Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 20.07.2014 18:52

Zajrzałam i zostaję z Wami w Makarskiej :D . Ale fajnie się czyta relację na żywo. Czekam na więcej i zdjęcia, zdjęcia... no i zdjęcia :D
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 20.07.2014 19:02

loverosa napisał(a):Piter M czy to plaża Nugal dla golasów? :hut:

Tak, to ta plaża, ale ostatnio dowiedziałem się że jest ona nie tylko dla golasów :)
Ogólnie towarzystwo mieszane.
zbifal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbifal » 20.07.2014 19:22

Super relacja, czekam na więcej. Udanych wakacji w pięknej Chorwacji
Pozdrawiam
Kasia87
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia87 » 20.07.2014 21:15

Zasiadam i ja :) strasznie wciągająca relacja...:) miło się Ciebie czyta także pisz tak dalej. Ja również odliczam dni do wyjazdu... 1 września nie daleko hehe... pierwszy raz w takim terminie ze względu na mojego małego synka. Sama ześwirowałam na punkcie tego forum i nie ma dnia by go nie śledzić- zwłaszcza Twoją relację na żywo.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 20.07.2014 22:37

maci78 napisał(a):
Giulietta99 napisał(a):Oo widzę, że jesteśmy w jednym wieku :). Moja mama właśnie znalazła to forum, więc będziemy śledzić waszą podróż. My jedziemy na Chorwację za 15 dni (odliczanie rozpoczęte)

proszę Cię bardzo :D

do Chorwacji

a relacja LIVE fajna :D

pisz pisz. nam do wyjazdu zostały 4 dni :)

Maud napisał(a): tez po raz pierwszy na Chorwację.

..a przed chwilą maci pisał
jedziemy do Chorwacji :oczko_usmiech:

Bardzo ciekawa relacja na żywo :wink:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 20.07.2014 23:07

Olenka nam padla ze zmeczenia....;)
Ale jestem pelna nadziei, ze rano pojawi sie opis niedzielnych wrazen :)

I niniejszym sie ujawniam :mrgreen:
Zyczac oczywiscie wspanialosci na wakacjach! :lol:
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 21.07.2014 09:46

Hej!
Wczorajszy opis potem, teraz tylko szybkie info:)

Nie wiem czy beda zdjecia.. tzn w tym tyg:D chyba zepsol mi sie laptop. Nie ładuje :c gniazdka na pewno dzialaja, problem jest w laptopie albo ladowarce. Poataramy sie to naprawic...

Dzis sie troszke ochlodzilo. Gdzies jedziwmy. Jeszcze nie wieny gdzie :d

Sorki za byki/ telefon
juwicz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) juwicz » 21.07.2014 09:53

Nie przejmuj się laptopem ! Korzystajcie z urlopu, zwiedzajcie, odpoczywajcie, róbcie dużo zdjęć :) Reszta (relacja) może być potem.... :)
AnnaEs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaEs » 21.07.2014 09:56

Jestem i ja :mrgreen:
relacja super, czuję się jakbym tam z Wami była :lol:
czekam na więcej :)
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 21.07.2014 14:44

Hej!
Tu notatki z telefonu ;) siedzimy sobie w mieszkanku i odpoczywamy. A za niedługo idziemy na rybę do Maritimo :D
Pozdrawiam widzianych pod konzumem za Makarską Polaków (naklejka cro.pl,czarny ford focus cmax , rejestracja PWL 1**** :)

A więc tu jeszcze wczoraj:
18.46
Jestem na plazy w Makarskiej :D Tej glownej, bo wceaniej bylismy bardziej na polnoc. Siedze na skałach, nogi w wodzie.. są duze fale. Ludzi coraz mniej. .. my za niedługo sie zbieramy. Jeat swietnie :D Łukaszek zadowolony bo przez jakies pol godziny latal z aparatem po skalkach i robil zdjecia krabom (rakom?) :D

A tu już dzis :)

Dzień 3
21.07.2014
12:57
Nie wiem gdzie jesteśmy.. gdzieś za Igrane. Jest tu jakiś kościółek, chyba franciszkanów. Pogoda była ok - ciepło ale bez słońca. Teraz kropi a my siedzimy pod daszkiem i jemy lody. Kąpiel w morzu podczas deszczu zaliczona :D za niedługo chyba wracamy do Makarskiej, pójdzieny na obiad tam, gdzie wczoraj jedliśmy pizze - reatauracja Maritimo przy 3gwizdkowym hotelu o tej samej nazwie. Pyszne jedzenie, świetna obsługa, wysoki poziom, bardzo polecam! To jest na promenadzie;) pizza caprociosa 42 kuny. Dzis zjem tam jakąś rybę:D

14:55
Stoimy w korku. Właśnie byliśmy w Konzumie, jadąc od Podgory do Makarskiej po prawej stronie. Kupiliśmy m.in. przepyszne bagietki z kukurydzą... mm :3 w środku był także sklep z pamiątkami, herbatkami i ziółkami, kupiliśmy herbatkę i zaparzacz. No a w konzumie ogrooomnego arbuza :D 2 kuny za kg :D
Tłumy w tym Konzumie... ale teraz to mój ulubiony market :)

Laptop nie ładuje... dobrze że na gwarancji to będziemy gadać z samsungiem:d
Na razie żegnam, odezwę się później:) piszcie, komentujcie i co tam chcecie, jest mi bardzo miło;)
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 21.07.2014 15:16

olczik napisał(a):...
Laptop nie ładuje
...

Radzę wyjąć baterię, odczekać chwilę i założyć ją powtórnie. Powinno pomóc. Można to zrobić z podłączonym zasilaczem ale nie uruchomionym laptopem albo jak nie pomoże to bez zasilacza . Wyjąc baterię odczekać około 10sek i starannie założyć. Pytanie pomocnicze: czy system widzi baterię i jej nie ładuje czy nie widzi baterii wcale?
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 21.07.2014 15:21

Calapula napisał(a):
olczik napisał(a):...
Laptop nie ładuje
...

Radzę wyjąć baterię, odczekać chwilę i założyć ją powtórnie. Powinno pomóc. Można to zrobić z podłączonym zasilaczem ale nie uruchomionym laptopem albo jak nie pomoże to bez zasilacza . Wyjąc baterię odczekać około 10sek i starannie założyć. Pytanie pomocnicze: czy system widzi baterię i jej nie ładuje czy nie widzi baterii wcale?

to zasilacz nie łączył, po powrocie muszę kupić nowy :D Teraz już działa, tylko wolę go nie ruszać bo obruszałam jakoś końcówkę i łączy:)

Za chwilkę dodam zdjęcia, ale będą chyba na tumblr i dodam tu link bo wczoraj próbowałam dodać zdjęcia (po 800px na dłuższym boku) i jakoś nie idzie:< a tak to z linku będzie chyba wygodniej?:)
Dodaję też zdjęcia na instagram (mój nick: violinoveciastko , jeśli ktoś nie ma konta to z kompa można też zobaczyć, wystarczy po linku instagram z końcówką . com dać ukośnik i nazwę użytkownika - piszę tak bo własnie mi wyskoczylo ze nie mogę dodawać linku w moich postach :) ) , jakby ktoś chciał być na bieżąco :mrgreen:
justa5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa5 » 21.07.2014 15:59

Tydzień temu wróciliśmy z Chorwacji (też byliśmy pierwszy raz). Rozpoczęliśmy szukanie pokoju od BRELI. Naczytałam się w necie, że jest tam pięknie, więc od tej miejscowości zaczęliśmy :D Plaża piękna. Zrobiliśmy sobie wycieczkę do Splitu, Dubrovnika, Makarskiej i wodospady KRK na koniec :lol: W Makarskiej rzeczywiście tłumy i z radością wróciliśmy do "naszej" Breli. Chociaż...zachód słońca w Makarskiej był śliczny. Polecam plażę w Breli z czystym sumieniem, naprawdę pięknie i nie tak tłoczno. Czytam Twoją relację z ciekawością, bo jeszcze niedawno tam byliśmy...jeszcze mam przed oczami te widoki...
Pozdrawiam!
justa5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa5 » 21.07.2014 16:00

Ile płacicie za pokój? 70 euro?
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 21.07.2014 16:04

ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA ZDJĘCIA

Zdjęcia będę dodawać na www . chorwacja po raz pierwszy . tumblr . com (bez spacji!!), mam nadzieję że admini wybaczą mi wklejenie tu linku? Są tam wszystkie zdjęcia i tam będę dodawać je często, po prostu jest mi tak wygodniej, szybciej się ładują i mogę nawet znajomym podesłać link :)

justa5 , mamy w planach jechać do Breli :D 70 euro za całe, duże mieszkanie (2 sypialnie, kuchnio-salon, łazienka i duży balkon, do tego klima i bardzoobardzo mili właściciele :D )
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja po raz pierwszy - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone