Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 18.07.2014 12:10

Rzenka napisał(a):I ja! I ja! Za niecały miesiąc ruszamy z mężem w pierwszą podróż do Cro :) Póki co szykujemy listę przepraw drogowych, ceny paliw itp. Z przyjemnością będę rozczytywać się w Waszych postępach. :) Powodzenia i szerokiej drogi! <3

Ceny paliw ważna rzecz ale to gdzie tankujemy jeszcze ważniejsze. Kolega wracając z Chorwacji zatankował w Słowenji i natychmiast błąd silnika mu wyskoczył. Do Austrii jechał 70/godz bo tyle pozwał komputer az cos się odetkało i dalej już było ok. Błąd związany z układem paliwowym jak mu powiedzieli w serwisie.
butibuma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) butibuma » 18.07.2014 12:17

Silnik sie zachlysnal bo tak dobrego paliwa nie jadl :) ;) :) :) ;)
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 18.07.2014 12:21

butibuma napisał(a):Silnik sie zachlysnal bo tak dobrego paliwa nie jadl :) ;) :) :) ;)

Widać silniki też mają różne gusta i nie każda przyprawa im pasuje.
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 18.07.2014 12:27

Chętnie będę z Wami podrózowała :D
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 18.07.2014 12:29

Rzenka napisał(a):I ja! I ja! Za niecały miesiąc ruszamy z mężem w pierwszą podróż do Cro :) Póki co szykujemy listę przepraw drogowych, ceny paliw itp. Z przyjemnością będę rozczytywać się w Waszych postępach. :) Powodzenia i szerokiej drogi! <3

nie ma się co przygotowywać za bardzo, tylko wsiadać i śmigac :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2014 12:30

Siadam sobie wygodnie w drugim rzędzie
Aby poczytać i pooglądać co dalej będzie :lol:
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 18.07.2014 12:32

oj tam gledzicie o paliwie, jak dla mnie jak na pierwsza wyprawe w te rejony to najwazniejsze pytanie brzmi: "W ktorym miejscu zjechac z autostrady - Sestanovac czy tez moze tunelem Sveti Ilija"

a moja odpowiedz -> Sestanovac ... a dlaczego? ...ciii niech sie sami przekonaja jak wybiora ta trase
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 18.07.2014 12:51

Ja też z chęcią poczytam relację na żywo i pooglądam tą obiecywaną dużą ilość zdjęć.
Życzę szerokiej drogi, udanego wypoczynku i wspaniałych wrażeń.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 18.07.2014 13:05

Również i ja z chęcią dołączę do wszystkich czytających.
Pozdrawiam i życzę udanego pobytu w Cro :D
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 18.07.2014 13:39

Witam wszystkich obecnych, nie spodziewałam się tylu chętnych! Oczywiście zapraszam kolejnych ochotników, miejsca starczy:D
My wyruszamy za jakąś godzinkę;)

Korzystając z okazji zapytam jeszcze na jakich stacjach poicie swoje cztery kółka na trasie? My będziemy szukać Orlenu przed granicą (dokładniej Barwinek:) ) a potem... no właśnie, co potem?:) Jakich stacji się wystrzegać? Jakieś konkretne nazwy? Będziemy wdzięczni za pomoc:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2014 13:55

olczik napisał(a):
Korzystając z okazji zapytam jeszcze na jakich stacjach poicie swoje cztery kółka na trasie? My będziemy szukać Orlenu przed granicą (dokładniej Barwinek:) ) a potem... no właśnie, co potem?:) Jakich stacji się wystrzegać? Jakieś konkretne nazwy? Będziemy wdzięczni za pomoc:)

Poję tam gdzie cztery kółka dają znak, że chcą pić :wink: :idea:
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 18.07.2014 14:26

Witam. Zapowiada się ciekawie więc zasiadam i ja.
Moja 3cia już przygoda z Chorwacją się zakończyła. Jesteśmy już 2 tygodnie po urlopie. :(
Chętnie teraz czytam wasze relacje by jeszcze choć z wami być w tym małym pięknym kraju a na duże wakacje.
My zawsze pierwsze tankowanie mamy na stacji Loipersdorf, Austria. Od domu w Gliwicach wychodzi 470km i jest cało dobowa z dużym parkingiem.
Szerokości wam życzę. :papa:
Zapraszam na moją relację https://www.cro.pl/18-zachwycajacych-chwil-orebic-tu-epi-i-inne-po-drodze-t46002.html
Pozdrawiam.
Rzenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rzenka » 18.07.2014 14:34

Calapula napisał(a):

Ceny paliw ważna rzecz ale to gdzie tankujemy jeszcze ważniejsze. Kolega wracając z Chorwacji zatankował w Słowenji i natychmiast błąd silnika mu wyskoczył. Do Austrii jechał 70/godz bo tyle pozwał komputer az cos się odetkało i dalej już było ok. Błąd związany z układem paliwowym jak mu powiedzieli w serwisie.

Z tego co moje drugie 0.7 mówi, to na Słowenii mamy nie tankować. Mamy tankować 2x w Pl - na wyjeździe (ok. Gdańska) i na granicy do pełna, potem w Czechach gdzieś na dole i potem już w Chorwacji. :)

Oluś przyjemnej podróży!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2014 15:35

olczik napisał(a):My wyruszamy za jakąś godzinkę;)

Jedziecie już :?:
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 18.07.2014 15:50

Janusz Bajcer napisał(a):
olczik napisał(a):My wyruszamy za jakąś godzinkę;)

Jedziecie już :?:

nie, mamy małe opóźnienie ;d Tata coś nie może się zebrać. Pierwszy raz zostawia firmę pracownikom "sam na sam"... Tu zanieść sprzęt, tam klienci dzwonią.. Ciężkie życie chwilami ma ten mój tato :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja po raz pierwszy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone