Dzień 3
21.07.2014Relacja z pierwszej części dnia jest w wątku troszkę wcześniej, a teraz popołudnie i wieczór
Po zakupach w Konzumie wróciliśmy do mieszkanka i trochę odpoczęliśmy. Straciłam poczucie czasu... ale siedzieliśmy tak z 2 godzinki:) Potem ruszyliśmy na plażę. Słońca nie ma ale jak czytam teraz wątek o aktualnej pogodzie w Cro i ktoś pisze żeby nie przyjeżdżać bo nie ma słońca to normalnie niech kogoś drzwi ścisną: my z młodym kąpaliśmy się dziś w morzu 2 razy, a to nawet miła odskocznia od upału. Na plaży w Makarskiej, na której zwykle nie ma gdzie postawić nogi dzisiaj było jak po jakimś zbombardowaniu - totalne pustki, była tylko garstka ludzi
Bardzo milutko.
Niby Makarska to nie plaża nudystów... a jednak wyjątki się zdarzają
Co mnie pozytywnie zaskoczyło w Makarskiej? Plaża z podnośnikiem wprost do wody dla niepełnosprawnych. Pierwszy raz widziałam takie coś, aż się ciepło na serduchu robi, że ludzie nie zapominają o tych bardziej potrzebujących
Szczerze mówiąc nie chciałam jechać do Makarskiej (to znaczy gdy tylko w czerwcy zdecydowaliśmy się na Cro, moim pierwszym wyborem była Makarska, ale później się rozmyśliłam bo niby zbyt tłoczno) ale cieszę się że jesteśmy właśnie tu. Jechaliśmy dziś przez Tucepi, Podgorę, Igrane, nie wyglądały atrakcyjnie (ale jak najbardziej pięknie!) i chyba takie dziury to nie dla mnie
Jak już wspomniałam, zdjęcia są ma moim tumblrze.
www . chorwacja po raz pierwszy . tumblr . com (bez spacji)
troszkę pomieszane.. no ale
Przed chwilą dodałam kolejną porcje zdjęć, z dzisiaj, więc kto nie widział to zapraszam:)
Kojarzy ktoś tą plaże? (zdjęcie)
Nie wiem jaka to miejscowość xD to moje zdjęcie, dziś tam byliśmy
przy drodze na murku był napis "the best beach on riviera" , totalnie mnie zauroczył
Jest tam również mały kościółek i plac zabaw dla dzieci. Na pewno jeszcze w tym tygodniu tam wrócimy
Jeszcze jedna sprawa! Czy ktoś z tu obecnych był w Czarnogórze? Planujemy ostatnie dni spędzić właśnie tam. Jak z dojazdem, noclegami? No i... warto? :d bo zdjęcia w google kuszą
Jest 22:21, ja idę się kąpać, jestem cała w soli!:<
papa