Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja po raz pierwszy

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 20.07.2014 12:29

Galeria handlowa w Sibeniku? Hmm... czyżby moja ulubiona z takim dużym Konzumem? :P :wink:

slapol napisał(a):jakiś kościół katolicki w Makarsce? Fajnie by było gdyby był w jakimś ładnym miejscu :)

Pewnie w każdym miasteczku jest... ja polecam wycieczkę do Zaostroga, gdzie jest ładny klasztor, a podczas mszy pachnie smażonymi ziemniaczkami :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2014 12:32

trevia napisał(a):Galeria handlowa w Sibeniku? Hmm... czyżby moja ulubiona z takim dużym Konzumem? :P :wink:

slapol napisał(a):jakiś kościół katolicki w Makarsce? Fajnie by było gdyby był w jakimś ładnym miejscu :)

Pewnie w każdym miasteczku jest... ja polecam wycieczkę do Zaostroga, gdzie jest ładny klasztor, a podczas mszy pachnie smażonymi ziemniaczkami :wink:

Trevia, to nie ja pytałem o kościółek... :wink: :lol:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 20.07.2014 12:37

Hahaha wiem :lol: Coś się musiało pomieszać z przyciskiem "quote" :wink:

Pozdrav :papa:
Giulietta99
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Giulietta99 » 20.07.2014 12:57

Oo widzę, że jesteśmy w jednym wieku :). Moja mama właśnie znalazła to forum, więc będziemy śledzić waszą podróż. My jedziemy na Chorwację za 15 dni (odliczanie rozpoczęte)
maci78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maci78 » 20.07.2014 13:01

Giulietta99 napisał(a):Oo widzę, że jesteśmy w jednym wieku :). Moja mama właśnie znalazła to forum, więc będziemy śledzić waszą podróż. My jedziemy na Chorwację za 15 dni (odliczanie rozpoczęte)

proszę Cię bardzo :D

do Chorwacji

a relacja LIVE fajna :D

pisz pisz. nam do wyjazdu zostały 4 dni :)
Maud
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maud » 20.07.2014 13:02

Witam :D
Z wypiekami na twarzy czytam relacje bo tez jestem z Dębicy i początkiem sierpnia wybieram się z mężem i dwojką dzieci(4 i 8 lat) tez po raz pierwszy na Chorwację.Planujemy odwiedzić Korcule ale w tej chwili wszystko co dotyczy Chorwacji przeglądam.To forum wertuję juz od jakiegos czasu i muszę powiedziec ze jest suuper!!!
Pozdrawiam i czekam na dalszą relację :lol:
dino1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dino1 » 20.07.2014 13:21

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Olu :) pisz dalej tak jak piszesz:) jest super
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 20.07.2014 13:36

trevia napisał(a):Galeria handlowa w Sibeniku? Hmm... czyżby moja ulubiona z takim dużym Konzumem? :P :wink:

chyba taak! :D

dino1 napisał(a):Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Olu :) pisz dalej tak jak piszesz:) jest super

Nie ma za co, bardzo mi miło jak ktoś pyta i cieszę się że (chyba) mogłam pomóc:)

---

A co do tych plaż... polecicie jakieś niedaleko (powiedzmy.. do 10km od Makarskiej) bez tłumów? No ale też nie zbyt dzikie ;D Liczę na piękne widoki, i na Wasze propozycje na kolejne dni!:)
Może podzielicie się ze mną lokalizacjami swych ulubionych, sekretnych plaż? Będziemy baardzo wdzięczni :D :mrgreen:

p.s. zdjęcia się już zmniejszają ^^ Jeśli zdążę, dodam w ciągu kilku minut, jeśli nie - to zapraszam wieczorem:)
olczik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) olczik » 20.07.2014 14:21

Dzień 2
20.07.2014

Wstaliśmy ok. 8.30 powitani pięknym widokiem i wysoką temperaturą :D Ja, mama i braciak wybraliśmy się na plaże, tata został w mieszkanku i załatwiał biznes-sprawy. Przejście przez ulice było koszmarem... na szczęście, gdy wracaliśmy odkryliśmy przejście pod jezdnią :D
Ogólnie zauważyłam, że prawie w ogóle nie ma tu pasów. Na szczęscie wracając odkryliśmy podziemne przejście :D
Na plaży tłumy, do których przywykliśmy będąc nad polskim morzem :P
Słyszałam opowieści o gorrrrrącym Adriatyku, a za pierwszym zanurzeniu w wodzie byłam zmieszana... ale nie było mi zimno ani przez chwilę (ani w wodzie ani na kocu), co w Bałtyku jest normalne więc chyba jednak jeest troszke ciepła ta woda :mrgreen:
jedno słowo- SÓL : O okropne wrażenie... jakby ktoś wypił posoloną herbatę. Bez herbaty. fuj! Ale plusem jest, że ta sól utrzymuje na wodzie (przynajmniej w moim odczuciu) :D
Postanowiłam wybrać się z młodym na promenadę (tylko czy to na pewno była promenada?? : O ). Kupiliśmy pierwszą pamiątkę. "Ola, ja mam 10 euro to kupimy pamiątke dobra?". Mały stateczek z mapą na żaglu, 2 euro.
Muszę jeszcze kupić kubek, będę zbierać z miejsc w których byłam :D Opcjonalnie koszulkę :)
Jeszcze tylko lody. 6 kun/gałka. Ja zrezygnowałam z loda na rzecz kubka owoców / 25 kun, jest na zdjęciu poniżej:) Ale nie był to dobry wybór, owoce kwaśne i nie jestem pewna czy świeże...

Teraz jest 14:58, zaraz wybieramy się do kościoła (chyba). Potem plaża! :D
Zdjęcia są gotowe do dodania, ale wychodzimy dosłownie za 2 minuty więc będą później:)
ponawiam pytanie o Wasze ulubione, nie zbyt tłuczne plaże niedaleko Makarski :mrgreen:

papa:D
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 20.07.2014 14:58

Bardzo przyjemnie czyta się wypociny młodych wilków. Sam cro-forumową karierę zaczynałem w wieku 13 lat i wychowywałem się na relacjach, jakoś to zleciało. Czekam na więcej :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.07.2014 15:40

olczik napisał(a):Mamy lazy day, ale za chwilę idziemy na plaże. Będą zdjęcia :)
Dajcie znać czy piszę za długie, może za krótkie te relacje... i czy coś zmienić w tym pisaniu:)
cześć! :D

Idzie Ci naprawdę nieźle, keep going. :wink:

Zazdroszczę Wam tych lazy days. :papa:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 20.07.2014 16:29

olczik napisał(a):... ponawiam pytanie o Wasze ulubione, nie zbyt tłuczne plaże niedaleko Makarski :mrgreen:

papa:D

Jest tak jedna fajna plaża :wink:
Niedaleko Makarskiej:
Obrazek

ale nie wiem czy będziecie tam chcieli iść :wink:
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 20.07.2014 16:45

Witam ponownie . Jak szukacie spokojnej plazy : https://www.google.pl/maps/dir/43.34270 ... m0!1m0!3e2 . Coraz ciekawsza ta relacja ! Rozpedzasz sie jak " maly samochodzik " ...i bardzo dobrze . Trzymaj tak dalej Ola , bo masz tu odbiorcow - croswirow coraz wiecej . Pozdrav i milego pobytu . :papa:
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 20.07.2014 17:46

Piter M czy to plaża Nugal dla golasów? :hut:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.07.2014 17:58

loverosa napisał(a):Piter M czy to plaża Nugal dla golasów? :hut:

Tak - to ta plaża ... i nie tylko dla golasów :wink: :idea:
jak-dotrzec-na-plaze-nugal-w-makarskiej-t34541.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja po raz pierwszy - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone