hejhej!
Witam pierwszy raz z moim braciakiem u boku, dziś piszemy razem! Powitajcie Go miło
Rodzice wyszli do sklepu i zostaliśmy sami. Mamy dla Was porcję zdjęć z dziś ( dostępne jak zwykle na www . chorwacja po raz pierwszy . tumblr . com ) i pisemną relację
Dzień 4
22.07.2014Wstaliśmy ok. 9. Leżanko w łóżku nam się dłużyło... Z domciu wyszliśmy przed 11. Po drodze na plaże zahaczyliśmy o bankomat i skrzynkę pocztową, oczywiście miliony (8
) pocztówek poszły w świat. Ciekawe czy pierwsze do PL dotrą one czy my XD
Potem plaża w Makarskiej. Nie było słońca... ale i tak się kąpaliśmy! Dziwny to widok - Makarska plaża bez tłumów! (kto nie wierzy niech śmiga na tumblr
).
Było również baaardzo wietrznie... Nasz materac skorzystał z okazji i nam zwiał. Po przebiegnięciu kilkuset metrów plażą, tata i Łukasz zwycięsko wydobyli go z wody!
Następnie wybraliśmy się na obiad. Klasycznie, w restauracji przy hotelu "Maritimo". Jedliśmy tam dziś trzeci raz więc obsługa nas poznała
Obsługiwał nas znów bardzo miły kelner.
Wczoraj obiecałam sobie, że zrezygnuje z pizzy na rzecz ryby. Zdecydowałam się na grillowaną makrelę i sałatkę. Łukasz zamówił grillowany filet z kurczaka, tata kurczaka w sosie grzybowym, a mama gołąbki w papryce.
Po kilku minutach do naszego stolika przybyło zamówienie. Gdy zobaczyłam mój talerz zaczęłam się śmiać... Spoglądała na mnie ryba wyglądająca jak dopiero wyłowiona z wody. Nie kwestionuję jej smaku bo zapewne była pyszna... Ale takie przysmaki to jednak nie moja bajka XD Wymieniłam się z tatą i zajadałam kurczakiem.
Co ciekawe, przy filecie Łukaszka w Menu figurowała cena 68 kun. Nie wiem jakim cudem, ale zapłaciliśmy za nią 45 kun ;D no i zapomniałabym, do kurczaków domówiliśmy frytki a ceny pozostały takie same...
Za cały obiad + piwo dla taty zapłaciliśmy 196 kun (a powinniśmy zapłacić 219
), było pyszne i jeśli zgłodniejemy będąc w okolicy, na pewno zjemy właśnie tam. BARDZO POLECAM i będę polecać do skutku!
W trakcie naszego obiadu się rozpadało, chyba nawet grzmiało. Gdy wstaliśmy od stołu zaświeciło słońce... Udaliśmy się na plaże, nieco dalej niż zwykle. Fale były ogromniaste!
Wróciliśmy ok. 18. i od 3 godzin cziiiiiil!
Brał ktoś może udział w wycieczkach busem z Makarskiej? (zdjęcie na dole). Zastanawiamy się nad nimi... I opcjonalnie, którą wybrać?:D
No i jeszcze pytanko o plaże. Punta Rata jest pewna, a chciałabym zapytać jeszcze o Marusici, Velika Duba- Zivogosce i Nugal. Którą wybrać?:D Najchętniej pojechałabym na wszystkie, ale nie wiadomo jak z czasem będzie, dlatego pytam