my już na Chorwackiej ziemi, ale do celu jeszcze jakieś 470km :) Zaraz dodam dłuższą relacje z podróży ze zdjęciami, jeśli ktoś jest w tej chwili to fajnie będzie jak się odezwie :D

Tak więc... pozdrowienia z słonecznej (ok. 30st C :D ) Chorwacji dla wszystkich Cromaniaków! :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 19.07.2014 09:07

olczik napisał(a):Taktak, my już na Chorwackiej ziemi, ale do celu jeszcze jakieś 470km :) Zaraz dodam dłuższą relacje z podróży ze zdjęciami, jeśli ktoś jest w tej chwili to fajnie będzie jak się odezwie :D

Tak więc... pozdrowienia z słonecznej (ok. 30st C :D ) Chorwacji dla wszystkich Cromaniaków! :D

Pozdrawiamy z gorącej Polski, też dobijamy do 30 st. :)

Powodzenia.
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 19.07.2014 09:09

olczik napisał(a):Taktak, my już na Chorwackiej ziemi, ale do celu jeszcze jakieś 470km :) Zaraz dodam dłuższą relacje z podróży ze zdjęciami, jeśli ktoś jest w tej chwili to fajnie będzie jak się odezwie :D

Jestem i się odzywam. Czekam na te obiecywane zdjęcia. Życzę Wam pięknych widoków, źle, nie muszę życzyć, bo one tam są. Życzę, żebyście mogli bez żadnych przeszkód nacieszyć nimi swe oczy i uwiecznić je obiektywem aparatu fotograficznego.
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 19.07.2014 09:12

Tankujemy na crodux'ie, mamy tu wifi i chwilke odpoczniemy. Właśnie wydostaliśmy się z (pierwszego dziś :D) gigantycznego korku, przed Zagrebem - roboty drogowe. Wklejam tu teraz notatki, które pisałam podczas podróży:)

Wyjechaliśmy z domu o 20:55. Pierwszy postój 2 minuty później... Jak już wspominałam, problem z klimatyzacją. Byłam zrospaczona, wydawało mi się, że zachwile ktoś powie "to nie ma sensu, jedziemy do domu, pojedziemy kiedy indziej". No ale nic, tata zadecydował, że mimo wszystko jedziemy. Będzie trudno, ale damy radę.
15 minut jazdy i kolejny postój. Dębica, miasto 10 km od naszego domku. Tankujemy na orlenie i jedziemy dalej. "Tak się nie da jechać!" powtarzał tata...Miał całkowitą racje - szyby były całkowicie zaparowane, a wycieranie ich co 2 minuty nie miało żadnego sensu. No dobra, zatrzymujemy się pod McDonalnem. Byłam PEWNA, że to ostatnie minuty naszej podróży i zaraz wrócimy się do domu.
Nie wdawając się w szczegóły, klima została naprawiona a nasz wyjazd nabrał realnych kształtów. Powiem tylko... bezpieczniki. Do tej pory nie miałam pojęcia co to takiego. Teraz też nie wiem, ale mam pewność, że gdy się zepsują, mogą skutecznie popsuć humor podróżującym... :P
O 21:50 rozpoczął się kolejny etap naszej podróży - podróży do Chorwacji. Bez zaparowanych szyb.
O godzinie 23:40 byliśmy przy Polsko-Słowackiej granicy. Jeszcze tylko szybki SMS do Przyjaciela (cytując "Wreszcie opuszczamy ten chory kraj! Pa;)") i można iść po winiety. Mama z młodym (brat Łukasz, 8 lat) została w aucie.
Dostaliśmy dodatkowy dzień :D Gdy w kolejce po winiety były przed nami 2 osoby, pani zamknęła okienko na "10 minut" obwieszczając nowy dzień i liczenie utargu. Troszkę się ostaliśmy, ale o 00:30 byliśmy już w aucie. Jeszcze tylko biegiem po kawy i gorącą czekoladę i jedziemy. Jest 00:40.
O 2:40 przekroczyliśmy granicę Polsko-Węgierską.

Dzień 1.
19.07.2014,
godz. 04:08

(Węgry) Jak na razie droga jest fantastyczna!! Prawie w ogóle nie ma aut na drodze. No po prostu marzenie :D Jest kilka minut po 4 nad ranem, powoli wstaje dzień. Na razie uciekam, na laptopie 80% baterii, a chcę jeszcze potem coś skrobnąć i dodać ten post:)

godz. 08:14

Dobro jutro! :D
Od 6 minut jesteśmy w Chorwacji!! aaa nie wierzę! :D Wreszcie!
Droga przebiegła pomyślnie, korku na granicy nie było (no, staliśmy może 5 minut) a teraz mkniemy autostradą... wspaniale jest :D Pogoda zapowiada się świetna, chociaż nie chcę zapeszać.. ^^
Spróbuję się teraz trochę przespać (wcześniej spałam może godzinę-dwie).
Mijamy najwięcej aut jadących z Słowacji i Węgier, ale trochę rodaków również:)

teraz- godz. 10:04
Zaraz wyruszamy w drogę. Mam nadzieję, że Was nie zanudzam:) Odezwę się później :)

Zdjęć będzie więcej! Tu tylko jedno bo familia się już niecierpliwi.. mam nadzieję że zostanie mi to wybaczone :D
Ruszamy!
Załączniki:
1.JPG
Aneta79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta79 » 19.07.2014 09:40

Jestem z powrotem. Czekałam na Ciebie od rana. Fajnie uczestniczyć w czyimś wyjeździe na gorąco.
Jak już się przekimasz, to dawaj dalej. Ale najpierw naciesz się Chorwacją. Pierwsze wrażenia są najwspanialsze.
Pozdrawiam :D
keeiraa'a
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) keeiraa'a » 19.07.2014 09:50

pozazdrościć ;) my ruszamy w sobotę, też już nie mogę się doczekać :)
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 19.07.2014 11:25

Super relacja ! Na zywo ! Bez udzialu radia i telewizji . Przygoda sie rozpoczyna . Czekam na wiecej i zycze dalszych wspanialych relacji z Cro . Milego dla calej zalogi . Pozdrav
puma
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) puma » 19.07.2014 11:27

Ale fajnie piszesz !
Weszłam tu na chwilę i już zostałam :) ...co chwilę zerkam co tam u Was ...
Ja drogę do Chorwacji znam już chyba na pamięć ....właśnie wróciłam po raz kolejny raz i z ciekawością czytam Wasze wrażenia !

Szerokiej drogi i powodzenia !

I czekam z niecierpliwością na więcej !
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.07.2014 11:39

Mnie również nie może tu zabraknąć :) Zapowiada się ciekawie :D Miłego pobytu życzę :)
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 19.07.2014 11:40

Dołączam do śledzących :wink:
"Niezły" początek...,mam nadzieję ,że teraz będzie już tylko dobrze :!:
Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2014 12:02

Też około południa wpadłem sprawdzić co u Was i czy szczęśliwie dojechaliście :lol: ...co to znaczy fajnie rozpocząć relację z wakacji, mnóstwo ludzi interesuje się wątkiem :lol: (ale to podatny grunt...zbiegowisko "croświrów" :lool: ).
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 19.07.2014 12:45

olczik napisał(a):... O 2:40 przekroczyliśmy granicę Polsko-Węgierską...

To była raczej granica słowacko-węgierska :wink:
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 19.07.2014 12:51

Kazdy teraz sie czuje jakby jechal z nimi ! Oni teraz chyba nie jada " CYTRYNA " tylko autobusem ! Podejrzewam , ze conajmniej jeszcze z 80 % cromaniakow i nie tylko czyta dodatkowo z zaciekawieniem ta relacje i czeka na wiecej . Mozna bedzie poczuc CRO i jej klimat bedac w PL . Tego kazdemu teraz zycze > : Pozdrav :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja po raz pierwszy - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone